marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Microvision predstavil prenosni projektor

Deli z ostalimi

26.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Microvision je na sejmu CES (Consumer Electronics Show) predstavil prototip svojega »plug'n'play« projektorja, ki je sestavljen iz njihove lastne tehnologije. S kodnim imenom SHOW je mikro projektor namenjen mobilnim aplikacijam.

Projektor poganja lastni ultra majhni PicoP pogon, Microvision pa je predstavil napravo PDA velikosti, ki se napaja preko baterij, v test pa jo je ponudil globalnim OEM proizvajalcem, mobilnim operaterjem, ponudnikom vsebin ter novinarjem.

SHOW se poveže z notesniki, mobilnimi telefoni, prenosnimi medijskimi napravami, digitalnimi fotoaparati ter ostalimi mobilnimi napravami, ter nato projecira visoko ločljivo sliko na katerokoli površino. Projekcije so lahko velike vse od 30 cm, pa do 2,5 m, vedno pa so pravilno ostrene. Produkcijska različica projektorja bo na baterije delovala predvidoma 2,5 ure, kar omogoča ogled celotnega filma brez potrebe po polnjenju.

Microvision še navaja, da zna SHOW projecirati sliko velikosti WVGA (848 x 480 pik) v DVD kvaliteti, ter s tem precej drugačno vzdušje kot je ogled na majhnem dvo-inčnem zaslonu mobilne naprave. Pričetek komercialne prodaje naj bi bil konec leta 2008, dodatno pa bodo prezentacijo naredili tudi na prihajajoči 3GSM konferenci v Barceloni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki