marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Palm Prejev internetni brskalnik hitrejši od iPhoneovega?

Deli z ostalimi

27.03.2009
Objavil: Aleš Poljak

Internetni brskalniki na mobilnih napravah morajo biti dobro dodelani, da imajo majhno velikost in da hitro delujejo. Večina pametnih telefonov ima vdelan Webkitov izrisovalni pogon, ki svojo nalogo opravlja zelo dobro.

IPhone-ov internetni brskalnik Safari je trenutno najboljši in najhitrejši mobilni internetni brskalnik. Safari, ki je prav tako gnan z Webkitovim izrisovalnim pogonom je sedaj očitno dobil ostro konkurenco v obliki Palm Prejevega internetnega brskalnika. Prejev brskalnik je v neposredni primerjavi z iPhonovim Safarijem neko zahtevno spletno stran odprl v osmih sekundah. IPhone 3G je isto spletno stran odprl v 20-ih sekundah.

Prejev brskalnik je brez dvoma korak v pravo smer in bo očitno tudi postavil nove mejnike, tako, da se hitro poraja vprašanje, zakaj je tako velika razlika v nalaganju. Pre je v prednosti že zaradi svojega OMAP3 procesorja, ki prekaša iPhone-ov stari ARM procesor. Možno je tudi, da je bila starejša različica spletne strani že shranjena v pomnilniki Preja in je imel tako manj za opraviti kot iPhone. Kakor koli že novi Palmov Pre naj bi iPhoneu odčital hudo lekcijo pri odpiranju spletnih strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki