marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Nokia Open C Challenge

Deli z ostalimi

08.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nokia je najavila prvi Open C Challenge, mednarodno tekmovanje v razvoju S60 mobilnih aplikacij za Symbian OS pametne mobilnike. Sistem cilja na širitev odprte kode in brezplačnih programov, ki bi uporabljali Open C okolje za ustvarjanje mobilnih aplikacij za uporabnike S60 pametnih mobilnikov.

Dogodek sponzorira Forum Nokia, mednarodni razvojni program v sodelovanju z operaterjem Orange in z Symbian Developer Network.

»Nokiino globalno povabilo milijonom razvijalcem k udeležbi na Open C tekmovanju povzroča eksponentno rast odprte kode in razvijalcev za Symbian, ki trenutno razvijajo nove aplikacije za pametne mobilnike,« je dejal Lee Epting, podpredsednik Nokia foruma.

Open C Challenge bo omogočil razvijalcem, ki so vajeni namiznega in odprto kodnega razvoja, prenesti njihova znanja na mobilne naprave z uporabo Nokiinega Open C POSIX okolja, ki je narejen na Symbian PIPS tehnologiji (PIPS je POSIX na Symbianih). Tako bodo lahko ustvarili in prenesli mobilne aplikacije za naslednjo generacijo naprav, ki temeljijo na platformi pametnih mobilnikov.

Izziv bo udeležencem ponudil seminarje preko spleta, seje za trening in P2P diskusije za pomoč pri prenosu iz namiznega na mobilni razvoj odprto kodnih aplikacij na Symbian operacijski sistem z uporabo Open C SDK dodatkov.

Najuspešnejši kandidati bodo povabljeni na predstavitev njihovih aplikacij na Symbian Smartphone Show v London, 16. in 17. oktobra. Zmagovalci bodo znani 17. oktobra.

Zmagovalci tekmovanja bodo prejeli:

 • Denarne nagrade v vrednosti preko 20.000 ameriških dolarjev
 • Povabilo k distribuciji njihovih aplikacij preko Orange Application Shopa uporabnikom omrežja Orange
 • Premijsko članstvo v Orange partner programu za finaliste
 • Zastonj podpis oziroma certificiranje zmagovite aplikacije za Symbian
 • Zastonj letno članstvo v Forum Nokia PRO programu za razvijalce
 • Dodatno trženjsko in poslovno podporo s strani Nokie

  Tekmovanje je odprto za razvijalce programov s celega sveta, prijavite pa se lahko na Forum Nokia spletni strani.

  Udeleženci se lahko prijavijo v več kot eni kategoriji, zmagovalna aplikacija pa bo morala zadostiti kriterijem inovativnosti, kvalitete, uporabnosti, kreativnosti in biti vsaj srednje zahtevna.

  En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih aplikacij v dveh razvijalskih kategorijah: prenos odprte kode na Open C in izvoren Symbian C++ razvoj v Open C.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki