marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Nokiina kultna Kača na novi Facebookovi kameri s funkcijo obogatene resničnosti


08.08.2018
Objavil: Dare Gliha

HMD Global, dom telefonov Nokia, je posodobil kultno igro Kača s pomočjo obogatene resničnosti. Filtri Snake Mask in Snake Real World prinašajo ikonično igro novim generacijam oboževalcev.

Obljuba, da vas bo posodobljena igra zasvojila tako, kot je to naredila prvotna, ostaja, s pomočjo zabavne obogatene resničnosti pa se oboževalci lahko prelevijo v dejansko kačo, ki gricka jabolka. Snake Mask izkorišča Facebookovo tehnologijo obogatene resničnosti, s katero Kačo prinaša najširši možni množici.

Kača v živalskem vrtu? Kača na plaži? Kača na letalu? Zdaj je mogoče popolnoma vse, ko je Kača na Facebookovi kameri. Poleg tega pa je s Facebookovo funkcijo oddajanja v živo igranje možno povsem preprosto prenesti v živo in k zabavi povabiti svoje prijatelje.

Povsem nov filter Snake Mask uporablja sprednjo kamero pametnih telefonov Nokia s sistemom Android™, ki reagira na gibanje igralčevega obraza in tako igralcu omogoča, da se prelevi v karakter kultne kače. Filter Snake Real World pa aktivira zadnjo kamero.

Matt Keck, mož, ki torej stoji za zabavnim viralnim videom "I’m a Snake" (Jaz sem kača), slednji je imel kar 23 milijonov ogledov na kanalu YouTube, je prvi testiral Kačo na Facebook kameri. Ponovno je poustvaril svoj viralni hit, tokrat je uporabil filter Snake Mask, s čimer je prikazal vse odlične nove funkcije.

Pekka Rantala, direktor marketinga in izvršni podpredsednik HMD Global, pravi: "Svetovno znana igra se je leta 2017 vrnila v ljudska srca na MWC, ko smo napovedali Kačo za Facebook Messenger.

Zasnovana je bila za novo generacijo, katere življenje se odvija na družbenih omrežjih; oboževalci so lahko povabili prijatelje, da jo igrajo in delijo rezultate, zaradi česar je bila še privlačnejša za igranje. Prvič v zgodovini igre Kača smo naredili tako, da je šla na univerzalni kanal namesto na napravo in na ta način je pridobila 121 milijonov igralcev po vsem svetu.

Zdaj smo lansirali še bolj privlačno doživetje za oboževalce, saj jim omogočamo, da sami postanejo kača in da jedo jabolka s filtri, ki so na voljo na Facebook kameri - tukaj v HMD Global prinašamo izjemno priljubljeno igralno ikono v novo dobo obogatene resničnosti."

Učinek kamere je na voljo prek Facebook kamere in je splošno dostopen, ne le za pametne telefone Nokia. Na voljo je v sistemih Android in iOS.

HMD Global spodbuja igralce, da delijo svoja najbolj nenavadna mesta, kjer igrajo Kačo ter pri tem uporabijo oznako #imasnake2.

Kako igrati

1. Odpri aplikacijo Facebook.
2. Klikni na ikono kamere zgoraj levo, da odpreš Facebook kamero.
3. Pomakni ssssssse na Snake Mask.
4. Začni igrati.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki