marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Mobitel v prvem polletju

Deli z ostalimi
Mobitel

17.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Uspešno poslovanje, rast prihodkov in dobička, visoka zvestoba uporabnikov. Uspešno uvajanje najsodobnejših tehnologij in nadgradnja mobilnih omrežij. Mobitel predstavil vrsto privlačnih novosti, mnoge še prihajajo v prihodnjih mesecih.

"Družba Mobitel je v prvi polovici leta 2007 poslovala uspešno in ustvarila 211,3 mio EUR prihodka, kar je za 5 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Za 6 odstotkov je večji poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in znaša 71,2 mio EUR. Poslovni izid iz polletnega poslovanja pa je 36,3 mio EUR, višji je za 9 odstotkov", je zagotovil Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela.

Uspešno poslovanje se izkazuje tudi v zvestobi uporabnikov. Konec prvega polletja je imel Mobitel 1.268.462 uporabnikov, več kot 59 odstotkov jih je naročnikov, tržni delež pa je znašal 69 odstotkov. Tomo Štuflek, direktor prodaje v Mobitelu: "Kljub izraziti konkurenci Mobitel uspešno ohranja tržni delež in zvestobo uporabnikov. Tudi v prihodnje bomo našim uporabnikom nudili najboljšo celovito storitev in skrben odnos, pri tem pa ne bomo usmerjeni zgolj na nove naročnike. Že od nekdaj smo odločeni, da z enakim spoštovanjem in zavzetostjo obravnavamo prav vsakega uporabnika naših storitev."

Najsodobnejša omrežja ter privlačne in sodobne storitve
Letos bodo minila štiri leta od prihoda Mobitel UMTS na slovenski trg. V tem času je Mobitel izgradil zelo kakovostno omrežje, ki s 550 sprejemno-oddajnimi postajami pokriva več kot 72 odstotkov prebivalstva Slovenije. Širitev omrežja se nadaljuje, Mobitel pa je opravil tudi tehnološko nadgradnjo svojih mobilnih omrežij s tehnologijama EDGE in HSDPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 3,6 Mb/s, Mobitelovi strokovnjaki pa že preskušajo višje prenosne hitrosti. Obenem se lahko Mobitelovi uporabniki nadejajo tudi tehnologije HSUPA, z bistveno višjimi prenosnimi hitrostmi v smeri proti omrežju. Mobitel UMTS redno uporablja 160 tisoč, mobilni podatkovni prenos pa kar 660 tisoč uporabnikov. Skokovito narašča tudi količina prenesenih podatkov, obseg se je letos že podvojil.

Leto 2007 je prineslo mnoge storitvene novosti. Celovito tehnično in oblikovno prenovo je doživel mobilni portal Planet, po katerem sedaj brskamo brezplačno. Mobitel je tudi v ta namen razvil zmogljivo platformo zaračunavanja vsebin, ki omogoča fleksibilno oblikovanje vsebinskih paketov in se tudi tehnološko uvršča med vodilne sisteme v svetovnem merilu. Enako velja za mobilna digitalna potrdila (WPKI). Letos je bila prenovljena tudi storitev Moneta, s katero lahko priročno in trendovsko plačujejo tudi Mobiuporabniki, v sistem Moneta pa se je vključila še Poštna banka Slovenije.

Dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologijo: "Mobitel se letos intenzivno posveča uvajanju zmogljivih tehnologij, razvoju naprednih storitev, nadgradnji svojih omrežij, lastne informacijske infrastrukture ter rešitev. Nekatere spadajo v svetovni tehnološki vrh. Uspešno delujemo tudi na tujih trgih v okviru Skupine Telekom Slovenije."

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki