marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Mobitel in Planet 9 podprla kampanjo "Energija si, bodi učinkovit"

Deli z ostalimi

27.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Družba Mobitel in njena hčerinska družba Planet 9 sta se pridružili kampanji "Energija si, bodi učinkovit" oz. njeni najnovejši akciji "Izračunaj svoj CO2 odtis", ki želi opozoriti na pomen energije in učinkovito ravnanje z njo.

Družbi Mobitel in Planet 9 sta se v prizadevanju za varovanje okolja pridružili kampanji "Energija si, bodi učinkovit", ki želi z akcijo "Izračunaj svoj CO2 odtis" spodbuditi skrb za okolje vsakega posameznika. Vse večje emisije toplogrednih plinov namreč vedno bolj vplivajo na klimatske spremembe na globalni ravni. Akcija tako opozarja na odgovorno ravnanje posameznika, ki lahko pri svojih vsakodnevnih aktivnostih že z enostavnimi ukrepi pomembno prispeva k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

V družbah Mobitel in Planet 9 se zavedajo pomembnosti varovanja okolja, zato so se kot družbeno odgovorno podjetje aktivno vključili v omenjeno kampanjo in jo med drugim podprli tudi z objavami in promoviranjem na spletnih portalih www.siol.net in www.planet.si ter na Mobitelovem mobilnem portalu Planet.

Kampanjo "Energija si, bodi učinkovit" spodbuja mreža družbene koristnosti Sinergija, ki predstavlja neinstitucionalizirano obliko sodelovanja tistih pravnih oseb, ki želijo s svojim ravnanjem prispevati k ohranjanju okolja.

Akcija "Izračunaj svoj CO2 odtis"
Akcija "Izračunaj svoj CO2 odtis", ki poteka v okviru kampanje "Energija si, bodi učinkovit", na spletni strani www.energijasi.com oz. www.hse-energija.si posameznikom omogoča izračun osebnega ogljičnega odtisa. Ogljikov dioksid (CO2) namreč predstavlja največji delež emisij toplogrednih plinov, ki so v največji meri krivi za podnebne spremembe, največ CO2 v gospodinjstvih pa nastane pri porabi električne energije, ogrevanju in transportu.
Ogljični odtis je merska enota, ki pove, koliko ton tega toplogrednega plina se ustvari z vsakodnevnimi aktivnostmi posameznikov. Danes ta večkrat presega količino dveh ton, ki jo je narava sposobna nevtralizirati v enem letu.
Cilj omenjene akcije je, da si svoj CO2 odtis izračuna vsaj 1.000 Slovencev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki