marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Nokia in Microsoft prinašata storitve Windows Live milijonom mobilnih uporabnikov

Deli z ostalimi

24.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Nokia, največji svetovni proizvajalec mobilnih naprav, in Microsoft, vodilno podjetje na področju spletnih komunikacij in skupnosti, sta združila moči in uporabnikom pripravila novi nabor storitev Windows Live, zasnovan posebej za uporabo na napravah Nokia.

Od danes naprej si uporabniki v enajstih državah lahko na združljive naprave s platformo S60 naložijo novi programski paket, ki jim bo omogočil dostop do storitev Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts in Windows Live Spaces. Prihodnje leto pa bo dostop do teh popularnih spletnih storitev na voljo tudi vsem tistim uporabnikom, ki se odločijo za nakup enega od združljivih telefonov Nokia iz serije 40.

Nokia in Microsoft spodbujata "mobilni življenjski slog" tako, da mobilnim uporabnikom omogočata enostaven dostop do sveta spletnih razmerij, informacij in različnih interesov. Zahvaljujoč omogočenemu dostopu do storitev Windows Live s telefoni Nokia iz serij 40 in 60 bodo uporabniki ob uporabi standardnih protokolov za spletne storitve lahko brez omejitev dostopali do imenika, pošte, sporočilnika, telefonskih klicev, besedilnih sporočil, kamere in galerije ter na enoten način brskali po vseh.

Uporabnikom multimedijskih računalnikov Nokia N73, N76, N80 Internet Edition, N93i in N95 so storitve Windows Live na voljo preko aplikacije Download! v naslednjih državah: na Danskem, Finskem, v Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem, Norveškem, v Španiji, Veliki Britaniji, na Švedskem, v Saudski Arabiji in Združenih Arabskih Emiratih. Več informacij lahko najdejo na strani http://www.nokia.com/windowslive in preverijo, ali njihova država sodi med tiste, v katerih so storitve že na razpolago. Prvotno bodo storitve na voljo v brezplačni preizkusni različici, nato pa bo uporabnikom na izbranih trgih za nadaljnjo uporabo storitev predvidoma potrebno plačevati mesečno naročnino.

"Razpoložljivost storitev Windows Live na napravah Nokia odraža našo zavezanost prvovrstnim mobilnim izkušnjam in bogatenju spletnih življenj uporabnikov - ki je sedaj preneseno iz osebnih računalnikov na mobilne naprave," pravi Steve Berkowitz, podpredsednik skupine Online Services Business pri družbi Microsoft. "Pričujoče zavezništvo bo omogočilo bistveno širšemu krogu uporabnikov preizkusiti prednosti storitev Windows Live, s pomočjo katerih se bodo z lahkoto povezovali z informacijami in ljudmi, ki jim pomenijo največ, ne glede na to, kje se nahajajo."

Današnja napoved sloni na obstoječem sodelovanju med družbama Nokia in Microsoft, v okviru katerega je Microsoftova storitev Live Search for Mobile preoblikovana v aplikacijo Nokia Mobile Search. Pri družbi Nokia obenem načrtujejo razširitev te storitve na platformo serije 40 in s tem razširitev izkušnje iskanja na večje število naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki