marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

NEC z novim čipom za mobilne kamere

Deli z ostalimi

02.07.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Če se je kdaj porajal dvom, da bi kamere v mobilnikih lahko zamenjale nizko cenovne digitalne kamere, potem je objava družbe NEC o novem visoko-ločljivostnem slikovnem procesorju razčistila vse dvome o takih in podobnim debatah.

Najnovejši proizvod družbe NEC vsebuje LSI čip za procesiranje slike in je oblikovan tako, da bo deloval tudi s CMOS tipali do ločljivosti 8 MP. Najbolj pomembno pa je, da je čip prvi, ki bo lahko brez težav upravljal z velikim številom proizvedenih podatkov tipal.

V prihodnosti, ko se bodo proizvajalci odločili v njihove mobilnike vgraditi 8 MP tipalo, bo LSI čip upravljal s potrebnimi pretoki podatkov pri procesiranju in prikazu slike na zaslonu. Poveže se lahko z do 64 MB pomnilnika, ki je izjemno pomemben pri upravljanju velikega števila slikovnih podatkov.

Nova tehnologija pa vsebuje tudi korekcijska vezja, ki omogočajo bolj življensko reprodukcijo barv in pa pomagajo pri stresanju kamere, podobno kot stabilizator slike.

Čeprav je neizogibno, da bomo kmalu ugledali mobilnike z 8 MP kamerami končni rezultati še vedno visijo v zraku, predvsem zaradi kvalitete leč.

Nizko cenovne digitalne kamere so že vprašljive, vendar spodobne kamere z velikimi lečami so še vedno edina prava izbira pri slikanju kvalitetnih posnetkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki