marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Povzetek Nokiine velikončne regate


19.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pretekli konec tedna med 14. in 16. aprilom so Piranski zaliv napolnili mladi jadralci, ki so se udeležili tradicionalne Velikonočne regate Nokia 2006. Med mladimi jadralci se je na skupno prvo mesto uvrstil Jakob Božič, slovenski jadralec iz Jadralnega kluba Burja.

Nokia, vodilna svetovna družba na področju mobilnih komunikacij, je letos prvič sodelovala kot generalni pokrovitelj sicer tradicionalne Velikonočne regate. Nokia je skupaj z Jadralnim klubom Pirat, ki je organizator regate, ponudila številne atraktivne dodatne aktivnosti za vse udeležence Velikonočne regate Nokia. Pripravila je ustvarjalni izziv na temo »Veter v jadrih!«, kjer so lahko vsi sodelovali z risbicami ali fotografijami, ki so jih ustvarili v času regate. Mladi jadralci so v treh dneh ustvarili več kot 400 risb in fotografij, ki so bile tudi razstavljene v času regate. Deset izbranih izdelkov bo razstavljenih na letošnji mednarodni navtični razstavi Internautica, ki bo potekala med 9. in 14. majem v portoroški marini.
Posebej atraktivna za mlade udeležence je bila velikanska pobarvanka, ki je merila precej čez tri metre in ki so jo ustvarjali s skupnimi močmi.

Kapitan Marjan Matevljič, predsednik Jadralnega kluba Pira, je po podelitvi pokalov letošnjim zmagovalcem povedal: »Letos smo še posebej zadovoljni z izvedbo in rezultati Velikonočne regate Nokia. V organizacijo smo dodali nekaj pomembnih novosti, za kar se lahko zahvalimo predvsem našim sponzorjem. Naslednje leto bomo organizirali že 15. velikonočno regato, katere jubilej predstavlja tudi priznanje članom našega kluba, ki že dolga leta sodelujejo pri njeni organizaciji.«

Velikonočna regata Nokia pa ni le zabava, temveč tudi tekma. Med skorajda 300 udeleženci iz desetih držav, kolikor jih je prišlo v Portorož, je zmagal slovenski jadralec Jakob Božič iz Jadralnega kluba Burja, sledil mu je Italijan Titto Rodda, na tretje mesto pa se je uvrstil Rasi Bajonns iz Avstrije. Med deklicami se je najbolje odrezala Tim Pletikos iz Jadralnega kluba Burja, ki je zasedla skupno šesto mesto.

Velikonočno regato Nokia 2006 za razred Optimist organizira portoroški Jadralni klub Pirat v sodelovanju z Jadralno zvezo Slovenije. Več informacije je na voljo na spletnih straneh: www.nokia.si in www.klub-pirat.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki