marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Motorola naredila pošast


24.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Ne, ni dinozaver, niti ni Hugo, je pa nov Motorolin Mobilnik, s katerim si bomo lahko predvajali bolj kvaliteten video in filme. Motorola je odgrnila zastore z novega mobilnika, ki bo imel video zaslon z namenom predvajati filme in video na manjših, prenosljivih spominskih karticah.

Ko je Ed Zander govoril na konferenci Software 2007 v silikonski dolini (Silicon Valley), je na hitro opisal eno od nekaj naprav, ki jih namerava Motorola, kot drugi največji svetovni proizvajalec naznaniti: "Napravo bomo pokazali v tem tednu", je Zander napovedal nekaj sto prisotnim na poslovni konferenci, rekoč , da bo naprava zmožna predvajati 30 FPS v tekočem videu. "To bo medijska pošast" še dodaja.

Nova naprava bo prvenstveno ciljana na evropski trg, kjer so 3G omrežja bolj široko dostopna , kot pa pri Motoroli doma- v ZDA. Motorola je prav tako sklenila partnerstvo z drugo družbo, ki lahko na SD (secure digital) kartice namesti željeno vsebino. Kartice naj bi bile sposobne nositi več gigabajtov podatkov. Če bo zadeva dobro sprejeta bi to lahko pomenilo novo obliko masovne distribucije filmov na način, kot sta to dosegla VHS in DVD.

Prav tako je Zander na Srečanju delničarjev povedal, da nameravajo izdati več mobilnikov baziranih na 3G in java tehnologiji. Java namreč dovoljuje razvijalcem programske opreme, da napišejo aplikacije enkrat in jih nato lahko poganjajo na stotinah različnih mobilnih telefonih, ki uporabljajo to platformo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki