marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

MWC 2013, tretji dan

Deli z ostalimi
Liquipel

28.02.2013
Objavil: Andrej Bergant

MWC kongres je v polnem teku. Tretji dan sejma so noge že precej utrujene, vendar smo vseeno našli kup zanimivosti. Za nekatere izmed teh že komaj čakamo, da pridejo k nam. Na primer tipkovnica za android telefone s samo štirimi tipkami ali rešitev podjetja Liquipel, ki skoraj vsak mobilnik naredi varen proti vodi.


Liquipel lahko s posebno tehnologijo obdela katerkoli predmet in nanj nanese zelo tanko plast nano delcev. Postopek je zelo uporaben posebej pri mobilnih telefonih, tablicah in drugih prenosnih napravah, ki jim voda hitro škoduje. Naprava sicer ni popolnoma vodoodporna, vendar je zaščita dovolj dobra, da napravo zavaruje pred različnimi nesrečami z vodo – dež, škropljenje in celo padec v bazen. Zaščita je dolgotrajna in po izkušnjah presega trajanje življenske dobe telefona. Zaenkrat je rešitev na voljo le v Združenih državah in v Avstraliji, načrtujejo pa tudi širitev v Evropske in Azijske države. Cena se giblje glede na vrednost in dimenzije naprave, za mobilne telefone in tablice se giblje nekje med 50 in 100 ameriškimi dolarji.


Marsikomu novi pametni telefoni niso všeč, ker nimajo prave tipkovnice. Snapkeys predsavlja povsem nov način tipkanja, povsem prilagojen pametnim telefonom s samo štirimi tipkami. Na vsaki izmed štirih tipk so tri najpogosteje uporabljene črke v izbranem jeziku. Tipkanje po njej se sprva zdi nemogoče, ampak je povsem enostavno. Tipkovnica deluje na podlagi predvidevanja besed, tipkamo pa tako, da črko ki želimo pritisniti skušamo najti na eni izmed štirih tipk. Če črko najdemo, pritisnemo tisto tipko, sicer pa pritisnemo v prazen prostor med tipkami. Če imamo na koncu več možnih besed, izberemo pravo besedo iz seznama, tako kot pri T9 tipkovnicah. Snapkeys je trenutno še v beta fazi, vendar si jo uporabniki na Android telefone že lahko prenesejo iz Google play trgovine. Tipkovnica je brezplačna, vendar trenutno še ne podpira Slovenščine. Na vprašanje, kdaj bo na voljo tudi za slovenske uporabnike, so odgovorili da imajo v načrtu podpreti vse evropske države, vendar nam trenutn še ne morejo povedati kdaj to bo.


Ker moderne mobilne naprave za delovanje potrebujejo ogromno energije, smo se uporabniki že navadili, da jih moramo dnevno polniti. Kar pa pomeni, da moramo imeti dostop do električne vtičnice, kar pa včasih ni mogoče. Naprava myFC PowerTrekk nas lahko osamosvoji električnih vtičnic, saj za polnjenje naprave potrebujemo le vodo. Tako je, dodamo vodo in naprava polne baterijo naše mobilne naprave. PowerTrekk je sestavljen iz dveh delov, zgornji del je klasična dodatna baterija. Spodnji del pa sestavlja prostor za vodikovo gorilno celico in vodo. Ko gorilni celici dodamo vodo, se začne vodik v trenuntku spreminjati v električno energijo in tako polne zgornjo baterijo in priklopljeno napravo. Cena naprave je 199€, gorilne celice, ki jih je potrebno z vsako uporabo menjavati pa stanejo okoli 2€. Polnilnik bo predvodoma na voljo v Evropi v drugi polovici leta.


Druga naprava, ki nam lahko pride prav, ko smo daleč od elektrike in civilizacije pa je telefon SpareOne. Prvi mobilni telefon, ki deluje na eno AA baterijo. Z baterijo, ki je priložena deluje telefon v pripravljenosti 15 let. Če pridemo v situacijo, ko ga potrebujemo pa nam omogoča do 10 ur pogovora. V primeru, da ga uporabljamo kot LED svetilko, nam baterija zagotavlja 24 ur svetlobe. Če vstavimo SIM kartico lahko kličemo kamorkoli, brez SIM kartice pa lahko opravimo brezplačen klic na lokalno številko centra za reševanje – 112. Cena telefona je 99 ameriških dolarjev, kupimo pa ga lahko preko njihove spletne trgovine.

albumfotografije
Liquipel myFC PowerTrekk
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki