marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Lumia 950, Lumia 950 XL in Lumia 550 na voljo v Sloveniji


27.11.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je danes najavil, da bodo od začetka decembra na slovenskem trgu na voljo Lumia 950 in Lumia 950 XL. Gre za dve najnovejši vrhunski mobilni napravi v nizu aparatov Lumia in prvi, ki se ponašata z novim operacijskim sistemom Windows 10.

Lumia 950 in Lumia 950 XL prinašata enotno izkušnjo, ki je značilna za vse naprave z nameščenim operacijskim sistemom Windows, vključno z inovativnima funkcijama Hello beta in Continuuma za telefone. Skupaj z izjemnimi HD zasloni, tehnologijo PureView s senzorji ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in trojno naravno LED bliskavico z možnostjo zajemanja 4K video posnetkov, kot tudi najnovejšimi zmogljivimi procesorji, Lumia 950 in Lumia 950 XL predstavljata najboljše inovacije iz Microsofta. Lumia 950 in Lumia 950 XL bosta kupcem v Sloveniji na voljo v prvih dneh decembra po priporočeni maloprodajni ceni od 750 evrov naprej.

»Danes smo priča neštetim napravam in neizmernim količinam podatkov, ki se srečujejo z našim omejenim časom in omejeno pozornostjo,« je povedal Robert Trnovec, generalni direktor slovenskega Microsofta. »Naša prizadevanja gredo v smeri, da bomo vsakemu in vsem pomagali, da kar najbolje izkoristijo kateri koli trenutek. Premakniti se moramo iz sveta, kjer nam lokacija in čas narekujeta, kaj lahko storimo, v resnično mobilen svet, v katerem so v središču ljudje in ne naprave. Študija, ki jo je izvedla raziskovalna organizacija Forrester pravi, da je treba tehnologijo poenostaviti. To v zadnjem času pospešeno počnemo pri Microsoftu in poenotena uporabniška izkušnja z Windows 10 je dokaz za to. Hkrati se z novimi telefoni Lumia odpira novo poglavje inovativnosti z Windows 10.«

»Telefona Lumia 950 in Lumia 950 XL sta namenjena tistim uporabnikom, ki želijo najbolj produktivne telefone z najbolj produktivnim operacijskim sistemom,« je povedal Domen Petan, direktor za prodajo in marketing pri podjetju Teleray, ki skrbi za distribucijo naprav Lumia v Sloveniji. »Tisti, ki si od svojega mobilnega telefona želijo, da bi deloval kot osebni računalnik, imajo sedaj v telefonih Lumia 950 in Lumia 950 XL odličnega partnerja med napravami z operacijskim sistemom Windows 10. S polnim operacijskim sistemom Windows 10 in funkcijami, kot je Continuum za telefone, je bolj preprosto kot kadar koli prej opraviti več preko telefona, in sicer ne glede na to, ali smo v pisarni, doma ali pa na poti.«

Lumia 950in Lumia 950 XL: zmogljiv premium aparat

Lumia 950 in Lumia 950 XL sta prva telefona Lumia s prednaloženim operacijskim sistemom Windows 10, ki izpolnjujeta obljubo o enotni Windows izkušnji, ki je značilna za vse naprave z operacijskim sistemom Windows, vključno z aplikacijami, kot so Office z vgrajenim dostopom do vseh vsebin preko oblačne storitve OneDrive.

Tako Lumia 950 kot Lumia 950 XL imata vgrajeno funkcijo Continuum za telefone, ki preko posebnega adapterja[1] omogoča priklop telefona na velik zaslon, miško in tipkovnico. Ta funkcija omogoča uporabo telefona za delo, kot so ga uporabniki navajeni preko računalnika, in sočasno opravljanje pogovorov in drugih opravil.

Obe napravi imata zaslon Quad HD AMOLED s tehnologijo ClearBlack in gostoto pik do 564 ppi, kar omogoča dobro branje tudi na sončni svetlobi.

Microsoftova tehnologija PureView je vgrajena tako v Lumio 950 kot tudi Lumio 950 XL in se ponaša s senzorji ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in trojno naravno LED bliskavico. Rezultat so izjemna kakovost fotografij tudi v slabših svetlobnih pogojih, fotografije pa se lahko avtomatsko sinhronizirajo na vseh napravah z operacijskim sistemom Windows 10, ki imajo naloženo aplikacijo Windows Photo, omogoča pa tudi izmenjavo fotografij s prijatelji in družinskimi člani.

Vse zgoraj opisane prednosti in funkcije omogočajo najnovejši zmogljivi procesorji Qualcomm® Snapdragon™.

Lumia 550: najbolj dostopen pametni telefon z Windovs 10
V prvi polovici decembra na slovenski trg prihaja tudi Lumia 550, Microsoftov najbolj dostopen pametni telefon z nameščenim operacijskim sistemom Windows 10. Naprava s hitro 4G LTE povezljivostjo, gladkim delovanjem večopravilnosti in novim Microsoft EDGE brskalnikom ponuja hitrost po ugodni ceni. Priporočena maloprodajna cena pametnega telefona Lumia 550 je 165 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki