marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove različice orodja FinSpy nadzorujejo naprave z iOS in Android
22.07.2019

Strokovnjaki družbe Kaspersky so odkrili nove različice naprednega zlonamernega orodja za nadzor FinSpy. Novi vsadki delujejo tako na napravah z operacijskim sistemom iOS kot Android in lahko nadzorujejo aktivnosti na skoraj vseh priljubljenih storitvah izmenjave sporočil, vključno s šifriranimi različicami.

slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

članki

Najzmogljivejši 3D grafični čip

Deli z ostalimi

13.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri podjetju Toshiba so pred kratkim objavili novico o novem 3D grafičnem čipu, ki bo v mobilne igre prinesel do sedaj še nikoli viden realizem. Novi čip pod imenom "TC35711XBG" zmore prikazati 100 mega-mnogokotnikov na sekundo. Laično povedano: čip je zmogljivejši od trenutnih prenosnih igralnih konzol. Vzorci zmogljivosti čipa bodo na voljo oktobra.

Toshibin novi čip ima vgrajen popolnoma nov 3D grafični procesor, ki je v primerjavi s trenutnimi procesorji kar 38-krat bolj zmogljiv. Njegove napredne zmogljivosti odpirajo vrata k razvijanju še boljše programske opreme za mobilne telefone. Novi čip je združljiv tudi s programiranjem senčnikov in njihovih zmožnosti prikazovanja realističnega senčenja in odbojev.

Omenjeni čip pa poleg novega procesorja vključuje še drug procesor družbe Toshiba s kratico MeP (Media Embedded Processor). Slednji procesira zvok, WVGA LCD nadzornik za široke zaslone in prinaša pomembne komponente igralnih konzol na vsega skupaj en čip.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki