marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno
27.01.2020

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

NEC z novim čipom za mobilne kamere

Deli z ostalimi

02.07.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Če se je kdaj porajal dvom, da bi kamere v mobilnikih lahko zamenjale nizko cenovne digitalne kamere, potem je objava družbe NEC o novem visoko-ločljivostnem slikovnem procesorju razčistila vse dvome o takih in podobnim debatah.

Najnovejši proizvod družbe NEC vsebuje LSI čip za procesiranje slike in je oblikovan tako, da bo deloval tudi s CMOS tipali do ločljivosti 8 MP. Najbolj pomembno pa je, da je čip prvi, ki bo lahko brez težav upravljal z velikim številom proizvedenih podatkov tipal.

V prihodnosti, ko se bodo proizvajalci odločili v njihove mobilnike vgraditi 8 MP tipalo, bo LSI čip upravljal s potrebnimi pretoki podatkov pri procesiranju in prikazu slike na zaslonu. Poveže se lahko z do 64 MB pomnilnika, ki je izjemno pomemben pri upravljanju velikega števila slikovnih podatkov.

Nova tehnologija pa vsebuje tudi korekcijska vezja, ki omogočajo bolj življensko reprodukcijo barv in pa pomagajo pri stresanju kamere, podobno kot stabilizator slike.

Čeprav je neizogibno, da bomo kmalu ugledali mobilnike z 8 MP kamerami končni rezultati še vedno visijo v zraku, predvsem zaradi kvalitete leč.

Nizko cenovne digitalne kamere so že vprašljive, vendar spodobne kamere z velikimi lečami so še vedno edina prava izbira pri slikanju kvalitetnih posnetkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki