marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Inovativno sodelovanje Hiše eksperimentov in Mobitela

Deli z ostalimi
Mobitel

09.06.2008
Objavil: Thomas Bergant

Hiša eksperimentov in družba Mobitel sta v okviru medsebojnega sodelovanja predstavili novo storitev. Ta obiskovalcem omogoča govorna navodila za izbrane eksperimente prek mobilnika. Storitev je za Mobitelove uporabnike in naročnike tujih operaterjev brezplačna.

Danes, 9. junija 2008, sta Hiša eksperimentov in družba Mobitel predstavili novo storitev, ki je nastala v sodelovanju obeh omenjenih organizacij in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Z njo bodo obiskovalci, ki ne znajo slovensko ali pa imajo težave z branjem, še lažje raziskovali ter doživljali zanimive in poučne predstavitve Hiše eksperimentov.

Obiskovalci po svetu za oglede muzejev uporabljajo posebno storitev zvočnega vodiča v jeziku, ki ga govorijo ali razumejo. V Hiši eksperimentov so prišli do enostavne ideje - omenjene naprave bi lahko nadomestili z mobilniki, ki jih večina obiskovalcev nosi s seboj. S tem so rešili težave s polnjenjem baterij, servisiranjem ter logistiko sposojanja in vračanja zvočnih vodičev. Po besedah dr. Mihe Kosa, direktorja Hiše eksperimentov, pa vsaka ideja zahteva nekoga, ki ji zna prisluhniti in jo z lastnimi tehnološkimi inovacijami tudi uresničiti ter obogatiti. Najboljšega partnerja so našli prav v podjetju Mobitel, ki je posebej za Hišo eksperimentov razvil povsem novo storitev - Predstavitev posameznih eksperimentov v slovenskem in angleškem jeziku prek glasovnega klica.

Obiskovalci Hiše eksperimentov lahko sedaj pokličejo na mobilno številko + 386 (0)41 182 170 in sledijo navodilom, ki jih vodijo skozi posamezne eksperimente. Tako lahko v eksperimentiranju uživajo vsi vedoželjni, tudi če imajo težave z branjem ali znanjem slovenskega jezika.

Storitev je brezplačno na voljo vsem Mobitelovim uporabnikom in naročnikom tujih operaterjev, ki gostujejo v Mobitelovem omrežju. Predplačniškim uporabnikom tujih operaterjev pa svetujemo, da pred uporabo preverijo, ali jim bo domači operater storitev zaračunal kot klic v tujem omrežju.

Storitev predstavlja zanimivo novost, ki je rezultat tehnološkega sodelovanja Hiše eksperimentov, Mobitela in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Pri tem je, kolikor je znano, Hiša eksperimentov prva tovrstna ustanova na svetu, ki svojim obiskovalcem omogoča predstavitev eksperimentov neposredno prek mobitelov. Prispevek družbe Mobitel v tem projektu je v lastnem znanju in razvoju ter tehnološki in logistični podpori, hkrati pa Mobitel krije tudi stroške govornih klicev v okviru nove storitve.

Mobitelovi uporabniki lahko več o Hiši eksperimentov in novi storitvi najdejo na mobilnem multimedijskem portalu Planet, v sklopu Aktualno, kjer se lahko v nagradnem kvizu potegujejo tudi za brezplačne vstopnice te izobraževalne ustanove.

O Hiši eksperimentov
Hiša eksperimentov je prvi slovenski center znanosti, ki temelji na načinu >izvedi samšove

Poleg obiskovalcev, ki so največji podporniki Hiše eksperimentov, ji izdatno pomagajo še: Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, Mestna občina Ljubljana, Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije in Telekom Slovenije.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki