marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung z Galaxy S10 Lite ponuja vrhunski mobilnik za ugodno ceno
27.01.2020

Samsung je prvo galaksijo S predstavil pred dobrim desetletjem, takratna želja pa je bila, da bi svetu ponudili novo serijo pametnih telefonov za vsakodnevno delo in zabavo. Verjetno si niti pri družbi Samsung niso predstavljali, kako priljubljena bo ta nova serija postala v prihodnje.

slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Inovativno sodelovanje Hiše eksperimentov in Mobitela

Deli z ostalimi
Mobitel

09.06.2008
Objavil: Thomas Bergant

Hiša eksperimentov in družba Mobitel sta v okviru medsebojnega sodelovanja predstavili novo storitev. Ta obiskovalcem omogoča govorna navodila za izbrane eksperimente prek mobilnika. Storitev je za Mobitelove uporabnike in naročnike tujih operaterjev brezplačna.

Danes, 9. junija 2008, sta Hiša eksperimentov in družba Mobitel predstavili novo storitev, ki je nastala v sodelovanju obeh omenjenih organizacij in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Z njo bodo obiskovalci, ki ne znajo slovensko ali pa imajo težave z branjem, še lažje raziskovali ter doživljali zanimive in poučne predstavitve Hiše eksperimentov.

Obiskovalci po svetu za oglede muzejev uporabljajo posebno storitev zvočnega vodiča v jeziku, ki ga govorijo ali razumejo. V Hiši eksperimentov so prišli do enostavne ideje - omenjene naprave bi lahko nadomestili z mobilniki, ki jih večina obiskovalcev nosi s seboj. S tem so rešili težave s polnjenjem baterij, servisiranjem ter logistiko sposojanja in vračanja zvočnih vodičev. Po besedah dr. Mihe Kosa, direktorja Hiše eksperimentov, pa vsaka ideja zahteva nekoga, ki ji zna prisluhniti in jo z lastnimi tehnološkimi inovacijami tudi uresničiti ter obogatiti. Najboljšega partnerja so našli prav v podjetju Mobitel, ki je posebej za Hišo eksperimentov razvil povsem novo storitev - Predstavitev posameznih eksperimentov v slovenskem in angleškem jeziku prek glasovnega klica.

Obiskovalci Hiše eksperimentov lahko sedaj pokličejo na mobilno številko + 386 (0)41 182 170 in sledijo navodilom, ki jih vodijo skozi posamezne eksperimente. Tako lahko v eksperimentiranju uživajo vsi vedoželjni, tudi če imajo težave z branjem ali znanjem slovenskega jezika.

Storitev je brezplačno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom in naročnikom tujih operaterjev, ki gostujejo v Mobitelovem omrežju. Predplačniškim uporabnikom tujih operaterjev pa svetujemo, da pred uporabo preverijo, ali jim bo domači operater storitev zaračunal kot klic v tujem omrežju.

Storitev predstavlja zanimivo novost, ki je rezultat tehnološkega sodelovanja Hiše eksperimentov, Mobitela in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Pri tem je, kolikor je znano, Hiša eksperimentov prva tovrstna ustanova na svetu, ki svojim obiskovalcem omogoča predstavitev eksperimentov neposredno prek mobitelov. Prispevek družbe Mobitel v tem projektu je v lastnem znanju in razvoju ter tehnološki in logistični podpori, hkrati pa Mobitel krije tudi stroške govornih klicev v okviru nove storitve.

Mobitelovi uporabniki lahko več o Hiši eksperimentov in novi storitvi najdejo na mobilnem multimedijskem portalu Planet, v sklopu Aktualno, kjer se lahko v nagradnem kvizu potegujejo tudi za brezplačne vstopnice te izobraževalne ustanove.

O Hiši eksperimentov
Hiša eksperimentov je prvi slovenski center znanosti, ki temelji na načinu >izvedi samšove

Poleg obiskovalcev, ki so največji podporniki Hiše eksperimentov, ji izdatno pomagajo še: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Mestna občina Ljubljana, Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Telekom Slovenije.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki