marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Alcatel predstavil prepogljiv zaslon, stavijo pa predvsem na vstopni segment


24.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Alcatel oz. Njihov lastnik TCL je izbranim novinarjem že pred začetkom mobilnega kongresa v Barceloni pokazal novosti, ki jih bodo lansirali letos. Kot so poudarili, želijo s svojimi produkti konkurirati predvsem v vstopnem segmentu, v bodoče pa želijo predstaviti tudi inovacije, kar so nakazali z svojim prvim prepogljivim zaslonom.

Če sprva pogledamo njihove novosti, ki bodo na voljo letos. Gre za mobilnike s ceno pod 200 €, s katerimi želijo prevzeti primat v tem cenovnem razredu. Njihova želja je ponuditi največ za vaš denar. V boj so tako letos poslali tri mobilnike in sicer 1S, 3L in 3.

Alcatel 1S je vstopni mobilnik, ki ima ga poganja osemjedrni procesor, hišni 5,5 palčni HD+ Full View zaslon, 3 GB pomnilnika ter 32 GB prostora za uporabnike. Že v osnovi ga poganja Android 9.0 Pie, za dolgo avtonomijo pa poskrbi baterija kapacitete 3060 mAh. Zadnja dvojna kamera ima ločljivost 13 MP + 2 MP, omogočeno pa ima tudi funkcijo bokeh, torej zamegljeno ozadje, vendar zgolj pri zajemu, kasnejši popravki niso mogoči. Cena za ta model se prične pri 109 €.

V srednji cenovni razred so uvrstili Alcatel 3L. Največja prednost mobilnika je njegov Super Full View 5,9 palčni HD+ zaslon, ki je tudi hišni produkt, razmerje zaslona proti ostalemu delu mobilnika pa je kar 88 %. Mobilnik poganja procesor renomiranega proizvajalca. Vgradili so namreč Snapdragonov štirijedrni procesor ter baterijo kapacitete 3500 mAh, tudi tu pa so dodali še dvojno kamero, njena ločljivost znaša 13 MP + 5 MP. Pri tem mobilniku je možno zamegljeno ozadje spreminjati tudi po zajeti fotografiji. Zanimivo je, da bo mobilnik na začetku imel nameščen Android 8.1, šele kasneje pa bo nadgrajen na 9.0. Mobilnik bo na voljo v drugem četrtletju, njegova cena pa se bo pričela pri 139 €.

Njihov »flagship« pa je letos Alcatel 3. Tudi ta ima 5,9 palčni HD+ Super Full View zaslon (z razmerjem stranic 19,5:9) ter mini zarezo, kjer se nahaja sprednja kamera. Tudi tu so vgradili Snapdragonov procesor, ki pa je to pot osemjedrni in sicer model 439, na voljo pa sta različici s 3 GB in 4 GB delovnega pomnilnika. Dvojna zadnja kamera ima ravno tako live bokeh efekt, ter tudi nekaj umetne pameti. Omeniti velja še sprednjo kamero, ki posname slike v ločljivosti 8 MP. Mobilnik ima tudi zanimivo barvno paleto, saj je njegova zadnja stran narejena tako, da se prelivata dve barvi. Na voljo bosta dve različici in sicer modro črna ter modro vijolična. Cena za ta mobilnik se bo pričela pri 159 €, na voljo pa bo ravno tako v drugem četrtletju.

Omeniti velja še tablico Alcatel 3T. Gre za 10 palčno napravo z začetno ceno 179 €, posebnost pa je, da bodo ob nakupu ponujali paket z modrozobim zvočnikom, s katerim ciljajo predvsem na ljubitelje filmov in glasbe.

Še najbolj ponosni pa so bili na svoj razvoj produktov za prihodnost. Tako so nam pokazali, žal sicer samo za steklom, njihov prvi prepogljivi zaslon s tehnologijo DragonHinge. Zaslon je sicer deloval, vendar kaj več o tem težko povemo, saj ga ni bilo moč preizkusiti v živo. Poudarili so, da ta zaslon v njihov portfelj prihaja v letu 2020, z njim pa bodo ciljali tudi na višje segmente. AMOLED zaslon je bil razvit v njihovem sestrskem podjetju CSOT, tehnologija DragonHinge pa posrbi za mehaniko, ki je potrebna za delovanje takega zaslona. Na prvi pogled zadeva deluje podobno kot pri Samsungu Flex, žal pa bo za primerjavo potrebno počakati vsaj še kako leto.

TCL tako pod svojim okriljem sedaj ima tehnologijo zaslonov za prihodnost, pokazali so nam ukrivljen zaslon OLED, ter tudi takega, ki je segal od roba do roba. Vprašanje pa je, ali bodo ti produkti kaj kmalu našli pot v Alcatelove mobilnike, sploh če vemo, da se orientirajo na trg pod 200 €. Vsekakor pa menim, da bi jim prehod na tehnologijo OLED prinesel še nekaj novih uporabnikov, če bi seveda ponudili izdelek v primernem cenovnem razredu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki