marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nokia in Microsoft prinašata storitve Windows Live milijonom mobilnih uporabnikov


24.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Nokia, največji svetovni proizvajalec mobilnih naprav, in Microsoft, vodilno podjetje na področju spletnih komunikacij in skupnosti, sta združila moči in uporabnikom pripravila novi nabor storitev Windows Live, zasnovan posebej za uporabo na napravah Nokia.

Od danes naprej si uporabniki v enajstih državah lahko na združljive naprave s platformo S60 naložijo novi programski paket, ki jim bo omogočil dostop do storitev Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts in Windows Live Spaces. Prihodnje leto pa bo dostop do teh popularnih spletnih storitev na voljo tudi vsem tistim uporabnikom, ki se odločijo za nakup enega od združljivih telefonov Nokia iz serije 40.

Nokia in Microsoft spodbujata "mobilni življenjski slog" tako, da mobilnim uporabnikom omogočata enostaven dostop do sveta spletnih razmerij, informacij in različnih interesov. Zahvaljujoč omogočenemu dostopu do storitev Windows Live s telefoni Nokia iz serij 40 in 60 bodo uporabniki ob uporabi standardnih protokolov za spletne storitve lahko brez omejitev dostopali do imenika, pošte, sporočilnika, telefonskih klicev, besedilnih sporočil, kamere in galerije ter na enoten način brskali po vseh.

Uporabnikom multimedijskih računalnikov Nokia N73, N76, N80 Internet Edition, N93i in N95 so storitve Windows Live na voljo preko aplikacije Download! v naslednjih državah: na Danskem, Finskem, v Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem, Norveškem, v Španiji, Veliki Britaniji, na Švedskem, v Saudski Arabiji in Združenih Arabskih Emiratih. Več informacij lahko najdejo na strani http://www.nokia.com/windowslive in preverijo, ali njihova država sodi med tiste, v katerih so storitve že na razpolago. Prvotno bodo storitve na voljo v brezplačni preizkusni različici, nato pa bo uporabnikom na izbranih trgih za nadaljnjo uporabo storitev predvidoma potrebno plačevati mesečno naročnino.

"Razpoložljivost storitev Windows Live na napravah Nokia odraža našo zavezanost prvovrstnim mobilnim izkušnjam in bogatenju spletnih življenj uporabnikov - ki je sedaj preneseno iz osebnih računalnikov na mobilne naprave," pravi Steve Berkowitz, podpredsednik skupine Online Services Business pri družbi Microsoft. "Pričujoče zavezništvo bo omogočilo bistveno širšemu krogu uporabnikov preizkusiti prednosti storitev Windows Live, s pomočjo katerih se bodo z lahkoto povezovali z informacijami in ljudmi, ki jim pomenijo največ, ne glede na to, kje se nahajajo."

Današnja napoved sloni na obstoječem sodelovanju med družbama Nokia in Microsoft, v okviru katerega je Microsoftova storitev Live Search for Mobile preoblikovana v aplikacijo Nokia Mobile Search. Pri družbi Nokia obenem načrtujejo razširitev te storitve na platformo serije 40 in s tem razširitev izkušnje iskanja na večje število naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki