marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Posojila preko sms sporočil spravljajo Švede v dolgove

Deli z ostalimi

26.03.2008
Objavil: Dejan Barbulovič

Švedske oblasti poročajo o zaskrbljujoči rasti uporabe t.i. »sms posojila«, ki se je razširil med mlado populacijo. Uporaba je zelo enostavna, potrebno je zgolj poslati sms sporočilo enemu izmed 30 podjetij, ki se ukvarjajo z navedeno storitvijo in v naslednjih 15-ih minutah prejmete na račun 300 evrov.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters znaša povprečni dolg približno 320 evrov z vštetimi stroški in obrestmi, ki znašajo približno 53 evrov. Težava pa je, da je potrebno posojilo vrniti v roku enega meseca. Lansko leto je družba Kronofogden, ki se ukvarja z izterjavo dolgov, prejela 20.000 vlog za izterjavo »sms posojil«, od tega je bilo za 35,9 odstotkov dolžnikov starih od 18 do 25 let.

V januarju pa je švedski varuh človekovih pravic ukazal podjetjem, ki se ukvarjajo z tovrstnimi storitvami, naj ponovno preučijo sistem obračunavanja obresti in stroškov, poleg tega pa obresti ne smejo presegati vrednosti glavnice.

Carl Rosenbaum, direktor podjetja Mobillaan Svergie, ki je prvo podjetje, ki je ponudilo tovrstno storitev, pravi, da je povprečna starost uporabnikov njihovih storitev 32 let, ter da imajo povprečno 2 odstotka dolžnikov.

Oglasi za tovrstne storitve se pojavljajo na avtobusih, panojih ter celo na televiziji, in tako hitro dosežejo ciljno skupino; mlade osebe, ki potrebujejo denar. Ker je postopek popolnoma enostaven, veliko Švedov podleže na videz mamljivi ponudbi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki