marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Nokia dodaja opozorila v mobilnike

Deli z ostalimi

25.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Nokiji so predstavili prve mobilnike, ki bodo opremljeni z opozorili, ki bodo služili k temu, da bodo ljudje odklopili svoj mobilnik iz polnilca.

Sedaj je počasi napočil čas, ko se vse bolj govori o prihrankih energije. Omenjena opozorila so le ena izmed serije okoljevarstvenih iniciativ, ki so jih sklenili mobilni proizvajalci. Vse to pa se bo začelo dogajati že letos.

Finci so predstavili prve mobilne telefone, ki bodo že opremljeni z opozorili za odklop polnega mobilnika s polnilca. S tem naj bi se do konca leta prihranilo ogromno električne energije. V številkah to pomeni okoli 85.000 domov letno.

Družba si je tako zadala ambiciozen cilj, ki bo še bolj zmanjšal porabo energije njihovih polnilcev. Do leta 2010 naj bi polnilci, ki bodo še vedno povezani na električno omrežje porabili za okoli 50% manj energije.

Začelo se bo z modeli 1200, 1208 in pa 1650. V ostalih modelih se opozorilnik pričakuje kasneje.

Omenjeni opozorilnik je najnovejša energijsko shranjevalna metoda pri Nokiji. Lansko leto so bili za najnovejšo linijo polnilcev nagrajeni z znano nagrado Energy Star s strani družbe za zaščito okolja (EPA) iz ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki