marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Nokia N95 – Kitajska različica

Deli z ostalimi

11.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Ni minilo dosti časa, odkar je Nokia začela prodajati N95 in že se na trgu pojavljajo kitajski ponaredki tega multimedijskega računalnika. Tokrat ne le, da niso spreminjali oblike, niso se niti trudili s spremembo imena, tako da je ponaredek še vedno imenovan Nokia N95.

Pri vsem tem je zanimivo dejstvo, da kljub temu, da je Nokia N95 eden izmed najboljših in najnaprednejših mobitelov na trgu, so kitajski proizvajalci uspeli narediti zelo soliden ponaredek. Kakorkoli, kitajska N95 ni drsni, kot je originalna, temveč je tablični mobilnik, ki je bolj podoben Nokii N73.

Specifikacije istoimenskega ponaredka niso točno znane, verjetno pa ima kamero z ločljivostjo 2 MP, na dotik občutljiv zaslon s QVGA ločljivostjo in prepoznavanjem ročne pisave. Kot je razvidno iz fotografij mobilnika, pa le-ta premore tudi dodatno kamero na sprednji strani, kar najverjetneje pomeni, da podpira 3G tehnologijo, se pravi vsaj UMTS, če ne HSDPA standarda.

Sedaj je samo še vprašanje, koliko časa bo Nokia porabila za tožbo, saj so ponarejevalci pri tem izdelku, za razliko od Nokirja in Nokle, ukradli vsaj ime, če ne še kaj drugega iz Nokiinega multimedijskega računalnika. Informacij o dobavljivosti tega izdelka ni, zagotovo pa se bo ponašal s precej nizko ceno.

Poleg omenjene kopije Nokie N95, pa smo na trgu zasledili še nekaj ponaredkov tega mobilnika s podobnimi specifikacijami, kot so omenjene zgoraj in z različnimi izpeljankami imena Nokia. Tako najdemo na internetu fotografije raznih mobilnih telefonom pod imeni, kot so Nokir, Nokla, Nckla in podobno.

Več slik ponaredkov se nahaja tudi na našem forumu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki