marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Nokia Open C Challenge

Deli z ostalimi

08.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nokia je najavila prvi Open C Challenge, mednarodno tekmovanje v razvoju S60 mobilnih aplikacij za Symbian OS pametne mobilnike. Sistem cilja na širitev odprte kode in brezplačnih programov, ki bi uporabljali Open C okolje za ustvarjanje mobilnih aplikacij za uporabnike S60 pametnih mobilnikov.

Dogodek sponzorira Forum Nokia, mednarodni razvojni program v sodelovanju z operaterjem Orange in z Symbian Developer Network.

»Nokiino globalno povabilo milijonom razvijalcem k udeležbi na Open C tekmovanju povzroča eksponentno rast odprte kode in razvijalcev za Symbian, ki trenutno razvijajo nove aplikacije za pametne mobilnike,« je dejal Lee Epting, podpredsednik Nokia foruma.

Open C Challenge bo omogočil razvijalcem, ki so vajeni namiznega in odprto kodnega razvoja, prenesti njihova znanja na mobilne naprave z uporabo Nokiinega Open C POSIX okolja, ki je narejen na Symbian PIPS tehnologiji (PIPS je POSIX na Symbianih). Tako bodo lahko ustvarili in prenesli mobilne aplikacije za naslednjo generacijo naprav, ki temeljijo na platformi pametnih mobilnikov.

Izziv bo udeležencem ponudil seminarje preko spleta, seje za trening in P2P diskusije za pomoč pri prenosu iz namiznega na mobilni razvoj odprto kodnih aplikacij na Symbian operacijski sistem z uporabo Open C SDK dodatkov.

Najuspešnejši kandidati bodo povabljeni na predstavitev njihovih aplikacij na Symbian Smartphone Show v London, 16. in 17. oktobra. Zmagovalci bodo znani 17. oktobra.

Zmagovalci tekmovanja bodo prejeli:

 • Denarne nagrade v vrednosti preko 20.000 ameriških dolarjev
 • Povabilo k distribuciji njihovih aplikacij preko Orange Application Shopa uporabnikom omrežja Orange
 • Premijsko članstvo v Orange partner programu za finaliste
 • Zastonj podpis oziroma certificiranje zmagovite aplikacije za Symbian
 • Zastonj letno članstvo v Forum Nokia PRO programu za razvijalce
 • Dodatno trženjsko in poslovno podporo s strani Nokie

  Tekmovanje je odprto za razvijalce programov s celega sveta, prijavite pa se lahko na Forum Nokia spletni strani.

  Udeleženci se lahko prijavijo v več kot eni kategoriji, zmagovalna aplikacija pa bo morala zadostiti kriterijem inovativnosti, kvalitete, uporabnosti, kreativnosti in biti vsaj srednje zahtevna.

  En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih aplikacij v dveh razvijalskih kategorijah: prenos odprte kode na Open C in izvoren Symbian C++ razvoj v Open C.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki