marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Nokia izvedla raziskavo v Sloveniji


09.04.2018
Objavil: Dare Gliha

HMD Global je v svoji video kampanji predstavil novo filozofijo: Umetnost Phone Shui, ki temelji na filozofiji Feng Shui, in hkrati poudaril prednosti življenja s čistim življenjskim stilom brez nepotrebne navlake: bivanje s tem, kar resnično potrebujemo, brez nepotrebnih stvari.

Raziskava, ki je bila izvedena v Sloveniji, je pokazala, da je pomemben delež uporabnikov naklonjen tej filozofiji: kar tretjino vprašanih (29,77 %) namreč moti, da na telefonu ne more izbrisati vnaprej nameščenih aplikacij, pri čemer ta odstotek še narašča pri uporabnikih, ki so stari več kot 40 let. Kar 34 % starih med 15 in 29 let moti preveč aplikacij na telefonu, enak odstotek pa zasledimo tudi pri uporabnikih nad starostjo 50 let.

Dandanes je kljub napredni tehnologiji naše življenje še vedno pogosto zapleteno in hektično. Ena izmed rešitev je tudi poenostavitev življenjskega sloga, česar si želi skorajšnja tretjina vprašanih (26,97 %). Ta odstotek pa je še višji pri mlajših uporabnikih pametnih telefonov, ki so stari med 15 in 29 let, saj znaša 34,38 % .

Glede na to, da skoraj 50 % vprašanih najbolj moti tudi prazna baterija, predpostavljamo, da jih bo navdušilo dejstvo, da pametni telefoni Nokia z najnovejšim Androidom optimizirajo porabo baterije, čista verzija Androida pa nima nepotrebnih aplikacij, ki delujejo v ozadju.

Phone Shui filozofija predstavlja temelj novih pametnih telefonov Nokia s čistim Androidom, kot si ga je zamislil Google. Pametni telefoni Nokia so narejeni tako, da trajajo in opravljajo svojo funkcijo. Niso vnaprej preobremenjeni z aplikacijami ali nasičeni z opremo, kar potrošnikom omogoča svobodno oblikovanje lastnih izkušenj, izboljšano življenjsko dobo baterije in splošno zmogljivost njihovega pametnega telefona. Pri Nokii so zavezani k temu, da svojim oboževalcem ponudijo najbolj čisto, varno in najnovejšo izkušnjo s sistemom Android.

Tomislav Himbele, vodja trženja za CEE regijo: “Ponosni smo na to, da našim kupcem zagotavljamo izdelke, ki so narejeni za dolgoročno uporabo. Zato si prizadevamo ponuditi najnovejšo in najboljšo Android izkušnjo. V duhu filozofije Phone Shui predstavljamo pametne telefone z operacijskim sistemom Android, kot je bil predviden - v svoji najčistejši obliki. Mesečne posodobitve programske opreme in naprave brez neželene programske opreme pomenijo, da bo vaš telefon Nokia ostal čist, varen in posodobljen.”

Aapo Hämälänanainen, guru minimalizma in vlogerski zvezdnik v video kampanji pravi, da “nova paleta pametnih telefonov znamke Nokia zajema vse, kar pride z umetnostjo Phone Shui. Če živite po principu umetnosti Phone Shui, lahko povečate energijo, izboljšate spomin in naredite prostor za stvari, ki jih imate radi, prav tako kot vam to omogoča pametni telefon Nokia.

Najboljši nasveti za pomoč pri sprejemanju življenjskega sloga Phone Shui:

1. Veliko pametnih telefonov prihaja z vnaprej naloženimi aplikacijami, ki zavzamejo precejšen prostor za shranjevanje. Izberite pametni telefon Nokia brez navlake.
2. Sporočila, fotografije in videoposnetki lahko zasedejo veliko prostora za shranjevanje, ustvarijo nered in upočasnijo mobilni telefon. Redno posodabljajte svoj telefon in zbrišite stare elemente, tako da ima vaš telefon vedno samo tisto, kar potrebujete in ničesar, kar predstavlja navlako.
3. Posodobitve za operacijsko programsko opremo se redno objavljajo, ali jih vedno namestite? Uporaba zastarele programske opreme pomeni, da vaš telefon ne deluje najbolje in je odprt za varnostna vprašanja. Nokia zagotavlja pravočasne mesečne posodobitve in tesno sodeluje s partnerji operaterja, s čimer zagotavlja brezhibno izvedbo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki