marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Re.misli - Si.mobilov okoljski projekt


20.11.2008
Objavil: Dare Gliha

Družba Si.mobil je slovenski javnosti prvič predstavila projekt Re.misli, ki povezuje Si.mobilove okoljske zaveze in aktivnosti. Projekt spremlja akcija zbiranja in recikliranja odsluženih mobilnih telefonov, baterij in polnilnikov. Si.mobil je v svojo ponudbo vključil tudi okolju prijazne izdelke, kot so solarni in energijsko varčni polnilniki.

"V Si.mobilu se zavedamo pomembnosti odgovornega in okolju prijaznega delovanja, zato smo skrb za okolje vključili v našo dolgoročno poslovno strategijo in vsakodnevne poslovne procese. Danes pa s projektom Re.misli začenjamo z aktivnim vzpodbujanjem uporabnikov, da premislijo o tem, kaj, kje, kako in zakaj uporabljajo izbrane izdelke", je ob predstavitvi projekta Re.misli povedal Dejan Turk, predsednik uprave Si.mobila.

Si.mobil s projektom Re.misli želi zmanjšati vplive svojega delovanja in svojih uporabnikov na okolje. Projekt Re.misli povezuje vse Si.mobilove okoljske zaveze in aktivnosti. Izhaja iz uveljavljenega koncepta "zmanjšaj - ponovno uporabi - recikliraj" ("Reduce - Reuse - Recycle"), ki povzema okoljsko zavest in odgovornost posameznikov in organizacij.

"Dobrih dejanj ne moreš delati s srcem, če vanje ne verjameš. Zato smo v začetku letošnjega leta začeli z okoljevarstvenimi aktivnostmi in najprej pometli pred lastnim pragom. Zaposleni smo ustanovili Eko tim, v katerem aktivno in povsem prostovoljno sodeluje kar 15 odstotkov vseh sodelavcev. Začeli smo z ločenim zbiranjem odpadkov, zmanjšali porabo električne energije, papirja in povečali uporabo okolju prijaznih materialov. Izmerili smo CO2 odtis in začeli postopek pridobivanja certifikata ISO 14001. Skupaj s sodelavci v Eko timu nenehno iščemo inovativne rešitve, ki bodo omogočale, da z majhnimi koraki dosežemo velike spremembe", je povedala Tamara Valenčič, vodja projekta Re.misli v Si.mobilu.

Z akcijo zbiranja in recikliranja odsluženih mobilnih telefonov Si.mobil sedaj nagovarja tudi uporabnike in jih vabi, da se pridružijo projektu Re.misli. Uporabniki lahko svoje odslužene mobilne telefone, polnilnike in baterije oddajo v Si.mobilovih prodajnih centrih in družba bo poskrbela za ustrezno reciklažo. Tako bo do 80 % sestavnih delov telefona ponovno uporabljenih, uporabniki pa bodo za svoje okoljevarstveno dejanje nagrajeni z eko-šik darilom.

Si.mobil je v okviru projekta Re.misli začel ponujati tudi okolju prijazne izdelke. Uporabnikom sta sedaj na voljo dva solarna polnilnika Solio Classic in Solio Hybrid ter energijsko varčen polnilnik Nokia z 10-krat manjšo porabo. Si.mobil bo ponudbo izdelkov in storitev Re.misli v prihodnje dopolnjeval. Okolju prijazni izdelki bodo označeni s posebnimi zelenimi okroglimi nalepkami Re.misli. Z izbiro teh izdelkov bodo tudi uporabniki postopoma pomembno doprinesli k boljšemu in čistejšemu okolju.

Projekt Re.misli je predstavljen na Si.mobilovi spletni strani.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki