marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Microsoftova NT konferenca 2019


09.05.2019
Objavil: Dare Gliha

24. Microsoftova [url=https://www.ntk.si]NT konferenca[/url], največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, bo letos potekala v Portorožu med 21. in 23. majem. Kot najboljši dogodek B2B v regiji bo odkrivala najnovejše tehnološke in poslovne trende, največ pozornosti pa bo letos namenjene razvoju umetne inteligence, ki izjemno hitro spreminja pričakovanja, kaj vse zmorejo sodobne digitalne tehnologije v vsakdanjem življenju in poslovanju.

Osrednji dan letošnje konference bo v sredo, 22. maja, ko bodo udeležence nagovorili Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenije, Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije, in svetovno priznani profesor filozofije in etike Luciano Floridi z Univerze v Oxfordu, ki se loteva etičnih vidikov računalniških algoritmov in umetne inteligence. Floridi deluje na inovativnem področju, poznanem pod imenom filozofija informacij.

»Pri Microsoftu smo trdno prepričani, da smo vstopili v obdobje umetne inteligence. Ta ni več zgolj domena raziskovalnih laboratorijev, temveč smo praktično vsakodnevno priča predstavitvam zelo konkretnih izdelkov in storitev, ki vključujejo umetno inteligenco. Še zlasti nas veseli, da bomo na letošnji NT konferenci lahko že predstavili tudi inovativne projekte iz slovenskih podjetij in javnega sektorja, ki temeljijo na Microsoftovi platformi za umetno inteligenco. To potrjuje, da Microsoftovi partnerji in stranke v Sloveniji ne le sledijo najnovejšim poslovno-tehnološkim trendom, ampak jih s svojim bogatim znanjem in izkušnjami tudi sooblikujejo,« je povedala Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenije.

Microsoftov pogled na priložnosti in izzive umetne inteligence bosta na osrednjem dogodku predstavila Joacim Damgard, glavni operativni direktor pri Microsoftu CEE, in Anke Den Ouden, regijska generalna direktorica pri Microsoftu. Digitalno preobrazbo v podjetju Metinvest, največjem zasebnem ukrajinskem podjetju, ki se uvršča med največje evropske proizvajalce železove rude jekla, pa bo iz prve roke približal njegov glavni direktor informatike Sergiy Detyuk.

Pomemben del NT konference je v okviru Poslovnega dne že vrsto let namenjen tudi poslovnim vsebinam in trendom, povezanim s posameznimi sektorji. Največji poudarek bo na proizvodnem, finančnem, energetskem in javnem sektorju ter – letos prvič – tudi zdravstvu.

V okviru Poslovnega dne bo mogoče spremljati tudi aktualno okroglo mizo, na kateri bodo predstavniki podjetij IBM, SAP, Siemens in Microsoft skupaj odpirali aktualna vprašanja in iskali odgovore na temo umetne inteligence. Spraševali se bodo, kaj nam ta danes omogoča, kje je Slovenija pri razvoju umetne inteligence ter kako uspešni smo pri njenem uvajanju v gospodarstvu.

V treh dneh bo udeležencem konference, ki je lani na izboru Conventa Crossover Best Event Award prejela nagrado za najboljši B2B dogodek v regiji, na voljo več kot 140 predavanj več kot 130 predavateljev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki