marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Pri Nokii samo navzgor


02.02.2008
Objavil: Klemen Sterle

Nokia, največji svetovni proizvajalec mobilnikov, je oznanila, da se je prodaja povečala za 44 %, s čimer so dosegli enega izmed dolgoročnih ciljev: 40 % tržni delež pri prodaji mobilnikov. Nokiine delnice so seveda poskočile navzgor.

Pri Nokii res nimajo razlogov za žalost, saj poročila kažejo, da je prodaja od oktobra do decembra zrasla za 34 % in da so prodali več kot 133 miljonov mobilnikov, kar pomeni 27 % več kot v istem obdobju lani. Nokia, ki ima sedež v kraju Espoo blizu finskega glavnega mesta Helsinki, prodaja svoje mobilnike v 130 državah in zaposluje približno 130.00 ljudi po vsem svetu.

Po oznanitvi rezultatov zadnjega četrtlejta so tudi Nokiine delnice na Helsinški borzi poskočile za 12,4 % na 33, 81 $. Zadovoljen je tudi izvršni direktor Olli Pekka Kallasvuo, ki je izjavil, da je Nokiino zadnje četrtletje tako le še prispevalo pri visoki rasti in dobičku v tem letu.

Ravno nasprotno pa se dogaja njihovemu najbližjemu zasledovalcu – Motoroli, kateri so delnice padle za vec kot 23 %, ko je v sredo novi izvršni direktor GregBrown povedal, da bo trajala obnova oslabljenega oddelka za mobilnike dlje kot so pričakovali. Številke so katastrofalne, saj naj bi dobiček v zadnjem četrtljetju padel za 84 %, prodaja mobilnikov pa naj bi padla za 38 %.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki