marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Nokia N95 – Kitajska različica

Deli z ostalimi

11.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Ni minilo dosti časa, odkar je Nokia začela prodajati N95 in že se na trgu pojavljajo kitajski ponaredki tega multimedijskega računalnika. Tokrat ne le, da niso spreminjali oblike, niso se niti trudili s spremembo imena, tako da je ponaredek še vedno imenovan Nokia N95.

Pri vsem tem je zanimivo dejstvo, da kljub temu, da je Nokia N95 eden izmed najboljših in najnaprednejših mobitelov na trgu, so kitajski proizvajalci uspeli narediti zelo soliden ponaredek. Kakorkoli, kitajska N95 ni drsni, kot je originalna, temveč je tablični mobilnik, ki je bolj podoben Nokii N73.

Specifikacije istoimenskega ponaredka niso točno znane, verjetno pa ima kamero z ločljivostjo 2 MP, na dotik občutljiv zaslon s QVGA ločljivostjo in prepoznavanjem ročne pisave. Kot je razvidno iz fotografij mobilnika, pa le-ta premore tudi dodatno kamero na sprednji strani, kar najverjetneje pomeni, da podpira 3G tehnologijo, se pravi vsaj UMTS, če ne HSDPA standarda.

Sedaj je samo še vprašanje, koliko časa bo Nokia porabila za tožbo, saj so ponarejevalci pri tem izdelku, za razliko od Nokirja in Nokle, ukradli vsaj ime, če ne še kaj drugega iz Nokiinega multimedijskega računalnika. Informacij o dobavljivosti tega izdelka ni, zagotovo pa se bo ponašal s precej nizko ceno.

Poleg omenjene kopije Nokie N95, pa smo na trgu zasledili še nekaj ponaredkov tega mobilnika s podobnimi specifikacijami, kot so omenjene zgoraj in z različnimi izpeljankami imena Nokia. Tako najdemo na internetu fotografije raznih mobilnih telefonom pod imeni, kot so Nokir, Nokla, Nckla in podobno.

Več slik ponaredkov se nahaja tudi na našem forumu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki