marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno
27.01.2020

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Raziskava: Multimedijski telefoni povečujejo prodajo dodatne opreme

Deli z ostalimi

10.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Trg dodatne mobilne opreme bo v letu 2007 proizvedel za 32 milijonov ameriških dolarjev dohodkov. Več kot polovica dohodkov bo prišla od prodaje opreme za multimedijske funkcije v mobilnikih. Glavni pritok dohodkov pa se bo več ali manj odvijal v prodajah pomnilniških kartic in v opremi za podatkovno povezovanje.

Analist družbe ABI Research: "Eden izmed bolj pomembnih faktorjev pri uspešni prodaji dodatne mobilne opreme je povečevanje multimedijskih funkcij v mobilnikih." Priljubljenost mobilnikov z glasbenimi funkcijami se odraža v velikem povpraševanju kvalitetnejših slušalk. Zmožnosti avdio in video predvajanja pa uporabnike pripravijo k nakupu večjih pomnilniških kartic. Tudi potrebe po povezovanju osebnega računalnika in mobilnika vse bolj naraščajo, tako da se tudi prodaja opreme za podatkovno povezovanje vse bolj povečuje.
"
"Mobilni proizvajalci pa se tudi zavedajo, da je potrebno za boljšo prodajo priložiti dodatke, kot so slušalke ali povezovalna oprema k samem prodajnem paketu. Tako lahko uporabniki bolje izkoristijo multimedijske funkcije v njihovih mobilnikih."

Družba ABI Research pa pričakuje vztrajno porast mobilne opreme v naslednjih petih letih. Vse to pa naj bi prineslo okoli 80 milijard dolarjev prihodka v letu 2012. Nenehne inovacije in napredek v tehnologiji skupaj v vse večji želji uporabnikov pri personaliziranju njihovih mobilnikov obeta zelo lepo tržno prihodnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki