marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Palm Prejev internetni brskalnik hitrejši od iPhoneovega?

Deli z ostalimi

27.03.2009
Objavil: Aleš Poljak

Internetni brskalniki na mobilnih napravah morajo biti dobro dodelani, da imajo majhno velikost in da hitro delujejo. Večina pametnih telefonov ima vdelan Webkitov izrisovalni pogon, ki svojo nalogo opravlja zelo dobro.

IPhone-ov internetni brskalnik Safari je trenutno najboljši in najhitrejši mobilni internetni brskalnik. Safari, ki je prav tako gnan z Webkitovim izrisovalnim pogonom je sedaj očitno dobil ostro konkurenco v obliki Palm Prejevega internetnega brskalnika. Prejev brskalnik je v neposredni primerjavi z iPhonovim Safarijem neko zahtevno spletno stran odprl v osmih sekundah. IPhone 3G je isto spletno stran odprl v 20-ih sekundah.

Prejev brskalnik je brez dvoma korak v pravo smer in bo očitno tudi postavil nove mejnike, tako, da se hitro poraja vprašanje, zakaj je tako velika razlika v nalaganju. Pre je v prednosti že zaradi svojega OMAP3 procesorja, ki prekaša iPhone-ov stari ARM procesor. Možno je tudi, da je bila starejša različica spletne strani že shranjena v pomnilniki Preja in je imel tako manj za opraviti kot iPhone. Kakor koli že novi Palmov Pre naj bi iPhoneu odčital hudo lekcijo pri odpiranju spletnih strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki