marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Microsoftova NT konferenca se je končala

Deli z ostalimi

15.05.2008
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu se je včeraj zaključil največji dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji. Dogodek se je končal z več najavami, med katerimi so partnerstvo med Evropsko agencijo za okolje (European Environmental Agency) in Microsoftom, zmagovalci slovenskega tekmovanja Imagine Cup ter z rezultati dobrodelnega kolesarjenja. NT konference se je letos udeležilo več kot 2200 udeležencev iz 700 podjetij, dogodek pa je podprlo 44 partnerjev in sponzorjev. V treh dneh se je zvrstilo 105 predavanj, na katerih so sodelovali vodilni slovenski in mednarodni strokovnjaki.

Na zaključnem nagovoru, s katerim se je končala Microsoftova NT konferenca 2008, je Microsoft predstavil več novosti. Nagovor je odprla najava partnerstva med Evropsko agencijo za okolje (European Environmental Agency) in Microsoftom, v okviru katerega bosta skupaj razvila spletni portal, prek katerega bodo 500 milijonom državljanom Evropske unije dostopne informacije o okolju. Portal bo zagotavljal podrobno in stalno osveženo sliko okoljskih pogojev v celotni Evropi ter bo oblikovalcem okoljske politike, strokovnjakom in posameznikom omogočal dostop do pomembnih podatkov o okolju.

Na zaključnem nagovoru je direktor slovenske podružnice Microsofta Matej Potokar predstavil tudi slovenske zmagovalce študentskega tekmovanja Imagine Cup. Tekmovanje je prvič potekalo v okviru NT konference, zmagovalci pa prihajajo iz ekipe Ogreenizate! s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Tekmovalci so si zamislili družabno omrežje, ki spodbuja in pomaga članom pri izbiri bolj ekološko sprejemljivih izdelkov in rešitev. Člani družabnega omrežja bodo postopoma gradili zbirko podatkov o ekološki primernosti izdelkov ter z njihovim nakupom služili »sredstva« za olepšanje svojega profila. Vsak izdelek zato ob nakupu prinaša določeno količino sredstev, ki jih lahko člani uporabijo pri olepševanju profila oziroma pokrajine. Rešitev je zasnovana na Microsoftovi tehnologiji Silverlight in deluje v različnih spletnih brskalnikih.

Na zaključnem nagovoru so bili predstavljeni tudi rezultati dobrodelne akcije. Udeleženci so denar za dobrodelne namene zbirali s kolesarjenjem, Microsoft pa je glede na prevoženo število kilometrov namenil sredstva, v višini 66.000 EUR, za uresničevanje pobude »Učimo se za življenje«. Microsoft pobudo v Sloveniji izvaja v sodelovanju z nevladno organizacijo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS). Sredstva bodo pomagala pri izobraževanju manj privilegiranih članov slovenske družbe in jim omogočila dostop do tehnoloških znanj, ki jim obogatijo življenje in odprejo nove priložnosti.

Seveda pa so osnovna rdeča nit konference ostale tehnologije. Slovenski in mednarodni strokovnjaki so predavali o številnih novih in prihajajočih tehnologijah, ki bodo v naslednjih mesecih in letih oblikovali podobo informacijskih tehnologij. Predstavljene so bile številne tehnološke novosti in njihova uporaba v praksi, del predavanj pa je bil namenjen tudi poslovnim temam ter razvoju dodatnih veščin, kot so projektno vodenje, finančno načrtovanje in poslovni bonton.

Številne dodatne vsebine o NT konferenci in drugih Microsoftovih novostih lahko poiščete tudi na naslovu http://msnovice.spaces.live.com/default.aspx.

Na Microsoftovi NT konferenci so tudi letos sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so bili Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta.si, glavna sponzorja pa sta bila Canon in Lenovo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki