marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Nikon s povezljivostjo SnapBridge postavlja fotoaparat v središče ekosistema povezanih osebnih naprav

Deli z ostalimi

08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Nikon je v okviru uvajanja inovacij predstavil aplikacijo SnapBridge, ki prek tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalno brezžično povezavo s pametnimi napravami, pri čemer predstavlja fotoaparat kot del ekosistema osebnih naprav. SnapBridge bo odslej standardna zmogljivost v skoraj vsakem Nikonovem prihodnjem fotoaparatu.

SnapBridge z uporabo tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalen in takojšen prenos posnetkov iz fotoaparata v pametno napravo že sproti med samim fotografiranjem, kar spreminja fotografijo v družabno, povezano izkušnjo. Prenos poteka samodejno, ne da bi bilo treba posebej aktivirati prenosa posnetkov iz fotoaparata, hkrati pa poraba energije ostaja majhna za obe napravi. Povrh vsega pa niti ni potrebno, da je fotoaparat za prenos prek Bluetooth fotografije prižgan. Uporabnikom je med prenosom fotografij še naprej na voljo internetna povezljivost za mobilne naprave, tako da lahko med sinhronizacijo fotografij preverjajo e-pošto ali dostopajo do družabnih omrežij.

Za preprostejšo uporabo je treba povezavo nastaviti le enkrat, medtem ko je bilo doslej treba obstoječe aplikacije za prenašanje prek povezave Wi-Fi nastavljati vedno znova. S fotoaparatom lahko povežemo do pet pametnih naprav. Aplikacija SnapBridge zabeleži tudi podatke o lokaciji in datumu ter času uporabnikove pametne naprave in fotoaparat samodejno sinhronizira z njimi, tako da pri potovanju v tujino ni treba ročno spreminjati datumov in podatkov o lokaciji fotoaparata. Uporabniki lahko začnejo fotografirati takoj ob prihodu, ne da bi jih skrbelo glede netočnih nastavitev lokacije in časa, ki se kažejo v podatkih slik.

Fotografi lahko v meniju fotoaparata preklapljajo med možnostjo samodejnega prenosa posnetkov že med ali po samem fotografiranju. Fotoaparat za prenos podatkov intuitivno preklopi iz načina Bluetooth Low Energy v Bluetooth tudi, ko je fotoaparat izklopljen. Posnetki se prenesejo v pametne naprave kot fotografije v ločljivosti 2 mio slikovnih točk (oz. Full HD) in formatu JPEG. Prenesejo se lahko tudi posnetki JPEG v izvirni ločljivosti. Z aplikacijo SnapBridge je mogoče v metapodatke posnetkov priročno vnesti avtorske informacije in dodatna besedila ali celo logotipe za osebno zaščito in identifikacijo posnetkov in njihovega avtorja.

Aplikacije SnapBridge uporabnikom omogoča, da pred sprožitvijo zaklopa na daljavo prek aplikacije že sproti potrdijo posnetke, ustrezne za prenos kar na zaslonu pametne naprave. Poleg tega je mogoče prek pametne naprave, na kateri se prikaže predogled slike v živo, nadzirati tudi ostrenje in samodejno proženje s časovnim zamikom, kar nudi številne možnosti in večjo svobodo med fotografiranjem.

SnapBridge omogoča tudi nemoteno deljenje fotografij na številnih aplikacijah in družabnih omrežjih. Z registrirano številko Nikon ID uporabniki prejmejo neomejeno spletno shrambo za posnetke v ločljivosti 2 mio slikovnih točk v storitvi NIKON IMAGE SPACE. Fotografije, prenesene v pametne naprave v omenjeni ločljivosti pa je mogoče v aplikaciji SnapBridge konfigurirati za samodejno nalaganje v osebni račun v storitvi NIKON IMAGE SPACE.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki