marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Z razširjenimi vsebinami vsestranskega multimedijskega prenosa


28.07.2007
Objavil: Thomas Bergant

Nokia in Twango sta pred nekaj dnevi razglasila Nokiino pridobitev vseh bistvenih sredstev Twanga, ki ponuja izčrpne rešitve multimedijskega prenosa za pomoč pri urejanju in souporabi slik, video posnetkov in drugih osebnih medijev.

Pridobitev Twanga podjetju Nokia omogoča, da svojim kupcem ponudi enostaven način prenosa večpredstavnostnih vsebin preko namiznega računalnika in mobilnih naprav. S tem dogovorom bo Nokia poleg ključnih sredstev pridobila tudi odlično ekipo z vplivnimi družabnimi mediji ter bogatim strokovnim znanjem in izkušnjami na področju spletnih storitev.

Pridobitev Twanga predstavlja občuten korak v smeri naše vizije o internetnih storitvah, s katerimi želimo omogočiti neomejen dostop do informacij, zabave in družabnega omrežja – kjerkoli in kadarkoli, s katerekoli priključene naprave in na kakršenkoli način želite. Imamo najpopolnejšo serijo priključnih večpredstavnostnih vsebin, vključno z glasbo, navigacijo in igrami, s pridobitvijo Twanga pa dodajamo še slike, video posnetke in različne vrste dokumentov,” je povedal Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik in generalni direktor podjetja Multimedia Nokia. “Če združite večpredstavnostni računalnik Nokia Nseries, ki je vedno vklopljen, povezan z vami in s cilji bogatega multimedijskega prenosa, kot je Twango, bo to ljudem nudilo nove vznemirljive načine za ustvarjanje in zabavo s sijajnimi multimedijskimi vsebinami v realnem času.

Zasebno podjetje Twango, ki so ga ustanovili nekdanji Microsoftovi veterani, ima sedež v mestu Redmond v državi Washington, ZDA. Twangov vsestranski program omogoča enostavno urejanje, posredovanje in ponovno objavljanje medijskih vsebin, kot so fotografije, video posnetki in zvočni posnetki. V nasprotju z mnogimi ostalimi družabnimi medijskimi storitvami Twango podpira raznovrstne tipe medijev in ponuja ljudem izčrpne možnosti za upravljanje, posredovanje in spreminjanje namena njihovih medijskih vsebin. Twango ponuja čudovita doživetja na namiznih računalnikih in mobilnih napravah ter mogočno paleto, ki omogoča izvajalcem ustvarjanje ‘hišnih’ aplikacij, povezavo z mobilnimi napravami ter integracijo z ostalimi spletnimi storitvami.

"Edinstvena vizija družabnih medijev, ki jo ima podjetje Nokia, se popolnoma ujema s Twangovo," je povedal soustanovitelj podjetja Twango, Jim Laurel. "Resnično vznemirljivo si je predstavljati, kaj vse lahko dosežemo z združitvijo naših izkušenj na področju družabnih medijev s sredstvi podjetja, ki je igralo tako pomembno vlogo pri oblikovanju mobilne ‘pokrajine’. Sedaj nam sredstva, ki jih imamo na razpolago, omogočajo, da uresničimo in posredujemo našo vizijo ter omogočimo ljudem, da zajamejo in uživajo v uporabi svojih osebnih medijev na mobilnih napravah, namiznih računalnikih in drugod, kjer se jim to zdi pomembno in kjer si tega želijo.

Soustanoviteljica Twanga, Serena Glover, dodaja: “Kot rezultat te pridobitve bomo vztrajno nadaljevali z oblikovanjem naše ekipe na področju Seattla in s tem ustvarili vrhunske globalne storitve multimedijskega prenosa.”

Z visokokvalitetnimi digitalnimi kamerami z visoko ločljivostjo in z mobilnimi širokopasovnimi povezavami so naprave Nokia revolucionarno spremenile način ustvarjanja vsebine, spletnih dnevnikov in sodelovanja v spletnih skupnostih. V letu 2006 je podjetje Nokia prodalo več kot 140 milijonov priključnih kamer, njegove naprave pa naglo postajajo glavni vir slik in video posnetkov po vsem svetu. Nokia ponuja nova doživetja multimedijskega prenosa, kot je združevanje informacij o lokaciji, ki temeljijo na GPS tehnologiji, s fotografijami in video posnetki.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki