marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Microsoft predstavil Windows Mobile 6.5


21.02.2009
Objavil: Dare Gliha

Na konferenci Mobile World Congress 2009 je Microsoft v sodelovanju s partnerji HTC, LG in Orange predstavil nove telefone, ki bodo temeljili na platformi Windows Mobile 6.5. Poleg izboljšane uporabniške izkušnje pri uporabi telefona in spleta vključujejo telefoni tudi storitvi My Phone in Windows Marketplace for Mobile.

Storitev My Phone je namenjena sinhronizaciji tekstovnih sporočil, fotografij, video posnetkov in stikov s spletom, Windows Marketplace for Mobile pa omogoča preprost nakup in prenos aplikacij na mobilni telefon. Spletna storitev Windows Marketplace je dostopna tako preko telefona kot preko spletnega brskalnika.

»Platforma Windows Phones združuje storitve na spletu, osebnem računalniku in mobilnem telefonu,« je povedal Steve Ballmer, glavni izvršni direktor podjetja Microsoft. »Microsoft v sodelovanju s partnerji ustvarja nove telefone na platformi Windows, ki vzpostavljajo povezave med uporabniki, informacijami in aplikacijami ter zagotavljajo celovite izkušnje ne glede na to, kje jih uporabniki uporabljajo.«

Sistem Windows Mobile 6.5 z novimi uporabniškimi izkušnjami

Sistem Windows Mobile 6.5 omogoča uporabnikom preprost pregled nad pomembnimi informacijami, kot so elektronska pošta, besedilna sporočila, zgrešeni klici in vnosi v koledar. Izboljšan je tudi vmesnik za upravljanje z dotikom in posodobljen spletni brskalnik Internet Explorer Mobile, ki po raziskavi podpira do 48 odstotkov več opravil kot konkurenčni spletni brskalniki.

Storitev My Phone povezuje telefon s spletom

Brezplačna storitev My Phone omogoča uporabnikom dostop, upravljanje in varnostno kopiranje osebnih informacij s prenosnih naprav na spletno storitev, ki je zavarovana z geslom. Uporabnikom to zagotavlja preprosto nadgradnjo telefona, ne da bi jih skrbelo za izgubo informacij. Samodejna sinhronizacija in varnostno kopiranje zagotavljata, da so informacije, kot so stiki, sestanki in besedilna sporočila, stalno posodobljene in jih je mogoče enostavno obnoviti v primeru izgube ali nadgradnje telefona. Uporabniki lahko prav tako samodejno posredujejo fotografije in video posnetke s telefonov Windows neposredno na storitev My Phone in s tem ohranijo vsebino, ki bi bila drugače shranjena zgolj na mobilnem telefonu. Preizkusna različica storitve My Phone je trenutno dostopna zgolj s povabilom.

Storitev Marketplace omogoča enostaven dostop do mobilnih aplikacij

Nova platforma vsebuje storitev Windows Marketplace for Mobile, ki je bogato in integrirano spletno prodajno mesto za iskanje, pregledovanje in nakup mobilnih aplikacij za telefone s platformo Windows. Razvijalci, ki so že izdelali 20.000 aplikacij za platformo Windows Phones, lahko uporabnikom ponudijo aplikacije preko spletnega prodajnega mesta, na katerem varnost in združljivost preverja Microsoft.

Telefoni s platformo Windows bodo dostopni v drugi polovici leta 2009.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki