marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Mobitel v prvem polletju

Deli z ostalimi
Mobitel

17.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Uspešno poslovanje, rast prihodkov in dobička, visoka zvestoba uporabnikov. Uspešno uvajanje najsodobnejših tehnologij in nadgradnja mobilnih omrežij. Mobitel predstavil vrsto privlačnih novosti, mnoge še prihajajo v prihodnjih mesecih.

"Družba Mobitel je v prvi polovici leta 2007 poslovala uspešno in ustvarila 211,3 mio EUR prihodka, kar je za 5 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju. Za 6 odstotkov je večji poslovni izid iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) in znaša 71,2 mio EUR. Poslovni izid iz polletnega poslovanja pa je 36,3 mio EUR, višji je za 9 odstotkov", je zagotovil Klavdij Godnič, glavni izvršni direktor Mobitela.

Uspešno poslovanje se izkazuje tudi v zvestobi uporabnikov. Konec prvega polletja je imel Mobitel 1.268.462 uporabnikov, več kot 59 odstotkov jih je naročnikov, tržni delež pa je znašal 69 odstotkov. Tomo Štuflek, direktor prodaje v Mobitelu: "Kljub izraziti konkurenci Mobitel uspešno ohranja tržni delež in zvestobo uporabnikov. Tudi v prihodnje bomo našim uporabnikom nudili najboljšo celovito storitev in skrben odnos, pri tem pa ne bomo usmerjeni zgolj na nove naročnike. Že od nekdaj smo odločeni, da z enakim spoštovanjem in zavzetostjo obravnavamo prav vsakega uporabnika naših storitev."

Najsodobnejša omrežja ter privlačne in sodobne storitve
Letos bodo minila štiri leta od prihoda Mobitel UMTS na slovenski trg. V tem času je Mobitel izgradil zelo kakovostno omrežje, ki s 550 sprejemno-oddajnimi postajami pokriva več kot 72 odstotkov prebivalstva Slovenije. Širitev omrežja se nadaljuje, Mobitel pa je opravil tudi tehnološko nadgradnjo svojih mobilnih omrežij s tehnologijama EDGE in HSDPA. Slednja omogoča prenosne hitrosti do 3,6 Mb/s, Mobitelovi strokovnjaki pa že preskušajo višje prenosne hitrosti. Obenem se lahko Mobitelovi uporabniki nadejajo tudi tehnologije HSUPA, z bistveno višjimi prenosnimi hitrostmi v smeri proti omrežju. Mobitel UMTS redno uporablja 160 tisoč, mobilni podatkovni prenos pa kar 660 tisoč uporabnikov. Skokovito narašča tudi količina prenesenih podatkov, obseg se je letos že podvojil.

Leto 2007 je prineslo mnoge storitvene novosti. Celovito tehnično in oblikovno prenovo je doživel mobilni portal Planet, po katerem sedaj brskamo brezplačno. Mobitel je tudi v ta namen razvil zmogljivo platformo zaračunavanja vsebin, ki omogoča fleksibilno oblikovanje vsebinskih paketov in se tudi tehnološko uvršča med vodilne sisteme v svetovnem merilu. Enako velja za mobilna digitalna potrdila (WPKI). Letos je bila prenovljena tudi storitev Moneta, s katero lahko priročno in trendovsko plačujejo tudi Mobiuporabniki, v sistem Moneta pa se je vključila še Poštna banka Slovenije.

Dr. Mitja Štular, direktor področja za tehnologijo: "Mobitel se letos intenzivno posveča uvajanju zmogljivih tehnologij, razvoju naprednih storitev, nadgradnji svojih omrežij, lastne informacijske infrastrukture ter rešitev. Nekatere spadajo v svetovni tehnološki vrh. Uspešno delujemo tudi na tujih trgih v okviru Skupine Telekom Slovenije."

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki