marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

RoglIT 2016 z inovacijami nad izzive s področja posla in računalništva

Deli z ostalimi

25.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Na Rogli je podjetje Unistar PRO organiziralo že enajsti poslovno-izobraževalni dogodek RoglIT, kjer je strankam, partnerjem ter predstavnikom medijev predstavilo aktualne trende in nove tehnologije s področja IT. Rdeča nit januarskega dogodka, ki vsako leto odpira sezono IT-konferenc v Sloveniji, je bila digitalna transformacija poslovanja.

Več kot 200 udeležencev je tako spoznalo pomembnost pravočasnega obvladovanja sprememb in možnosti doseganja prilagodljivejšega in odzivnejšega poslovanja s pomočjo naprednih IT-storitev ter rešitev.

Dogodek RoglIT 2016 je spremljal slogan »Hitrost spreminjanja. Pravočasno obvladovanje sprememb.«, ki je udeležencem sporočal, da so spremembe edina stalnica v življenju in poslu. V svetu IT danes veljajo podobne razmere, kot ob izrednih dogodkih v naravi – počasne spremembe ali nepripravljenost na le-te vodi(jo) v neuspeh, zato je treba znati odgovoriti na poslovne in tehnične izzive današnjega in jutrišnjega dne.

»Unistar PRO je podjetje, ki se ne boji izzivov. Sodobno računalništvo je tisto, ki ne le podpira, temveč tudi omogoča in gradi nov posel. V podjetju veliko vlagamo v razvoj lastnih rešitev, ki jih nudimo kot napredne IT-storitve, med njimi pa najdemo tako infrastrukturo kot programsko opremo. Strankam nudimo celovite rešitve s pristopom vse na enem mestu. S PRO.academy smo postavili tudi največji poslovno-izobraževalni center v Sloveniji,« je udeležence nagovoril namestnik generalnega direktorja družbe Unistar PRO Pavle Jazbec.

Leto 2015 je zaznamovala tudi združitev podjetja Astec, specializiranega za informacijsko varnost, z družbo Unistar PRO. Unistar PRO se namreč pospešeno transformira iz sistemskega integratorja v ponudnika naprednih IT-storitev in poslovnih rešitev. Obvladovanje sodobnih tehnologij od podjetij zahteva tudi strateške naložbe v znanje in kompetence. Novi direktor prodaje v podjetju Unistar Igor Hostnik je dodal: »Izzivi naših strank in njihovih uporabnikov so naši izzivi. Gradimo partnerske odnose, v katerih vedno znova dokazujemo, da smo prilagodljivi, inovativni, odzivni ... Pri več sto naročnikih po Sloveniji skrbimo za to, da več kot 48.500 uporabnikov svoje delo opravlja brezhibno.«

Generalni direktor družbe Unistar PRO Miran Boštic je poudaril, da je podjetje na trgu prisotno že skoraj 30 let. Boštic, ki sodi me domače vizionarje s področja IT, je udeležence dogodka RoglIT 2016 presenetil z novim partnerstvom. Z navezo z italijanskim podjetjem Evolvea družba Unistar PRO z velikimi koraki vstopa na trg interneta stvari, ki bo v prihodnjih letih poskrbelo za marsikatero spremembo v poslovanju družb in celih panog. »Zagovarjam holistični pristop k razvoju družbe in posla s pomočjo interneta stvari. Prav inteligentna interakcija med človekom in napravami bo z izmenjavo informacij in znanja ustvarjala novo vrednost. Podjetja v zadnjih letih predvsem skrbijo, kako bodo shranila vse mogoče podatke, mi pa jim bomo pomagali, kako uporabiti te podatke za boljše poslovne rešitve, procese in naloge. Za nami je uspešno leto, pred nami pa novo dokazovanje,« je sklenil Boštic.

Dogodek je v nadaljevanju ponudil dve vsebinski smeri. V poslovnem delu so udeleženci prisluhnili številnim primerom dobrih praks s področij hrambe in obdelave podatkov (lokalno in v računalniškem oblaku), obvladovanja sprememb, upravljanja programske opreme in storitev ter zagotavljanja kakovostne komunikacije in pretoka informacij med zaposlenimi in strankami s pomočjo vseh vrst naprav in komunikacijskih kanalov. Posebna pozornost je bila namenjena tudi področju, ki je med slovenskimi podjetji relativno zanemarjeno – informacijski varnosti – ter osveščanju in izobraževanju zaposlenih.
Tehnični del predavanj so zaznamovale konvergenčna infrastruktura, kombinacija lokalnih in oblačnih rešitev ter napredne IT-storitve, ki spreminjajo podobo sodobnih informacijskih okolij. V času, ko podjetja iščejo načine, kako doseči čim bolj učinkovito poslovanje ter ga ustrezno podpreti z informacijskimi rešitvami, so domači in tuji strokovnjaki na dogodku RoglIT poskrbeli za praktično predstavitev rešitev, ki delujejo. V ospredju so bile integrirane in za uporabo enostavne rešitve, ki podjetjem prinašajo hitre prednosti in zaposlenim omogočajo, da delajo preprosto bolje.

O simbiozi produktivnosti, sodelovanja in športa je na zaključnem predavanju, ki ni bilo več strogo IT obarvano, spregovoril tudi predstavnik Košarkarske zveze Slovenije. Dogodek RoglIT 2016 je sklenil večerni program z zabavo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki