marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Na NTK letos novost - NTK Poslovno srečanje


07.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoftova NT konferenca, ki bo potekala med 18. in 20. majem v Portorožu, je pred vrati. Novost in nadgradnja letošnjega programa konference je poslovni del – NTK Poslovno srečanje, ki bo potekalo zadnji dan konference, v sredo, 20. maja. Namen dogodka je skupaj s predstavniki vlade, javnega sektorja in slovenskega gospodarstva poiskati odgovore na pereča vprašanja o prihodnosti stagnirajočega slovenskega gospodarstva.

Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija: »V Microsoftu pričakujemo, da bo NTK Poslovno srečanje jasno pokazalo, da se kazalniki slovenske uspešnosti in konkurenčnosti lahko popravijo, če bo partnerstvo med javnim in zasebnim sektorjem trdno, tehnologija pa gonilna sila razvoja in napredka. Kot dokaz, da je to mogoče tudi v času gospodarske krize, so uspešne zgodbe poslovne preobrazbe v domačih podjetjih in javni upravi.«

Po krizi je na vrsti dolgo okrevanje
Negativni trendi v gospodarskih in družbenih razmerah so se po ugotovitvah Umarja po nekaj letih ustavili, opazne so pozitivne spremembe tudi na trgu dela. Vendar najnovejše poročilo poudarja, da je Slovenija med krizo utrpela nadpovprečno škodo, v primerjavi z drugimi članicami EU. Brez poseganja v strukturo slovenskega gospodarstva bomo za izgubljeno desetletje porabili še dodatno desetletje, da se Slovenija vrne v stanje pred krizo, opozarja Umar.
Dejstvo je, da je Slovenija na 70. mestu po indeksu globalne konkurenčnosti (GCI, Svetovni gospodarski forum (WEF)), 8 mest nižje, kot pred letom dni. Državam, ki zasedajo najvišja mesta, je po ugotovitvah WEF-a skupno eno: spodbujanje in izraba obstoječih talentov ter investicij, ki krepijo inovacije.

Zgodbe o uspehu
Slovenija ima potencial razvoja največjih talentov in prodiranja v sam svetovni vrh na vseh področjih udejstvovanja, o čemer pričajo neverjetni uspehi naših športnikov, na čelu z najboljšo slovensko smučarko vseh časov Tino Maze. Skupaj z najmanjšim zmagovalnim samostojnim moštvom v svetovnem pokalu, vendar pravo inštitucijo v poslovnem smislu, Team to aMaze, bo gostja NTK Poslovnega srečanja.

Na dogodku bodo sodelovali uspešni podjetniki in posamezniki, ki bodo z nami delili svoje uspešne zgodbe. Vesna Vodopivec, direktorica sektorja za upravljanje s kadri na NLB bo predstavila učinke celovite preobrazbe banke. Marjan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ter Jurij Bertok, generalni direktor Direktorata za informatiko na Ministrstvu za javno upravo, bosta spregovorila o spremembah, ki jih je prinesla informacijska družba v njuna resorja. Dr. Mark Pleško, direktor Cosylaba, in Rok Uršič, direktor Instrumentation Technologies, vsak od njiju zgodbo o uspehu majhnega nišnega podjetja na globalnem trgu. Kot nosilec osrednjega predavanja na temo evropske konkurenčnosti bo z nami mlajši partner v svetovalnem podjetju A.T. Kearney, Domen Zadravec, pridružil pa se nam bo tudi častni gost, predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.

Konkurenčnost in mednarodna uveljavitev
Osrednji del srečanja bo okrogla miza, na kateri bo v središču vprašanje o tem, kaj lahko podjetniku ali gospodarstveniku pomaga k dvigu konkurenčnosti in k mednarodni uveljavitvi. Te odgovore bo gostitelj srečanja Jaka Repanšek, MBA, ustanovitelj svetovalne družbe RePublis, iskal skupaj z dr. Danico Purg, direktorico in dekanjo IEDC - Poslovne šole Bled, Markom Fillijem, generalnim direktorjem RTV Slovenija, Jankom Medjo, predsednikom uprave NLB, Matejem Potokarjem, predsednikom Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, Aleksandrom Zalaznikom, predsednikom Združenja Manager ter Robertom Trnovcem, generalnim direktorjem Microsofta Slovenija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki