marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Najzmogljivejši 3D grafični čip

Deli z ostalimi

13.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Toshiba so pred kratkim objavili novico o novem 3D grafičnem čipu, ki bo v mobilne igre prinesel do sedaj še nikoli viden realizem. Novi čip pod imenom "TC35711XBG" zmore prikazati 100 mega-mnogokotnikov na sekundo. Laično povedano: čip je zmogljivejši od trenutnih prenosnih igralnih konzol. Vzorci zmogljivosti čipa bodo na voljo oktobra.

Toshibin novi čip ima vgrajen popolnoma nov 3D grafični procesor, ki je v primerjavi s trenutnimi procesorji kar 38-krat bolj zmogljiv. Njegove napredne zmogljivosti odpirajo vrata k razvijanju še boljše programske opreme za mobilne telefone. Novi čip je združljiv tudi s programiranjem senčnikov in njihovih zmožnosti prikazovanja realističnega senčenja in odbojev.

Omenjeni čip pa poleg novega procesorja vključuje še drug procesor družbe Toshiba s kratico MeP (Media Embedded Processor). Slednji procesira zvok, WVGA LCD nadzornik za široke zaslone in prinaša pomembne komponente igralnih konzol na vsega skupaj en čip.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki