marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Microsoftova NT konferenca se je končala

Deli z ostalimi

15.05.2008
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu se je včeraj zaključil največji dogodek s področja informacijskih tehnologij v Sloveniji. Dogodek se je končal z več najavami, med katerimi so partnerstvo med Evropsko agencijo za okolje (European Environmental Agency) in Microsoftom, zmagovalci slovenskega tekmovanja Imagine Cup ter z rezultati dobrodelnega kolesarjenja. NT konference se je letos udeležilo več kot 2200 udeležencev iz 700 podjetij, dogodek pa je podprlo 44 partnerjev in sponzorjev. V treh dneh se je zvrstilo 105 predavanj, na katerih so sodelovali vodilni slovenski in mednarodni strokovnjaki.

Na zaključnem nagovoru, s katerim se je končala Microsoftova NT konferenca 2008, je Microsoft predstavil več novosti. Nagovor je odprla najava partnerstva med Evropsko agencijo za okolje (European Environmental Agency) in Microsoftom, v okviru katerega bosta skupaj razvila spletni portal, prek katerega bodo 500 milijonom državljanom Evropske unije dostopne informacije o okolju. Portal bo zagotavljal podrobno in stalno osveženo sliko okoljskih pogojev v celotni Evropi ter bo oblikovalcem okoljske politike, strokovnjakom in posameznikom omogočal dostop do pomembnih podatkov o okolju.

Na zaključnem nagovoru je direktor slovenske podružnice Microsofta Matej Potokar predstavil tudi slovenske zmagovalce študentskega tekmovanja Imagine Cup. Tekmovanje je prvič potekalo v okviru NT konference, zmagovalci pa prihajajo iz ekipe Ogreenizate! s Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Tekmovalci so si zamislili družabno omrežje, ki spodbuja in pomaga članom pri izbiri bolj ekološko sprejemljivih izdelkov in rešitev. Člani družabnega omrežja bodo postopoma gradili zbirko podatkov o ekološki primernosti izdelkov ter z njihovim nakupom služili »sredstva« za olepšanje svojega profila. Vsak izdelek zato ob nakupu prinaša določeno količino sredstev, ki jih lahko člani uporabijo pri olepševanju profila oziroma pokrajine. Rešitev je zasnovana na Microsoftovi tehnologiji Silverlight in deluje v različnih spletnih brskalnikih.

Na zaključnem nagovoru so bili predstavljeni tudi rezultati dobrodelne akcije. Udeleženci so denar za dobrodelne namene zbirali s kolesarjenjem, Microsoft pa je glede na prevoženo število kilometrov namenil sredstva, v višini 66.000 EUR, za uresničevanje pobude »Učimo se za življenje«. Microsoft pobudo v Sloveniji izvaja v sodelovanju z nevladno organizacijo Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije (MISSS). Sredstva bodo pomagala pri izobraževanju manj privilegiranih članov slovenske družbe in jim omogočila dostop do tehnoloških znanj, ki jim obogatijo življenje in odprejo nove priložnosti.

Seveda pa so osnovna rdeča nit konference ostale tehnologije. Slovenski in mednarodni strokovnjaki so predavali o številnih novih in prihajajočih tehnologijah, ki bodo v naslednjih mesecih in letih oblikovali podobo informacijskih tehnologij. Predstavljene so bile številne tehnološke novosti in njihova uporaba v praksi, del predavanj pa je bil namenjen tudi poslovnim temam ter razvoju dodatnih veščin, kot so projektno vodenje, finančno načrtovanje in poslovni bonton.

Številne dodatne vsebine o NT konferenci in drugih Microsoftovih novostih lahko poiščete tudi na naslovu http://msnovice.spaces.live.com/default.aspx.

Na Microsoftovi NT konferenci so tudi letos sodelovali številni partnerji in sponzorji. Partnerji konference so bili Telekom Slovenije, Mobitel in Avtenta.si, glavna sponzorja pa sta bila Canon in Lenovo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki