marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Ali bo naveza Microsoft/LG konkurirala Applu?


27.02.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Pred kratkim smo videli predogled prihajajočega operacijskega sistema Windows Mobile 6, ki pride na trg kasneje to leto. Prav tako pa je LG najavil, da dela na vsaj dveh novih pametnih mobilnikih, ki bodo imeli podobne funkcije kot iPhone. Na trga naj bi prišli v drugi polovici leta.

Ni dvoma, da bodo delovali na Windows Mobile 6. Ko prvo pogledate ta dejstva, bi lahko pomislili, da se bo Apple za kupce moral še zelo potruditi. Ampak vseeno je tu nekaj stvari, vrednih razmisleka.

Vzemimo v račun, da je Apple delal na teh funkcijah kar nekaj časa, torej vemo, da bodo zadovoljive. Dvomim pa, da so pri LG-ju delali na telefonu, ki je tako podoben iPhoneu, še preden so zanj slišali. Mogoče je, a vendar dvomim v to. Torej je Apple tu v prednosti.

Sedaj pa poglejmo programsko opremo. Zopet, ne vemo, kako dolgo je Apple delal na programski opremi za iPhone, toda po vmesniku na iPodu sodeč ne dvomim, da bo programska oprema zelo kvalitetna. Ampak, ker bo to njihova prva programska oprema za telefon, puščam Microsoftu prednost, saj delujejo že nekaj časa na tem področju. Toda vseeno, ker so Microsoft imajo slab sloves, saj ponavadi izdajo operacijski sistem, preden je popravljen vseh napak (tudi na računalnikih). Radi izdajo programsko opremo, tako da ustreza kakšnemu dogodku (kot začetek prodaje iPhonea). Na drugi strani pa obljubljajo, da bo operacijski sistem izdan ob času, potem pa le-tega od nikoder ni (Windows Vista). Torej, če vzamemo vse to v račun, bodo ali točno izdali nepopoln operacijski sistem in tako konkurirali iPhoneu ali pa bodo operacijski sistem izdali prepozno.

Torej, če pogledamo na stvari še z Appleove perspektive, jih ni treba preveč skrbeti. Pravzaprav, videti ta vsa velika imena tekmovati proti njim, se jim verjetno zdi razburljivo. Vsi vedo, da je iPhone pričel revolucijo, zato hitijo in želijo nadoknaditi zaostanek.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki