marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Ločeni račun za osebno rabo službenih mobilnikov


23.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

Mobitelovi poslovni uporabniki GSM/UMTS po novem z možnostjo ločevanja vseh stroškov - Ena številka, dva računa. Družba Mobitel je ponudila poslovnim uporabnikom Mobitel GSM/UMTS novo storitev, imenovano Ločeni račun.

Storitev omogoča nadzor porabe in ločitev plačila vseh storitev na poslovno upravičene storitve, ki se zaračunavajo naročniku, ter vse ostale storitve, ki se zaračunavajo uporabniku službenega mobilnika. Zasebnost je zagotovljena, naročniki in uporabniki službenih mobilnikov prejmejo vsak svoj račun, tako da naročniki nimajo vpogleda v storitve, ki jih zaposleni uporabljajo in plačujejo v zasebne namene.

Danes se uporabniki vse bolj srečujejo s prepletanjem uporabe mobilnikov za poslovne in zasebne namene. Mobitelova storitev Ločeni račun ponuja ustrezno rešitev, namenjena pa je pravnim osebam in samostojnim podjetnikom, ki želijo imeti predvidljivo višino mesečnih stroškov in hkrati svojim zaposlenim omogočiti uporabo službenega mobilnika tudi za zasebne namene z možnostjo ločenega plačila. Po novem lahko za svoje mobilne številke, za katere imajo sklenjeno naročniško razmerje Mobitel GSM/UMTS, delijo plačilo storitev na dva ločena računa: osnovni račun, s katerim naročniki (podjetja ali samostojni podjetniki) poravnajo uporabo izbranih poslovno upravičenih storitev in ostalih storitev do izbranega limita, ter ločeni račun, s katerim zaposleni plačujejo zasebne, poslovno neupravičene storitve in ostale storitve po preseženem limitu.

Naročniki lahko za vsako številko posebej izberejo nabor poslovno upravičenih storitev in določijo limit porabe. Pri tem lahko izbirajo med štirimi modeli: Splošni ločeni račun, Ločeni račun za več službene rabe, Ločeni račun za več zasebne rabe ter račun za storitev Moneta in zasebne storitve.

Storitev Ločeni račun Mobitelovim poslovnim naročnikom GSM /UMTS skupaj z dosedanjimi storitvami Monitor, Poraba in Alarm omogoča popoln nadzor nad službenimi stroški mobilnih telekomunikacij. Mobitel jo vključi na zahtevo naročnika in ob podpisu tripartitne pogodbe med naročnikom, zaposlenim uporabnikom ter Mobitelom. Tako naročnikom kot uporabnikom je na voljo informativen vpogled v svoj del mesečne porabe prek sporočil SMS, Planeta ter spletnega Monitorja - https://monitor.mobitel.si, možno pa je tudi ločeno nastavljanje alarmov porabe. Zasebnost je zagotovljena, saj niti osnovni niti ločeni račun ne prikažeta vseh opravljenih storitev in celotnega zneska mesečne porabe, temveč le del, vezan na obveznosti naročnika oz. uporabnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki