marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMineva deset let od predstavitve igre Angry Birds
13.12.2019

Pred desetimi leti je luč sveta ugledala igra Angry Birds in v hipu osvojila srca mladih in ne tako mladih uporabnikov. V vseh teh letih so barvaste jezne ptice postale ene najprepoznavnejših likov med mobilnimi igrami.

slikaSamsung Galaxy Fold razprodan v fazi prednaročil
11.12.2019

Samsung Electronics je sporočil, da so zaradi izredno velikega zanimanja pošle zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona v fazi prednaročil. Samsung bo, kolikor hitro bo le mogoče, zagotovil dodatne zaloge Samsung Galaxy Fold prepogljivega telefona in vsem uporabnikom, ki želijo prihodnost mobilne tehnologije izkusiti že danes, to tudi omogočil.

slikaXiaomi Mi Watch s prvo posodobitvijo pridobiva podporo za iOS
09.12.2019

Pametna ura Xiaomi Mi Watch dobiva prvo posodobitev vgrajene programske opreme z velikimi izboljšavami, pri čemer je najbolj pomembna podpora za Applov iOS. Posodobitev programske opreme je lansirana skupaj s Xiaomijevo aplikacijo Wear App za iOS.

slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

članki

Američani proti pisanju SMS sporočil med vožnjo

Deli z ostalimi

22.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Devet od desetih (89 %) vprašanih polnoletnih Američanov verjame, da je pošiljanje tekstovnih ali e-poštnih sporočil med vožnjo moteče, nevarno in bi moralo biti prepovedano, sodeč po anketi, katero je opravila družba Pinger in vodila družba Harris interactive.

Podobno število (91 %) odraslih Američanov verjame, da so vozniki, ki med vožnjo pišejo sporočila na mobilnem telefonu enako nevarni, kot tisti, ki spijejo nekaj pijač.

Kljub temu, da velika večina odraslih meni, da je pisanje sporočil med vožnjo nevarno pa jih je dve tretjini (66 %) med vožnjo že bralo SMS ali e-poštna sporočila, 57 odstotkov pa jih je priznalo, da so sporočila med vožnjo tudi že pisali.

»Vsi se zavedamo, da je nevarno, če nas nekaj med vožnjo zmoti, še posebej, če voznik umakne oči s ceste na sporočilo,« je dejal Greg Woock, manager družbe Pinger. »Toda, kot te številke kažejo, želijo ljudje ostati povezani, ko so na poti. Pinger omogoča voznikom produktivnost po varnejši poti.«

Državne vlade so začele opozarjati na nevarnost pisanja sporočil med vožnjo. Washington je maja letos prvi prepovedal pisanje sporočil med vožnjo, sedaj pa o podobnem ukrepu razmišlja že vsaj 6 drugih držav, med njimi tudi New York, California in Florida.

Anketa je razkrila tudi:
- 64 odstotkov odraslih, ki so priznali, da so že pošiljali tekstovna sporočila med v vožnjo je starih med 18 in 34 let, le 6 odstotkov pa jih je starejših od 55 let
- Moški in ženske pišejo sporočila, medtem ko vozijo v enakem razmerju

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki