marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Posojila preko sms sporočil spravljajo Švede v dolgove

Deli z ostalimi

26.03.2008
Objavil: Dejan Barbulovič

Švedske oblasti poročajo o zaskrbljujoči rasti uporabe t.i. »sms posojila«, ki se je razširil med mlado populacijo. Uporaba je zelo enostavna, potrebno je zgolj poslati sms sporočilo enemu izmed 30 podjetij, ki se ukvarjajo z navedeno storitvijo in v naslednjih 15-ih minutah prejmete na račun 300 evrov.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters znaša povprečni dolg približno 320 evrov z vštetimi stroški in obrestmi, ki znašajo približno 53 evrov. Težava pa je, da je potrebno posojilo vrniti v roku enega meseca. Lansko leto je družba Kronofogden, ki se ukvarja z izterjavo dolgov, prejela 20.000 vlog za izterjavo »sms posojil«, od tega je bilo za 35,9 odstotkov dolžnikov starih od 18 do 25 let.

V januarju pa je švedski varuh človekovih pravic ukazal podjetjem, ki se ukvarjajo z tovrstnimi storitvami, naj ponovno preučijo sistem obračunavanja obresti in stroškov, poleg tega pa obresti ne smejo presegati vrednosti glavnice.

Carl Rosenbaum, direktor podjetja Mobillaan Svergie, ki je prvo podjetje, ki je ponudilo tovrstno storitev, pravi, da je povprečna starost uporabnikov njihovih storitev 32 let, ter da imajo povprečno 2 odstotka dolžnikov.

Oglasi za tovrstne storitve se pojavljajo na avtobusih, panojih ter celo na televiziji, in tako hitro dosežejo ciljno skupino; mlade osebe, ki potrebujejo denar. Ker je postopek popolnoma enostaven, veliko Švedov podleže na videz mamljivi ponudbi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki