marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

slikaHTC še kar tone
08.01.2020

HTC je objavil finančne rezultate za leto 2019, ki pa so vse kaj kot vzpodbudni. Pokazalo se je namreč to, da se že nekaj časa šepeta, da podjetje tone vse globje. V letu 2019 so imeli tako zgolj 330 milijonov dolarjev prihodka, kar je skoraj 58 % padec glede na leto prej, ter 87 % glede na leto 2017.

članki

Nokia Open C Challenge

Deli z ostalimi

08.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nokia je najavila prvi Open C Challenge, mednarodno tekmovanje v razvoju S60 mobilnih aplikacij za Symbian OS pametne mobilnike. Sistem cilja na širitev odprte kode in brezplačnih programov, ki bi uporabljali Open C okolje za ustvarjanje mobilnih aplikacij za uporabnike S60 pametnih mobilnikov.

Dogodek sponzorira Forum Nokia, mednarodni razvojni program v sodelovanju z operaterjem Orange in z Symbian Developer Network.

»Nokiino globalno povabilo milijonom razvijalcem k udeležbi na Open C tekmovanju povzroča eksponentno rast odprte kode in razvijalcev za Symbian, ki trenutno razvijajo nove aplikacije za pametne mobilnike,« je dejal Lee Epting, podpredsednik Nokia foruma.

Open C Challenge bo omogočil razvijalcem, ki so vajeni namiznega in odprto kodnega razvoja, prenesti njihova znanja na mobilne naprave z uporabo Nokiinega Open C POSIX okolja, ki je narejen na Symbian PIPS tehnologiji (PIPS je POSIX na Symbianih). Tako bodo lahko ustvarili in prenesli mobilne aplikacije za naslednjo generacijo naprav, ki temeljijo na platformi pametnih mobilnikov.

Izziv bo udeležencem ponudil seminarje preko spleta, seje za trening in P2P diskusije za pomoč pri prenosu iz namiznega na mobilni razvoj odprto kodnih aplikacij na Symbian operacijski sistem z uporabo Open C SDK dodatkov.

Najuspešnejši kandidati bodo povabljeni na predstavitev njihovih aplikacij na Symbian Smartphone Show v London, 16. in 17. oktobra. Zmagovalci bodo znani 17. oktobra.

Zmagovalci tekmovanja bodo prejeli:

 • Denarne nagrade v vrednosti preko 20.000 ameriških dolarjev
 • Povabilo k distribuciji njihovih aplikacij preko Orange Application Shopa uporabnikom omrežja Orange
 • Premijsko članstvo v Orange partner programu za finaliste
 • Zastonj podpis oziroma certificiranje zmagovite aplikacije za Symbian
 • Zastonj letno članstvo v Forum Nokia PRO programu za razvijalce
 • Dodatno trženjsko in poslovno podporo s strani Nokie

  Tekmovanje je odprto za razvijalce programov s celega sveta, prijavite pa se lahko na Forum Nokia spletni strani.

  Udeleženci se lahko prijavijo v več kot eni kategoriji, zmagovalna aplikacija pa bo morala zadostiti kriterijem inovativnosti, kvalitete, uporabnosti, kreativnosti in biti vsaj srednje zahtevna.

  En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih aplikacij v dveh razvijalskih kategorijah: prenos odprte kode na Open C in izvoren Symbian C++ razvoj v Open C.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki