marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Mobitel in Planet 9 podprla kampanjo "Energija si, bodi učinkovit"

Deli z ostalimi

27.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel in njena hčerinska družba Planet 9 sta se pridružili kampanji "Energija si, bodi učinkovit" oz. njeni najnovejši akciji "Izračunaj svoj CO2 odtis", ki želi opozoriti na pomen energije in učinkovito ravnanje z njo.

Družbi Mobitel in Planet 9 sta se v prizadevanju za varovanje okolja pridružili kampanji "Energija si, bodi učinkovit", ki želi z akcijo "Izračunaj svoj CO2 odtis" spodbuditi skrb za okolje vsakega posameznika. Vse večje emisije toplogrednih plinov namreč vedno bolj vplivajo na klimatske spremembe na globalni ravni. Akcija tako opozarja na odgovorno ravnanje posameznika, ki lahko pri svojih vsakodnevnih aktivnostih že z enostavnimi ukrepi pomembno prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

V družbah Mobitel in Planet 9 se zavedajo pomembnosti varovanja okolja, zato so se kot družbeno odgovorno podjetje aktivno vključili v omenjeno kampanjo in jo med drugim podprli tudi z objavami in promoviranjem na spletnih portalih www.siol.net in www.planet.si ter na Mobitelovem mobilnem portalu Planet.

Kampanjo "Energija si, bodi učinkovit" spodbuja mreža družbene koristnosti Sinergija, ki predstavlja neinstitucionalizirano obliko sodelovanja tistih pravnih oseb, ki želijo s svojim ravnanjem prispevati k ohranjanju okolja.

Akcija "Izračunaj svoj CO2 odtis"
Akcija "Izračunaj svoj CO2 odtis", ki poteka v okviru kampanje "Energija si, bodi učinkovit", na spletni strani www.energijasi.com oz. www.hse-energija.si posameznikom omogoča izračun osebnega ogljičnega odtisa. Ogljikov dioksid (CO2) namreč predstavlja največji delež emisij toplogrednih plinov, ki so v največji meri krivi za podnebne spremembe, največ CO2 v gospodinjstvih pa nastane pri porabi električne energije, ogrevanju in transportu.
Ogljični odtis je merska enota, ki pove, koliko ton tega toplogrednega plina se ustvari z vsakodnevnimi aktivnostmi posameznikov. Danes ta večkrat presega količino dveh ton, ki jo je narava sposobna nevtralizirati v enem letu.
Cilj omenjene akcije je, da si svoj CO2 odtis izračuna vsaj 1.000 Slovencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki