marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Microsoft predstavil Windows Mobile 6.5

Deli z ostalimi

21.02.2009
Objavil: Dare Gliha

Na konferenci Mobile World Congress 2009 je Microsoft v sodelovanju s partnerji HTC, LG in Orange predstavil nove telefone, ki bodo temeljili na platformi Windows Mobile 6.5. Poleg izboljšane uporabniške izkušnje pri uporabi telefona in spleta vključujejo telefoni tudi storitvi My Phone in Windows Marketplace for Mobile.

Storitev My Phone je namenjena sinhronizaciji tekstovnih sporočil, fotografij, video posnetkov in stikov s spletom, Windows Marketplace for Mobile pa omogoča preprost nakup in prenos aplikacij na mobilni telefon. Spletna storitev Windows Marketplace je dostopna tako preko telefona kot preko spletnega brskalnika.

»Platforma Windows Phones združuje storitve na spletu, osebnem računalniku in mobilnem telefonu,« je povedal Steve Ballmer, glavni izvršni direktor podjetja Microsoft. »Microsoft v sodelovanju s partnerji ustvarja nove telefone na platformi Windows, ki vzpostavljajo povezave med uporabniki, informacijami in aplikacijami ter zagotavljajo celovite izkušnje ne glede na to, kje jih uporabniki uporabljajo.«

Sistem Windows Mobile 6.5 z novimi uporabniškimi izkušnjami

Sistem Windows Mobile 6.5 omogoča uporabnikom preprost pregled nad pomembnimi informacijami, kot so elektronska pošta, besedilna sporočila, zgrešeni klici in vnosi v koledar. Izboljšan je tudi vmesnik za upravljanje z dotikom in posodobljen spletni brskalnik Internet Explorer Mobile, ki po raziskavi podpira do 48 odstotkov več opravil kot konkurenčni spletni brskalniki.

Storitev My Phone povezuje telefon s spletom

Brezplačna storitev My Phone omogoča uporabnikom dostop, upravljanje in varnostno kopiranje osebnih informacij s prenosnih naprav na spletno storitev, ki je zavarovana z geslom. Uporabnikom to zagotavlja preprosto nadgradnjo telefona, ne da bi jih skrbelo za izgubo informacij. Samodejna sinhronizacija in varnostno kopiranje zagotavljata, da so informacije, kot so stiki, sestanki in besedilna sporočila, stalno posodobljene in jih je mogoče enostavno obnoviti v primeru izgube ali nadgradnje telefona. Uporabniki lahko prav tako samodejno posredujejo fotografije in video posnetke s telefonov Windows neposredno na storitev My Phone in s tem ohranijo vsebino, ki bi bila drugače shranjena zgolj na mobilnem telefonu. Preizkusna različica storitve My Phone je trenutno dostopna zgolj s povabilom.

Storitev Marketplace omogoča enostaven dostop do mobilnih aplikacij

Nova platforma vsebuje storitev Windows Marketplace for Mobile, ki je bogato in integrirano spletno prodajno mesto za iskanje, pregledovanje in nakup mobilnih aplikacij za telefone s platformo Windows. Razvijalci, ki so že izdelali 20.000 aplikacij za platformo Windows Phones, lahko uporabnikom ponudijo aplikacije preko spletnega prodajnega mesta, na katerem varnost in združljivost preverja Microsoft.

Telefoni s platformo Windows bodo dostopni v drugi polovici leta 2009.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki