marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Nokia sodeluje v programu WWF Climate Savers


04.02.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia se je priključila programu WWF Climate Savers z zaobljubo graditi na lastnem visokem okoljevarstvenem ugledu z izboljševanjem energetske učinkovitosti in zmanjševanjem količine izpustov ogljikovega dioksida pri vseh svojih dejavnostih.

Družba načrtuje vrsto energetskih prihrankov, vključno s polovičnim zmanjšanjem energije, ki jo porabijo polnilniki njenih mobilnih telefonov v stanju pripravljenosti, uporabo zelene električne energije za oskrbo 50% svojih obratov do leta 2010 in zmanjševanjem celotnih energetskih potreb vseh svojih enot za 6% do leta 2012.

Cilji predstavljajo del obstoječe strategije družbe o podnebnih spremembah. Zavezanost ciljem je družba utrdila s pridružitvijo programu WWF Climate Savers oz. s sodelovanjem z eno največjih svetovnih organizacij za globalno ohranjanje okolja in s tem prevzela vodilno vlogo pri naslavljanju problema podnebnih sprememb.

"Pri WWF smo navdušeni nad zavezanostjo družbe Nokia programu Climate Savers in njenim ustvarjanjem pomembnih energetskih prihrankov tako pri lastnem delovanju, kot tudi pri uporabi svojih izdelkov," pravi generalni direktor WWF International, James P. Leape. "Pridružitev globalno prepoznavne znamke z visokim potrošniškim profilom in zagnano podnebno akcijo namreč krepi sporočilo, da v zvezi s podnebnimi spremembami moramo delovati globalno in hitro ter da tudi zmoremo delovati globalno in hitro."

Kirsi Sormunen, podpredsednik oddelka Environmental Affairs pri družbi Nokia, pravi: "Kot največji svetovni proizvajalec mobilnih naprav smo se dolžni vprašati, kako lahko odigramo svojo vlogo pri reševanju problema podnebnih sprememb. Pri tem ne gre za vzvišene poteze, temveč za vsakodnevna dejanja, ki pomnožena z obsegom našega delovanja ali 900 milijoni ljudi, ki po vsem svetu uporabljajo naše naprave, utegnejo dati velik prispevek. Gre pa tudi za zdrav poslovni razum, saj pri tem odkrivamo nove načine kako postati učinkovitejši in inovativnejši."

Zavezanost družbe Nokia programu WWF Climate Savers temelji na obstoječih dosežkih družbe pri povečevanju energetske učinkovitosti. Med cilje sodijo:

Energetska učinkovitost izdelkov

Približno dve tretjini energije, ki jo mobilni telefon porabi med uporabo, sta izgubljeni, ko je telefon napolnjen in izklopljen iz polnilnika, le-ta pa ostaja povezan na električno omrežje, v t.i. "no-load" načinu. V zadnjih devetih letih je Nokia zmanjšala povprečno "no-load" energijo, ki jo porabijo njeni polnilniki za več kot 50%, njeni najkakovostnejši polnilniki pa potrebujejo zgolj desetino električne energije, ki jo porabi večina povprečnih polnilnikov.

Pri družbi Nokia nameravajo zmanjšati povprečno "no-load" porabo električne energije za nadaljnjih 50% do konca leta 2010. Prav tako bodo njihovi izdelki do konca leta 2008 opremljeni z opomniki, ki bodo uporabnike opozarjali, naj izklopijo polnilnik iz električne vtičnice, ko je telefon napolnjen.

Poslovalnice in enote

Med letoma 2003 in 2006 so projekti za varčevanje energije v obratih družbe v Evropi, obeh Amerikah in na Kitajskem zmanjšali celotno globalno porabo energije družbe za 3,5%. Pri družbi sedaj načrtujejo nadaljnje prihranke za obdobje med letoma 2007 in 2012 v višini 6% glede na raven iz leta 2006.

Zelena energija

Nokia trenutno uporablja zeleno električno energijo za 25% energije potrebne za pogon svojih obratov po vsem svetu. Družba načrtuje 50% povečanje tovrstne energije do leta 2010.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki