marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Ali bo naveza Microsoft/LG konkurirala Applu?

Deli z ostalimi

27.02.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Pred kratkim smo videli predogled prihajajočega operacijskega sistema Windows Mobile 6, ki pride na trg kasneje to leto. Prav tako pa je LG najavil, da dela na vsaj dveh novih pametnih mobilnikih, ki bodo imeli podobne funkcije kot iPhone. Na trga naj bi prišli v drugi polovici leta.

Ni dvoma, da bodo delovali na Windows Mobile 6. Ko prvo pogledate ta dejstva, bi lahko pomislili, da se bo Apple za kupce moral še zelo potruditi. Ampak vseeno je tu nekaj stvari, vrednih razmisleka.

Vzemimo v račun, da je Apple delal na teh funkcijah kar nekaj časa, torej vemo, da bodo zadovoljive. Dvomim pa, da so pri LG-ju delali na telefonu, ki je tako podoben iPhoneu, še preden so zanj slišali. Mogoče je, a vendar dvomim v to. Torej je Apple tu v prednosti.

Sedaj pa poglejmo programsko opremo. Zopet, ne vemo, kako dolgo je Apple delal na programski opremi za iPhone, toda po vmesniku na iPodu sodeč ne dvomim, da bo programska oprema zelo kvalitetna. Ampak, ker bo to njihova prva programska oprema za telefon, puščam Microsoftu prednost, saj delujejo že nekaj časa na tem področju. Toda vseeno, ker so Microsoft imajo slab sloves, saj ponavadi izdajo operacijski sistem, preden je popravljen vseh napak (tudi na računalnikih). Radi izdajo programsko opremo, tako da ustreza kakšnemu dogodku (kot začetek prodaje iPhonea). Na drugi strani pa obljubljajo, da bo operacijski sistem izdan ob času, potem pa le-tega od nikoder ni (Windows Vista). Torej, če vzamemo vse to v račun, bodo ali točno izdali nepopoln operacijski sistem in tako konkurirali iPhoneu ali pa bodo operacijski sistem izdali prepozno.

Torej, če pogledamo na stvari še z Appleove perspektive, jih ni treba preveč skrbeti. Pravzaprav, videti ta vsa velika imena tekmovati proti njim, se jim verjetno zdi razburljivo. Vsi vedo, da je iPhone pričel revolucijo, zato hitijo in želijo nadoknaditi zaostanek.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki