marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Polnjenje mobilnika je postalo eno od osnovnih potreb družbe


24.07.2019
Objavil: Dare Gliha

Pametni telefoni ne služijo več zgolj komunikaciji, temveč so glede na novo evropsko raziskavo družbe Samsung dragoceno čustveno in fizično sredstvo: 35 % vprašanih je povedalo, da bi raje izbrali polnjenje telefona kot denar.

Študija, v kateri je sodelovalo več kot 6.500 anketirancev kaže, da je skupna raba energije pametnega telefona zelo cenjeno sredstvo v sodobnem svetu. Ko nekomu posodimo svoj telefon ali mu omogočimo skupno rabo energije, z njimi delimo svoj intimni del in nudimo osebno povezavo, ki je povzročila novo obliko družbene valute in človeškega vedenja - "digitalno prijaznost".

Raziskava je pokazala, da je pripravljenost za skupno rabo energije lahko tudi pokazatelj, koliko nam je nekdo blizu, saj se pripravljenost deljenja povečuje z bližino. Na primer, anketiranci bi najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznancem (14 %), bolj verjetno s kolegom (39 %), družinskim članom (72 %), prijateljem in partnerjem (oboje 62 %).

Kakorkoli, skupna raba energije ima pomemben vpliv na vse vpletene. 62 % vprašanih pravi, da bi neznancu v zameno za deljenje energije kupili kavo. 7 % jih je celo dejalo, da bi bili pripravljeni iti na zmenek.

Skupna raba energije je sedaj tudi del sodobnega zmenkovanja in nekaj kar okrepi romantično povezavo: več kot ena petina (21 %) anketiranih je rekla, da je skupna raba energije najbolj cenjena gesta na zmenku. Kljub temu 76 % anketirancev ostaja previdnih in niso pripravljeni deliti svoje baterije z nekom že na prvem zmenku, vendar bi raje počakali do tretjega zmenka.

Ta nova družbena valuta v romantičnih odnosih je še posebej razširjena pri generaciji Z in milenijcih: skoraj dve tretjini (62 %) anketirancev, starih od 18 do 34 let, z romantičnim zanimanjem za nekoga bi bili pripravljeni deliti svojo baterijo z namenom, da bi osebo bolje spoznali.

"Če pogledamo raziskave Maslowa - psihologa, ki je razvil teorijo človeške motivacije - vidimo, da naši pametni telefoni postajajo prioriteta v našem vsakdanjem življenju," je povedala vedenjska psihologinja Katherine Templar Lewis. “Ponuditi nekaj tako dragocenega kot je polnjenje baterije aktivira dele in kemikalije v možganih, ki so povezave z užitkom in zaupanjem. Val oksitocina sproži učinek toplega sijaja, ki vodi do močnejših družbenih vezi. Skupna raba energije je odličen način za spoznavanje novih prijateljev ali grajenje romantičnega odnosa, saj odpira novo razsežnost človeškega vedenja in interakcije.”

Samsung Galaxy S10 uporabnikom omogoča funkcijo brezžične skupne rabe energije z združljivimi napravami. Je gonilna sila te razvijajoče se družbene valute.

“Nova tehnologija omogoča, da lahko uporabniki brezžično delijo svojo baterijo s prijatelji, kar odpravlja odvisnost od tradicionalnih polnilcev in hkrati pomaga razvijati sodobno digitalno človeško vedenje,” je povedal Mark Notton, direktor za portfelj mobilnih izdelkov in strategijo pri Samsung Electronics. “Zanimivo je, da raziskava razkriva, da je skupna raba energije močno sredstvo za družbeno povezovanje in ustvarjanje večjega zaupanja v sodobnih odnosih.”

Druge ključne ugotovitve:

• Generacija Z in milenijci bodo najmanj verjetno delili svojo baterijo z neznanci: Le nekoliko več kot petina (21 %) anketirancev, starih od 18 do 34 let, bi delila svojo baterijo z neznancem.

• Baby boom generacija bo delila svojo baterijo z neznanci, vendar ne zaradi ljubezni: Anketiranci, ki so stari več kot 55 let, bi delili baterijo z neznancem, če bi ta potreboval pomoč (36 %), manj verjetno pa zaradi potencialnega romantičnega interesa (21 %).

• Kljub koristim za vse vpletene, smo še vedno neodločni: Ena tretjina vprašanih (33 %) je dejala, da bi lagali o ravni baterije na svojem telefonu, da bi se izognili deljenju baterije.

• Pisarna je manj prijazen kraj, ko gre za polnjenje pametnih telefonov: 41 % anketirancev pravi, da je eno najbolj nadležnih vprašanj na delovnem mestu, če jih kolega prosi za izposojo ali polnjenje pametnega telefona.

Raziskava je bila izvedena kot posledica predstavitve Samsung Galaxy S10 pametnega telefona. Samsung je razvil tudi vodnik po digitalni prijaznosti za pomoč pri brezžični skupni rabi energije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki