marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

slikaProdanih že več kot 10 milijonov telefonov serije Huawei P30 v 85 dneh
08.07.2019

Do 20. junija je v rekordnih treh mesecih Huawei po vsem svetu prodal več kot 10 milijonov naprav serije P30. Mejnik je bil presežen 62 dni prej kot lani z napravami serije P20. Razveseljiv pa je tudi podatek, da je Huawei od začetka leta pa do 30. maja na trge poslal že 100 milijonov pametnih telefonov.

slikaRiltok: mobilni bančni trojanski konj išče nove žrtve v Evropi
05.07.2019

Raziskovalci družbe Kaspersky so odkrili nove različice mobilne zlonamerne programske opreme Riltok, ki uporabnikom krade denar. Ta je bila prvič opažena sredi leta 2018 v Rusiji, danes pa širi ozemlje svojih tarč na celoten svet. Kot prve cilja evropske države; zakrito kot priljubljeno storitev so jo že opazili v Franciji, Italiji in Veliki Britaniji.

članki

Mega M, sveži operater mobilne telefonije, stavi na prenos podatkov

Deli z ostalimi

20.05.2016
Objavil: Thomas Bergant

Med operaterje mobilne telefonije na slovenskem trgu v ponedeljek, 23. maja 2016, z blagovno znamko Me2 (Tudi jaz) vstopa podjetje Mega M. Cilja na mlade in poslovne uporabnike oziroma tiste, ki jim je v svetu sodobnih telekomunikacij najpomembnejši prenos podatkov.

Njihov slogan je 'Več prenosa, več užitka.', inovativen ter svež pristop pa je viden tudi v spletnem sklepanju naročniških razmerij, svetovanju in podpori.

»Cene telefoniranja, pošiljanja tekstovnih ali slikovnih sporočil ter gostovanja v mobilnih omrežjih tujih operaterjev so pri ponudnikih mobilne telefonije v Sloveniji že optimizirane. V segmentu prenosa podatkov pa so še izzivi in rezerve. In prav na to področje stavimo največ,« razlaga direktor podjetja Mega M mag. Matej Meža.
Prav zato je v naročniških paketih Me2 večji poudarek na prenosu podatkov. Podjetje svojim naročnikom zagotavlja kar najboljšo kakovost prenosa podatkov in pokritost s signalom ob najugodnejši ceni. »Za dano ceno naš naročnik dobi največ podatkov. Samo za primerjavo: na britanskem trgu telekomunikacij, ki je v Evropi med najbolje razvitimi, stane paket prenosa 4 GB podatkov približno 20 evrov. Naročniki paketov Me2 pa bodo za prenos 5 GB podatkov odšteli le 15 evrov,« dodaja direktor mag. Miran Meža, ki je v podjetju Mega M odgovoren za razvoj.

Cilj podjetja je v prvem letu pridobiti vsaj 10.000 naročnikov, v naslednji treh letih pa še petkrat toliko. Naročniško razmerje bo najenostavneje mogoče skleniti in prenesti preko spleta, na voljo pa bo tudi sklepanje naročnin na prodajnih mestih partnerskih podjetij. Individualen pristop do kupcev se bo prav tako gradilo preko spleta, saj podjetje načrtuje glavnino storitev pomoči in svetovanja uporabnikom zagotavljati preko skupnosti na družbenih omrežjih.

Naročniki paketov Me2 bodo imeli telefonske številke v omrežni skupini 065, seveda pa je mogoče tudi prenašati obstoječe številke, pri čemer uporabniki ohranijo trenutno mobilno številko.

Podjetje Mega M še zdaleč ni novinec na trgu telekomunikacij, saj je na njem prisotno že od leta 2002. Z dejavnostjo je začelo kot eden prvih ponudnikov IP-telefonije v Sloveniji ter opravljalo storitve skrbništva strežnikov in razvoja računalniških omrežij. Lani je podjetje v poslovni portfelj dodalo tudi storitve računalništva v oblaku. Logičen naslednji korak prilagodljivega in razvojno usmerjenega podjetja je bil vstop v segment mobilne telefonije, s čimer poslovnim partnerjem omogoča celovit nabor IKT-storitev.
Iz poslovnega segmenta zdaj podjetje vstopa tudi na trg končnih uporabnikov. Ključna ciljna skupina naročnikov so mladi in vsi uporabniki, ki potrebujejo večje količine prenosa podatkov. Na globalni trg namreč prihajajo aplikacije družbenih omrežij, predvsem Snapchat z videovsebinami, ki za popolno uporabniško izkušnjo zahtevajo večje količine prenesenih podatkov. Paketi Me2 so optimizirani prav na tem področju in so zato korak pred konkurenco.

Podjetje Mega M načrtuje, da bo v prihodnjih petih letih storitev mobilne telefonije poleg Slovenije ponudilo tudi na trgih dodatnih petih držav.

Več informacij najdete na predstavitveni strani www.me2.si

O podjetju:
Mega M je vodilno podjetje na področju sodobnih telekomunikacij, govornih in podatkovnih komunikacij ter procesa, ki vodi v novo obdobje medosebnega komuniciranja. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002, danes pa je s poslovnimi enotami prisotno še v Avstriji, na Hrvaškem in na Madžarskem. Prisotnost na trgih Bližnjega vzhoda in Severne Afrike zagotavlja skupaj s partnerjem ITCL Holding. Podjetje Mega M zaposluje odlične strokovnjake, ki imajo znanje in izkušnje s področij sodobnih telekomunikacij, informacijsko-komunikacijskih sistemov in infrastruktur. Zagotavlja visoko specializirano in splošno podporo podjetjem v komunikacijski industriji ter tistim podjetjem, katerih dejavnost in storitve temeljijo na neprekinjenih komunikacijah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki