marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Microsoft in Sony izven deseterice

Deli z ostalimi

29.05.2015
Objavil: Dare Gliha

Trg mobilnih telefonov je zadnje čase precej dinamičen, na listi proizvajalcev z največ prodanimi mobilniki se dogajajo konstantne spremembe. Tomi Ahonen, tržni analist je v zadnjem poročilu navedel, da je v prvem četrtletju največji prodajni uspeh dosegel Samsung.

Korejski gigant je razposlal 82,8 milijona mobilnikov in s tem dosegel 24,3 odstotni delež trga. Sledi mu Apple s skoraj 18 odstotki, prvih pet pa zaokrožujejo Lenovo, Huawei in LG, ki so dosegli 5,5, 5,1 in 4,5 odstotni tržni delež.

Zanimivo je, da sta iz deseterice izpadla Microsoft in Sony, dve izmed bolj prepoznavnih imen v svetu mobilne telefonije. Dodatno je zanimivo, da je kar devet od desetih podjetij azijskih, večinoma gre za Kitajske proizvajalce. Le Apple še drži stik z vodilnimi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki