marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Na NTK letos novost - NTK Poslovno srečanje

Deli z ostalimi

07.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoftova NT konferenca, ki bo potekala med 18. in 20. majem v Portorožu, je pred vrati. Novost in nadgradnja letošnjega programa konference je poslovni del – NTK Poslovno srečanje, ki bo potekalo zadnji dan konference, v sredo, 20. maja. Namen dogodka je skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva poiskati odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija: »V Microsoftu pričakujemo, da bo NTK Poslovno srečanje jasno pokazalo, da se kazalniki slovenske uspešnosti in konkurenčnosti lahko popravijo, če bo partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem trdno, tehnologija pa gonilna sila razvoja in napredka. Kot dokaz, da je to mogoče tudi v času gospodarske krize, so uspešne zgodbe poslovne preobrazbe v domačih podjetjih in javni upravi.«

Po krizi je na vrsti dolgo okrevanje
Negativni trendi v gospodarskih in družbenih razmerah so se po ugotovitvah Umarja po nekaj letih ustavili, opazne so pozitivne spremembe tudi na trgu dela. Vendar najnovejše poročilo poudarja, da je Slovenija med krizo utrpela nadpovprečno škodo, v primerjavi z drugimi članicami EU. Brez poseganja v strukturo slovenskega gospodarstva bomo za izgubljeno desetletje porabili še dodatno desetletje, da se Slovenija vrne v stanje pred krizo, opozarja Umar.
Dejstvo je, da je Slovenija na 70. mestu po indeksu globalne konkurenčnosti (GCI, Svetovni gospodarski forum (WEF)), 8 mest nižje, kot pred letom dni. Državam, ki zasedajo najvišja mesta, je po ugotovitvah WEF-a skupno eno: spodbujanje in izraba obstoječih talentov ter investicij, ki krepijo inovacije.

Zgodbe o uspehu
Slovenija ima potencial razvoja največjih talentov in prodiranja v sam svetovni vrh na vseh področjih udejstvovanja, o čemer pričajo neverjetni uspehi naših športnikov, na čelu z najboljšo slovensko smučarko vseh časov Tino Maze. Skupaj z najmanjšim zmagovalnim samostojnim moštvom v svetovnem pokalu, vendar pravo inštitucijo v poslovnem smislu, Team to aMaze, bo gostja NTK Poslovnega srečanja.

Na dogodku bodo sodelovali uspešni podjetniki in posamezniki, ki bodo z nami delili svoje uspešne zgodbe. Vesna Vodopivec, direktorica sektorja za upravljanje s kadri na NLB bo predstavila učinke celovite preobrazbe banke. Marjan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter Jurij Bertok, generalni direktor Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo, bosta spregovorila o spremembah, ki jih je prinesla informacijska družba v njuna resorja. Dr. Mark Pleško, direktor Cosylaba, in Rok Uršič, direktor Instrumentation Technologies, vsak od njiju zgodbo o uspehu majhnega nišnega podjetja na globalnem trgu. Kot nosilec osrednjega predavanja na temo evropske konkurenčnosti bo z nami mlajši partner v svetovalnem podjetju A.T. Kearney, Domen Zadravec, pridružil pa se nam bo tudi častni gost, predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Konkurenčnost in mednarodna uveljavitev
Osrednji del srečanja bo okrogla miza, na kateri bo v središču vprašanje o tem, kaj lahko podjetniku ali gospodarstveniku pomaga k dvigu konkurenčnosti in k mednarodni uveljavitvi. Te odgovore bo gostitelj srečanja Jaka Repanšek, MBA, ustanovitelj svetovalne družbe RePublis, iskal skupaj z dr. Danico Purg, direktorico in dekanjo IEDC - Poslovne šole Bled, Markom Fillijem, generalnim direktorjem RTV Slovenija, Jankom Medjo, predsednikom uprave NLB, Matejem Potokarjem, predsednikom Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, Aleksandrom Zalaznikom, predsednikom Združenja Manager ter Robertom Trnovcem, generalnim direktorjem Microsofta Slovenija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki