marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung na 6. mestu na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu
21.10.2019

Samsung Electronics je z blagovno znamko Samsung, vredno 61,1 milijarde dolarjev, zasedel šesto mesto na lestvici najboljših globalnih znamk po Interbrandu. Družba je dosegla dvoodstotno rast vrednosti blagovne znamke.

slikaHuawei na prodajna mesta letos razposlal že 26 % več pametnih telefonov kot lani
18.10.2019

Huawei je objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje (Q3) letošnjega leta. V prvih treh četrtletjih je Huawei ustvaril prihodke v višini 610,8 milijarde juanov (približno 78,02 milijarde evrov), kar je 24,4 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

slikaXiaomi patentiral vogalno zasnovo sprednje kamere
16.10.2019

Oblika monilnika, kjer zaslon zavzema celotno sprednjo površino, je danes že vsakdanja stvar. Čeprav je večina izvedb trenutno namenjena mobilnikom iz višjega cenovnega razreda, se očitno obeta tudi rešitev za cenejše mobilnike.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

članki

Nokia dodaja opozorila v mobilnike

Deli z ostalimi

25.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Nokiji so predstavili prve mobilnike, ki bodo opremljeni z opozorili, ki bodo služili k temu, da bodo ljudje odklopili svoj mobilnik iz polnilca.

Sedaj je počasi napočil čas, ko se vse bolj govori o prihrankih energije. Omenjena opozorila so le ena izmed serije okoljevarstvenih iniciativ, ki so jih sklenili mobilni proizvajalci. Vse to pa se bo začelo dogajati že letos.

Finci so predstavili prve mobilne telefone, ki bodo že opremljeni z opozorili za odklop polnega mobilnika s polnilca. S tem naj bi se do konca leta prihranilo ogromno električne energije. V številkah to pomeni okoli 85.000 domov letno.

Družba si je tako zadala ambiciozen cilj, ki bo še bolj zmanjšal porabo energije njihovih polnilcev. Do leta 2010 naj bi polnilci, ki bodo še vedno povezani na električno omrežje porabili za okoli 50% manj energije.

Začelo se bo z modeli 1200, 1208 in pa 1650. V ostalih modelih se opozorilnik pričakuje kasneje.

Omenjeni opozorilnik je najnovejša energijsko shranjevalna metoda pri Nokiji. Lansko leto so bili za najnovejšo linijo polnilcev nagrajeni z znano nagrado Energy Star s strani družbe za zaščito okolja (EPA) iz ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki