marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaStoritev Huawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida
25.04.2019

Huaweijevo umetno inteligenco in pametne tehnologije bodo uporabljali v očesnih Sodeluje namreč z ustanovama IIS Aragon in DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, katere umetna inteligenca razvita na podlagi bogatega znanja Huaweija, bo odkrivala in diagnosticirala zgodnje znake poslabšanja vida.

slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

članki

Microvision predstavil prenosni projektor

Deli z ostalimi

26.01.2008
Objavil: Dare Gliha

Microvision je na sejmu CES (Consumer Electronics Show) predstavil prototip svojega »plug'n'play« projektorja, ki je sestavljen iz njihove lastne tehnologije. S kodnim imenom SHOW je mikro projektor namenjen mobilnim aplikacijam.

Projektor poganja lastni ultra majhni PicoP pogon, Microvision pa je predstavil napravo PDA velikosti, ki se napaja preko baterij, v test pa jo je ponudil globalnim OEM proizvajalcem, mobilnim operaterjem, ponudnikom vsebin ter novinarjem.

SHOW se poveže z notesniki, mobilnimi telefoni, prenosnimi medijskimi napravami, digitalnimi fotoaparati ter ostalimi mobilnimi napravami, ter nato projecira visoko ločljivo sliko na katerokoli površino. Projekcije so lahko velike vse od 30 cm, pa do 2,5 m, vedno pa so pravilno ostrene. Produkcijska različica projektorja bo na baterije delovala predvidoma 2,5 ure, kar omogoča ogled celotnega filma brez potrebe po polnjenju.

Microvision še navaja, da zna SHOW projecirati sliko velikosti WVGA (848 x 480 pik) v DVD kvaliteti, ter s tem precej drugačno vzdušje kot je ogled na majhnem dvo-inčnem zaslonu mobilne naprave. Pričetek komercialne prodaje naj bi bil konec leta 2008, dodatno pa bodo prezentacijo naredili tudi na prihajajoči 3GSM konferenci v Barceloni.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki