marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Američani proti pisanju SMS sporočil med vožnjo


22.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Devet od desetih (89 %) vprašanih polnoletnih Američanov verjame, da je pošiljanje tekstovnih ali e-poštnih sporočil med vožnjo moteče, nevarno in bi moralo biti prepovedano, sodeč po anketi, katero je opravila družba Pinger in vodila družba Harris interactive.

Podobno število (91 %) odraslih Američanov verjame, da so vozniki, ki med vožnjo pišejo sporočila na mobilnem telefonu enako nevarni, kot tisti, ki spijejo nekaj pijač.

Kljub temu, da velika večina odraslih meni, da je pisanje sporočil med vožnjo nevarno pa jih je dve tretjini (66 %) med vožnjo že bralo SMS ali e-poštna sporočila, 57 odstotkov pa jih je priznalo, da so sporočila med vožnjo tudi že pisali.

»Vsi se zavedamo, da je nevarno, če nas nekaj med vožnjo zmoti, še posebej, če voznik umakne oči s ceste na sporočilo,« je dejal Greg Woock, manager družbe Pinger. »Toda, kot te številke kažejo, želijo ljudje ostati povezani, ko so na poti. Pinger omogoča voznikom produktivnost po varnejši poti.«

Državne vlade so začele opozarjati na nevarnost pisanja sporočil med vožnjo. Washington je maja letos prvi prepovedal pisanje sporočil med vožnjo, sedaj pa o podobnem ukrepu razmišlja že vsaj 6 drugih držav, med njimi tudi New York, California in Florida.

Anketa je razkrila tudi:
- 64 odstotkov odraslih, ki so priznali, da so že pošiljali tekstovna sporočila med v vožnjo je starih med 18 in 34 let, le 6 odstotkov pa jih je starejših od 55 let
- Moški in ženske pišejo sporočila, medtem ko vozijo v enakem razmerju

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki