marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Motorola najavlja evropski izziv ‘Preoblikujte pametni telefon’


24.05.2017
Objavil: Dare Gliha

Motorola Mobility, podjetje v lasti družbe Lenovo, daje priložnost zagonskim podjetjem, razvijalcem in ustvarjalcem, da presežejo omejitve pametnih telefonov in na dogodku Viva Technology 2017 predstavijo svoje ideje.

Mednarodni dogodek Viva Technology, znan tudi kot VivaTech, je neke vrste zmenek inovatorjev. Več tisoč zagonskih podjetij, razvijalcev in navdahnjenih podjetnikov bo med 15. in 17. junijem v Parizu svetu, investitorjem in mnenjskim vodjem predstavilo svoje inovacije. Dogodka VivaTech se tipično udeležijo ljudje iz vsega sveta (iz več kot 200 držav), ki želijo predstaviti svoje ideje, pridobiti nove kontakte in pospešiti rast svoje poslovne ideje ali izdelka. Organizatorji letos pričakujejo več kot 50.000 obiskovalcev.

Na dogodku VivaTech 2017 bo sodelovalo tudi podjetje Motorola z izzivom ‘Preoblikujte pametni telefon’ (ang. ‘Transform the Smartphone’). Z njim želi Motorola razvijalce, oblikovalce in druge ustvarjalce povabiti k temu, da presežejo omejitve, kaj vse lahko sploh je pametni telefon. Izziv udeležencem predstavlja priložnost dokazovanja ustvarjalnosti pri oblikovanju dodatka oziroma razširitve za platformo Moto Mods. Udeleženci bodo svoje izdelke lahko nato predstavili tudi na platformi za družbeno financiranje projektov IndieGogo. Na ta način lahko uporabniki telefonov iz družine Moto Z sami podprejo njim zanimive projekte in si tako prvi zagotovijo nove dodatke Moto Mods – praktično takoj, ko bodo ti na voljo.

Dodatki Moto Mods že danes spreminjajo pametne telefone v vrsto drugih naprav in jim dodajajo nove funkcionalnosti. Koncept je preprost: z dodatkom se lahko telefon spremeni v karkoli – lahko je video projektor, zmogljiv zvočnik, merilec srčnega pritiska – možnosti so neomejene. Motorola želi z izzivom ‘Preoblikujte pametni telefon’ dati ustvarjalnosti prosto pot.

Vsi, ki bi želeli sodelovati v izzivu ‘Preoblikujte pametni telefon’, morajo svojo prijavo oddati preko spleta do vključno 25. maja 2017. Nato bo komisija vse prijave pregledala in 5. junija sporočila, katera peterica projektov se bo predstavila na dogodku. 5 izbranih ekip bo prejelo telefon Moto Z in paket Moto Mods Development Kit za izdelavo prototipa in njegovo predstavitev na platformi IndieGogo. Končni zmagovalec bo svoj dodatek/razširitev Moto Mod predstavil vrsti izvršnih direktorjev in skupini raziskovalcev na sedežu podjetja Motorola Mobility v Chicagu in se potegoval za vstop v svetovni podjetniški pospeševalnik.

Dodatne informacije in prijavnico na izziv ‘Preoblikujte pametni telefon’ najdete na njihovi spletni strani.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki