marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Mobile world congress 2017 odpira svoja vrata


27.02.2017
Objavil: Dare Gliha

Največji mobilni kongres na stari celini danes odpira svoja vrata, obiskovalci pa si bodo lahko novosti ogledali do 2. marca. Lani si je dogodek ogledalo preko 100.000 obiskovalcev, pričakuje pa se, da bo letos ta številka še višja.

Kot zadnja leta so največji svoje novosti, vsaj na področju mobilnih naprav, pokazali že včeraj. Ekipa mobile.si je bila prisotna na nekaj predstavitvah, udeležili smo se novinarske konference LGja, Huaweija in Samsunga. Žal nam ni uspelo dobiti “vstopnice” na novinarsko konferenco HMD in Lenova, predvsem prvi so poželi precej navdušenja z obuditvijo legendarnega modela finske Nokie, 3310.

Poglejmo si torej nekaj novosti, ki so bile predstavljene včeraj.

LG

LG je po lanski polomiji z modularnostjo predstavil G6, ki stavi na velik zaslon v majhnem ohišju. 5,7 palca velik zaslon Full Vision ima razmerje stranic 18:9 (oz. 2:1), mobilnik ima dve 13 MP kameri zadaj ter 5 MP spredaj, hkrati pa je zaščiten proti vdoru vode in praha.

Huawei

Huawei je po pričakovanju predstavil P10 ter P10 Plus, oba imata dvojno Leica kamero, kamera tega proizvajalca pa se pri obeh modelih seli tudi na sprednji del. Slednja ima dobro svetlobno jakost za boljše posnetke v slabih pogojih in novi senzor, ki je po njihovih besedah do 2 x svetlejši. P10 in P10 Plus sta prva 4,5G mobilnika, vgrajeno imata 4x4 MIMO tehnologijo za boljši sprejem, mobilnik pa omogoča uporabo dveh kartic SIM. Poganja ga hiter procesor Kirin 960.

Predstavili so tudi uro Watch 2, ki je najlažja 4G ura na svetu in tehta zgolj 57 g. Zaradi vgrajenega GPS in LTE je uporabna tudi kot samostojen produkt, je odporna po standardu IP68, vgrajen pa ima tudi senzor srčnega utripa. Ura pri uporabi GPS deluje do 7 ur, v načinu le ure in štetja korakov pa do 21 dni. Predstavili so še posebno serijo ure, ki jo je za njih oblikoval Porsche Design.

Samsung

Samsung zaradi težav z modelom Note7 letos v Barceloni ni predstavil novega mobilnika, pač pa so se obrnili predvsem na tablični trg in predstavili dve novi tablici in sicer Galaxy Tab S3 in Galaxy Book. Prva cilja predvsem na trg iPada Pro, druga pa na trg Surface naprav.

Poleg tablic so predstavili še izboljšan S-Pen in posebno izdajo le-tega, ki ga je za njih izdelal Staedtler.

Veliko so govorili tudi o omrežju 5G ter napravah, ki so jih za to izdelali, tako da očitno vstopajo tudi na trg omrežij.

Ker pa pri podjetju še vedno verjamejo v virtualno resničnost ni šlo brez nadgradnje njihovih očal VR, ki so to pot dobile še kontroler.

Na koncu so prisotni novinarji dobili še vabilo na Unpacked dogodek, ki se bo zgodil 29.3. letos, na njem pa se pričakuje Galaxy S8.

Lenovo

Lenovo je predstavil dva mobilnika in sicer iz njihovega hčerinskega oddelka Moto. Gre za Moto G5 in G5 Plus. Oba sledita prvotnemu trendu ponuditi največ za najnižjo ceno. G5 je cenejši, dobil je senzor prstnih odtisov, zaslon pa je velik pet palcev. G5 Plus ima zaslon velik 5,2 palca, poganja pa ga Snapdragon 625. Oba telefona bosta imela ohišje iz kovinske zlitine, kar bo pripomoglo k bolj premium občutku.

BlackBerry

Že odpisani BlackBerry je presenetil s predstavitvijo novega mobilnika. Njihov novi izdelek ima ime KEYone, ima zaslon velikosti 4,5 palca, kovinski okvir, 12 MP kamero, poganja pa ga Snapdragon 625. KEYone ima seveda fizično tipkovnico, vendar pa je le-ta posodobljena, saj se tipke odzivajo na različne geste, podobno kot novejše sledilne ploščice. Na njem teče Android 7.1, za zaščito pa so pri TCL vgradili še senzor prstnih odtisov. Naprava bo na voljo od aprila cena pa bo 599 evrov.

HMD

HMD obuja znamko Nokia, na letošnjem sejmu pa so za 250 povabljencev na tiskovni konferenci predstavili nove telefone, ki so jih preprosto poimenovali Nokia 6, Nokia 5 in Nokia 3. Vsi bodo na voljo s podporo za eno ali dve kartici SIM, poganjal pa jih bo operacijski sistem Android. Na voljo bodo od drugega četrtletja dalje.

Daleč največja zvezda predstavitve pa je obuditev legendarne Nokie 3310. Gre za 49 evrov vreden mobilnik, ki v reinkarnaciji ponuja barvni zaslov, na njem pa se vrača tudi legendarna igra Kača. Na voljo bo v štirih barvah in sicer rdeči, modri, rumeni in sivi, imela bo vgrajenega 16 MB pomnilnika, ki pa bo razširljiv s kartico micro SD. Deloval bo v omdežju GSM 900/1800, žal pa boste zaman iskali WiFi. HMD navaja, da bo nova Nokia 3310 delovala v stanju pripravljenosti do 31 dni, ter omogočala do 22 ur pogovora. Vse to bodo “iztisnili” iz baterije kapacitete 1200 mAh. Dodali so tudi kamero, ki ima le 2 MP, najdemo pa tudi LED lučko.

Ker sejem odpira vrata danes bomo novosti, katere še nismo videli lahko “pretipali” tokom dneva ali dveh, tako da si bomo lahko sami ustvarili mnenje o omenjenih napravah. Vabljeni pa ste, da si novosti ogledate na našem portalu, v galeriji pa boste našli tudi nekaj slik s tega dogodka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki