marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno
27.01.2020

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Partnerji in stranke na NT konferenci predstavili številne primere uporabe tehnologije v praksi

Deli z ostalimi

14.05.2008
Objavil: Thomas Bergant

Microsoftova NT konferenca je v polnem toku, poleg novih in prihajajočih tehnologij pa na dogodku sodelujejo tudi številni partnerji in stranke, ki predstavljajo svoje rešitve v praksi. Med predstavljenimi tehnologijami so tako virtualizacija aplikacij in poenotene komunikacije kot tudi rešitve, ki uresničujejo vizijo združevanja programske opreme in storitev.

Microsoftova NT konferenca je odlična priložnost, da številni Microsoftovi partnerji in stranke predstavijo svoje rešitve, ki so jih razvili s pomočjo Microsoftovih tehnologij. S tem lahko udeleženci konference dobijo vpogled v to, kako se določene tehnologije prenesejo v prakso in kakšna je njihova poslovna vrednost.

Med predstavljenimi rešitvami so lahko udeleženci izvedeli, kako je mogoče uporabljati virtualizacijo aplikacij, kar omogoča Microsoftova tehnologija Microsoft Application Virtualization. Svoje izkušnje je predstavilo podjetje Cimos, ki je z uvajanjem virtualizacije aplikacij začelo v začetku letošnjega leta. Na predavanju so predstavili, kako potekajo priprave na virtualizacijo in kako pripraviti aplikacije, ki jih bodo uporabniki uporabljali.

Microsoft Application Virtualization je prva rešitev za virtualizacijo aplikacij in uporabnikom omogoča, da uporabljajo različne programske rešitve, ne da bi jih namestili na svoj računalnik. Aplikacije so tako uporabnikom na voljo ne glede na to, na katerem računalniku se prijavijo v omrežje, mogoče pa jih je uporabljati tudi brez povezave. Pomembna prednost je tudi možnost osrednjega upravljanja in vzdrževanja, kar poenostavi delo sistemskih administratorjev in zmanjša stroške podjetja.

Pomembno področje, na katerem je Microsoft v zadnjih letih izredno dejaven, je tudi področje poenotenih komunikacij. Med najpomembnejšimi slovenskimi partnerji na tem področju je podjetje Iskratel, ki poleg uvedbe tehnologije v svoje poslovanje tudi razvija lastne dodatke in zagotavlja integracijo s komunikacijskim sistemi iCS SI3000.

Rešitev IUC je tesno povezana kombinacija Microsoftovega strežnika Office Communications Server 2007 in Iskratelovega hibridnega sistema iCS SI3000. IUC podpira uporabo obstoječe telefonske infrastrukture podjetja, saj omogoča tako sprejemanje in vzpostavljanje klicev v omrežju PSTN kot tudi tesno integracijo s sistemom PBX. V središču te integracije sta mediacijski strežnik (Mediation Server) in SI3000. Mediacijski strežnik zagotavlja normalizacijo SIP signalizacije in pretvorbo kodiranja multimedijske vsebine, Iskratelova rešitev iCS (Integrated Call Server) iz družine izdelkov SI3000 pa omogoča priključitev različnih analognih, ISDN in IP-naprav ter povezavo v kompleksna zasebna omrežja s specialno krmilno signalizacijo.

Združene storitve in programska oprema

Microsoft je kot enega izmed ključnih področij razvoja zastavil tudi koncept združevanja programske opreme in spletnih storitev, kjer odjemalske aplikacije predstavljajo bogato namizno okolje za dostop do podatkov, ki jih zagotavljajo spletne storitve. Gre za koncept, ki zagotavlja dostopnost podatkov iz najrazličnejših naprav, ne glede na to, kje se uporabnik nahaja.

Koncept nove generacije programske opreme pa je prisoten tudi v Sloveniji. Pošta Slovenije je že predstavila rešitev e-arhiva, ki je na voljo kot storitev za podjetja in organizacije. »Povezovanje programske opreme in storitev uporabnikom nudi vso funkcionalnost in odzivnost programske opreme na odjemalcu, saj jim je z izkoriščanjem spletnih storitev omogočeno, da prek svojih spletnih ali namiznih aplikacij od koderkoli dostopajo do dogovorjenih storitev,« je povedal mag. Branko Godec, vodja službe za informacijske storitve. »Naše rešitve temeljijo na storitveno usmerjenih arhitekturah, zato omogočajo enostavno integracijo z obstoječimi sistemi, hkrati pa se brez težav povezujejo s sistemi zunanjih uporabnikov. Rešitev E-Arhiv uporablja storitve Certifikatske agencije POŠTA®CA, s katerimi zagotavlja funkcionalnost varnega časovnega žigosanja in preverjanja digitalnega potrdila. Storitev moja.posta in poslovna.posta povezujemo s storitvijo E-Arhiv, da bomo uporabnikom omogočili varno hrambo digitalnih dokumentov, ki jih bodo pošiljali ali prejemali prek tega sistema.«

Rešitve, ki združujejo programsko opremo in storitve, prav tako uporabljajo v podjetju B4contact, kjer jim omogočajo občutno hitrejše odzivanje na potrebe strank in preprostejši razvoj. Pri tem programsko opremo združujejo z mnogimi spletnimi storitvami, ki so se pojavile v zadnjem času, kot so recimo Microsoft Popfly, storitev za preprosto ustvarjanje spletnih strani, koščkov programov in združenih spletnih aplikacij, ki uporablja tehnologijo Microsoft Silverlight in nabor spletnih orodij, različne spletne storitve za shranjevanje in izmenjavo video posnetkov in fotografij, povezovanje in združevanje podatkov, spletne zemljevide in drugo.


Učinkovito z rešitvami SharePoint

Poleg povečevanja učinkovitosti informacijskih infrastruktur in investicij v nove pobude, kot je strategija programske opreme in storitev, Microsoft nadaljuje s prizadevanji na področju orodij za povečanje osebne storilnosti. Med najpomembnejšimi tehnologijami na tem področju je strežnik Microsoft Office SharePoint Server 2007, ki zagotavlja integrirano rešitev za upravljanje z dokumenti, podatki, delovnimi podatki in varnostjo informacij.

Med slovenskimi strankami, ki rešitev že uporabljajo, je tudi novogoriško podjetje HIT. V HIT-u so za obveščanje in shranjevanje podatkov uporabljali heterogeno okolje portalov, delujočih na več platformah in temelječih na različnih tehnologijah. Ta tehnično kompleksen sistem je prinašal vrsto pomanjkljivosti, tako tehnične kot tudi operativne narave. Upravljanje sistema nepovezanih portalov je bilo težavno, prinašalo je visoke stroške, zaradi pomanjkljive tehnične podpore pa je odpravljanje težav trajalo predolgo.

Odločili so se za prehod na enotno platformo SharePoint, ki jim je omogočila razvoj različnih dodatnih rešitev, prilagojenih njihovim potrebam. Tako so razvili lasten sistem za objavljanje novic na portalu, pri katerem imajo zaposleni možnost objave na različnih ravneh oziroma podportalih, urejen pa imajo tudi delovni tok potrjevanja novic.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki