marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Nokia dodaja opozorila v mobilnike

Deli z ostalimi

25.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Nokiji so predstavili prve mobilnike, ki bodo opremljeni z opozorili, ki bodo služili k temu, da bodo ljudje odklopili svoj mobilnik iz polnilca.

Sedaj je počasi napočil čas, ko se vse bolj govori o prihrankih energije. Omenjena opozorila so le ena izmed serije okoljevarstvenih iniciativ, ki so jih sklenili mobilni proizvajalci. Vse to pa se bo začelo dogajati že letos.

Finci so predstavili prve mobilne telefone, ki bodo že opremljeni z opozorili za odklop polnega mobilnika s polnilca. S tem naj bi se do konca leta prihranilo ogromno električne energije. V številkah to pomeni okoli 85.000 domov letno.

Družba si je tako zadala ambiciozen cilj, ki bo še bolj zmanjšal porabo energije njihovih polnilcev. Do leta 2010 naj bi polnilci, ki bodo še vedno povezani na električno omrežje porabili za okoli 50% manj energije.

Začelo se bo z modeli 1200, 1208 in pa 1650. V ostalih modelih se opozorilnik pričakuje kasneje.

Omenjeni opozorilnik je najnovejša energijsko shranjevalna metoda pri Nokiji. Lansko leto so bili za najnovejšo linijo polnilcev nagrajeni z znano nagrado Energy Star s strani družbe za zaščito okolja (EPA) iz ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki