marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

članki

Prenos podatkov brez SMS sporočil presegel 10 milijard ameriških dolarjev

Deli z ostalimi

01.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po navedbah družbe Informa's World Cellular Data Metrcics (WCDM) je svetovni prenos podatkov brez vključenih SMS sporočil je presegel 10 milijard ameriških dolarjev v prvem četrtletju leta 2007. Skupno 11,3 milijarde ameriških dolarjev napram 8,1 milijarde ameriških dolarjev v istem obdobju lani pomeni porast za skoraj polovico.

Te številke kažejo, da že skoraj ena tretjina mobilnega prenosa podatkov prihaja z drugih storitev in ne SMS sporočil. To pomeni, da so se operaterjem začela vračati sredstva, vložena v napredno tehnologijo.

Toda to ne pomeni konca SMS sporočil. Svetovni prenos SMS sporočil raste iz leta v leto za okoli 50 odstotkov in je bilo v prvem četrtletju leta 2007 poslanih kar 620 milijard SMS sporočil, kot pravijo pri WCDM. Prihodki iz naslova SMS sporočil so zrasli za 23 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je skupaj z ostalim prenosom podatkov ustvarilo 34,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov v tem četrtletju, kar je najvišja vrednost do sedaj.

V raziskavo WCDM-ja je bilo zajetih 70 operaterjev, katerih prihodki od prenosa podatkov se gibljejo od zgolj 1 odstotka (Vodafone Egypt) do preko 70 odstotkov (KFT, Koreja).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki