marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Mobitel v prvem polletju


17.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Uspešno poslovanje, rast prihodkov in dobička, visoka zvestoba uporabnikov. Uspešno uvajanje najsodobnejših tehnologij in nadgradnja mobilnih omrežij. Mobitel predstavil vrsto privlačnih novosti, mnoge še prihajajo v prihodnjih mesecih.

"Družba Mobitel je v prvi polovici leta 2007 poslovala uspešno in ustvarila 211,3 mio EUR prihodka, kar je za 5 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Za 6 odstotkov je večji poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in znaša 71,2 mio EUR. Poslovni izid iz polletnega poslovanja pa je 36,3 mio EUR, višji je za 9 odstotkov", je zagotovil Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela.

Uspešno poslovanje se izkazuje tudi v zvestobi uporabnikov. Konec prvega polletja je imel Mobitel 1.268.462 uporabnikov, več kot 59 odstotkov jih je naročnikov, tržni delež pa je znašal 69 odstotkov. Tomo Štuflek, direktor prodaje v Mobitelu: "Kljub izraziti konkurenci Mobitel uspešno ohranja tržni delež in zvestobo uporabnikov. Tudi v prihodnje bomo našim uporabnikom nudili najboljšo celovito storitev in skrben odnos, pri tem pa ne bomo usmerjeni zgolj na nove naročnike. Že od nekdaj smo odločeni, da z enakim spoštovanjem in zavzetostjo obravnavamo prav vsakega uporabnika naših storitev."

Najsodobnejša omrežja ter privlačne in sodobne storitve
Letos bodo minila štiri leta od prihoda Mobitel UMTS na slovenski trg. V tem času je Mobitel izgradil zelo kakovostno omrežje, ki s 550 sprejemno-oddajnimi postajami pokriva več kot 72 odstotkov prebivalstva Slovenije. Širitev omrežja se nadaljuje, Mobitel pa je opravil tudi tehnološko nadgradnjo svojih mobilnih omrežij s tehnologijama EDGE in HSDPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 3,6 Mb/s, Mobitelovi strokovnjaki pa že preskušajo višje prenosne hitrosti. Obenem se lahko Mobitelovi uporabniki nadejajo tudi tehnologije HSUPA, z bistveno višjimi prenosnimi hitrostmi v smeri proti omrežju. Mobitel UMTS redno uporablja 160 tisoč, mobilni podatkovni prenos pa kar 660 tisoč uporabnikov. Skokovito narašča tudi količina prenesenih podatkov, obseg se je letos že podvojil.

Leto 2007 je prineslo mnoge storitvene novosti. Celovito tehnično in oblikovno prenovo je doživel mobilni portal Planet, po katerem sedaj brskamo brezplačno. Mobitel je tudi v ta namen razvil zmogljivo platformo zaračunavanja vsebin, ki omogoča fleksibilno oblikovanje vsebinskih paketov in se tudi tehnološko uvršča med vodilne sisteme v svetovnem merilu. Enako velja za mobilna digitalna potrdila (WPKI). Letos je bila prenovljena tudi storitev Moneta, s katero lahko priročno in trendovsko plačujejo tudi Mobiuporabniki, v sistem Moneta pa se je vključila še Poštna banka Slovenije.

Dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologijo: "Mobitel se letos intenzivno posveča uvajanju zmogljivih tehnologij, razvoju naprednih storitev, nadgradnji svojih omrežij, lastne informacijske infrastrukture ter rešitev. Nekatere spadajo v svetovni tehnološki vrh. Uspešno delujemo tudi na tujih trgih v okviru Skupine Telekom Slovenije."

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki