marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Raziskava: Multimedijski telefoni povečujejo prodajo dodatne opreme

Deli z ostalimi

10.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Trg dodatne mobilne opreme bo v letu 2007 proizvedel za 32 milijonov ameriških dolarjev dohodkov. Več kot polovica dohodkov bo prišla od prodaje opreme za multimedijske funkcije v mobilnikih. Glavni pritok dohodkov pa se bo več ali manj odvijal v prodajah pomnilniških kartic in v opremi za podatkovno povezovanje.

Analist družbe ABI Research: "Eden izmed bolj pomembnih faktorjev pri uspešni prodaji dodatne mobilne opreme je povečevanje multimedijskih funkcij v mobilnikih." Priljubljenost mobilnikov z glasbenimi funkcijami se odraža v velikem povpraševanju kvalitetnejših slušalk. Zmožnosti avdio in video predvajanja pa uporabnike pripravijo k nakupu večjih pomnilniških kartic. Tudi potrebe po povezovanju osebnega računalnika in mobilnika vse bolj naraščajo, tako da se tudi prodaja opreme za podatkovno povezovanje vse bolj povečuje.
"
"Mobilni proizvajalci pa se tudi zavedajo, da je potrebno za boljšo prodajo priložiti dodatke, kot so slušalke ali povezovalna oprema k samem prodajnem paketu. Tako lahko uporabniki bolje izkoristijo multimedijske funkcije v njihovih mobilnikih."

Družba ABI Research pa pričakuje vztrajno porast mobilne opreme v naslednjih petih letih. Vse to pa naj bi prineslo okoli 80 milijard dolarjev prihodka v letu 2012. Nenehne inovacije in napredek v tehnologiji skupaj v vse večji želji uporabnikov pri personaliziranju njihovih mobilnikov obeta zelo lepo tržno prihodnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki