marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNovo globalno združenje za pomoč žrtvam programske opreme za zalezovanje
22.11.2019

Ta teden je deset organizacij ustanovilo globalno pobudo, imenovano Koalicija proti programski opremi za zalezovanje (angl. Coalition Against Stalkerware). Namen koalicije je zaščita uporabnikov pred programsko opremo, ki je namenjena zalezovanju.

slikaHuawei prejel trimesečno podaljšanje licence
20.11.2019

Huawei je od ameriškega ministrstva za trgovino prejel še eno trimesečno podaljšanje začasne splošne licence, ki zdaj velja do 16. februarja 2020. To pomeni, da bo Huawei lahko prosto nadaljeval poslovanje z ameriškimi podjetji s komponentami, ki »ne ogrožajo nacionalne varnosti«.

slikaNemčija prisilila Apple, da NFC plačevanje omogoči tudi drugim ponudnikom
18.11.2019

Apple že vse od pričetka uporabe NFC v svojih telefonih dostop do te funkcionalnosti precej omejuje, še posebej to velja za mobilno plačevanje. Vsaj v Nemčiji pa se očitno obetajo spremembe, saj je tamkajšnje sodišče z odločbo Apple prisililo v odobritev dostopa do mobilne denarnice tudi za druge stranke.

slikaBo mobilno plačevanje nadomestilo plačilne kartice?
15.11.2019

Mastercard je v najnovejši raziskavi Masterindex raziskal plačilne navade Slovencev, kjer vse pomembnejšo vlogo prevzemajo brezstična plačila. Slovenci poleg brezstične oblike plačevanja s fizičnimi karticami vse pogosteje za svoje nakupe uporabljajo mobilne telefone.

slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

članki

Prenos podatkov brez SMS sporočil presegel 10 milijard ameriških dolarjev

Deli z ostalimi

01.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Po navedbah družbe Informa's World Cellular Data Metrcics (WCDM) je svetovni prenos podatkov brez vključenih SMS sporočil je presegel 10 milijard ameriških dolarjev v prvem četrtletju leta 2007. Skupno 11,3 milijarde ameriških dolarjev napram 8,1 milijarde ameriških dolarjev v istem obdobju lani pomeni porast za skoraj polovico.

Te številke kažejo, da že skoraj ena tretjina mobilnega prenosa podatkov prihaja z drugih storitev in ne SMS sporočil. To pomeni, da so se operaterjem začela vračati sredstva, vložena v napredno tehnologijo.

Toda to ne pomeni konca SMS sporočil. Svetovni prenos SMS sporočil raste iz leta v leto za okoli 50 odstotkov in je bilo v prvem četrtletju leta 2007 poslanih kar 620 milijard SMS sporočil, kot pravijo pri WCDM. Prihodki iz naslova SMS sporočil so zrasli za 23 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, kar je skupaj z ostalim prenosom podatkov ustvarilo 34,3 milijarde ameriških dolarjev prihodkov v tem četrtletju, kar je najvišja vrednost do sedaj.

V raziskavo WCDM-ja je bilo zajetih 70 operaterjev, katerih prihodki od prenosa podatkov se gibljejo od zgolj 1 odstotka (Vodafone Egypt) do preko 70 odstotkov (KFT, Koreja).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki