marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Se tradicionalnemu naročanju dostave hrane na dom bliža konec?


06.01.2017
Objavil: Thomas Bergant

Na slovenski spletni storitvi ehrana.si so v lanskem letu zabeležili povečano rast tistih uporabnikov, ki dostavo hrane na dom raje naročajo prek mobilne aplikacije. Ehrana.si jih bo zato s 17. januarjem 2017 razveselila s posodobljeno mobilno aplikacijo.

Bolj pregledna, napredna, grafično bolj prilvačna mobilna aplikacija bo tako iOS kot tudi Android uporabnikom sočasno prinesla izboljšano iskanje restavracij. Uporabniki bodo lahko restavracije med drugim filtrirali in razvrščali glede na oceno in ceno študenstkega bona, načinih plačila ter tipih kuhinje. Ena od novosti so tudi »online« plačila preko mobilne denarnice Hal Mbills. Kot pravi direktor storitve ehrana.si, Borut Markelj, bo s tem ehrana.si postala prvi slovenski portal, ki bo omogočal plačilo dostave hrane na dom kar prek spleta.

Testirali že decembra lani
Poleg tega bodo mladi slovenski podjetniki svojim uporabnikom mobilne aplikacije omogočili komentiranje in ocenjevanje restavracij. »To je ena izmed naših dodanih vrednosti, saj s tem nismo le storitev, temveč spletna skupnost,« pravi Markelj in dodaja, da so s testiranjem aplikacije pričeli že v zacetku lanskega decembra, vanj pa so vključili okoli tristo uporabnikov. »Hvaležni smo jim za aktivno sodelovanje, saj nam povratne informacije uporabnikov največ pomenijo, hkrati pa smo veseli, da so bili odzivi izredno pozitivni. To nam daje veselje in energijo za nadaljnji razvoj storitve,« še doda.

Ehrana.si se sicer ponaša z najhitrejšo rastjo v zgodovini svoje zgodbe. »Veseli nas, da se nam je samo v novembru in decembru pridružilo vec kot pet tisoč novih uporabnikov,« zadovoljno pove Markelj. V prestolnici je storitev že dlje časa precej priljubljena, v lanskem letu pa so večjo rast uporabnikov zabeležili tudi v drugih koncih Slovenije, predvsem v Mariboru in Celju. Poleg tega ehrana.si ostaja vodilna slovenska aplikacija, saj ostaja najbolje ocenjena slovenska aplikacija na spletni trgovini Google Play. Kljub visoki oceni – 4.8 – po prenovi ciljajo še višje, vsaj na 4.9.

Dobre številke omogočajo zaposlovanje
»Najbolj pa me veseli, da nam dobre številke omogočajo zaposlovanje novih, mladih in ambicioznih kadrov,« pove Markelj in doda, da so tako v lanskem letu svojo ekipo okrepili z dvema novima članoma – programerjem in specialistko za marketing. Novosti na ehrana.si pa ne bodo razveseljevale le uporabnikov, temveč tudi restavracije, ki na njihovi platformi ponujajo dostavo hrane na dom. »Restavracije lahko odslej najamejo tablični računalnik, prek katerega prejemajo online naročila,« pove Markelj in doda, da slednje restavracijam omogoča bolj tekoče delo z manj napakami. Letošnje leto pa bo prineslo tudi integracijo storitve ehrana.si s ponudnikom POS sistema, kar bo storitvi ponudilo še dodatno konkurenčno prednost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki