marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

LG-jevo tekmovanje za najhitrejšega pisca sporočil SMS


14.07.2010
Objavil: Dare Gliha

Družba LG Mobile je objavila začetek predtekmovanja za najhitrejšega pisca kratkih sporočil SMS. Tekmovanje, ki ga družba LG letos organizira v več kot 20 državah po svetu, je že tretje po vrsti, končalo pa se bo s finalom v New Yorku.

LG-jevega predtekmovanja za najhitrejšega pisca SMS-sporočil bodo med drugim potekala v Argentini, Avstraliji, Braziliji, Indiji, Indoneziji, Italiji, Japonski, Kolumbiji, Koreji, Maroku, Portugalski, Singapurju, Južni Afriki, Filipinih, Venezueli, Vietnamu in ZDA. Finalno tekmovanje LG MOBILE WORLDCUP 2010 bo potekalo januarja 2011 v New Yorku, nanj pa se bodo uvrstile najboljše ekipe tekmovalcev iz posameznih držav.

Glavna nagrada na tekmovanju LG MOBILE WORLDCUP 2010 znaša 100.000 ameriških dolarjev, najhitrejši pisec sporočil SMS pa se bo potegoval tudi za postavitev novega svetovnega rekorda in vpis v Guinessovo knjigo rekordov. Rekord je z natančnim zapisom 264 znakov v angleškem jeziku lansko leto postavil Pedro Matias iz Portugalske.

LG MOBILE WORLDCUP z letnico 2010 bo uporabnikom postregel tudi s posebno sporočilno video igro, s katero se bodo lažje pripravili na finalno tekmovanje. Pri LG-ju so pripravili tudi poseben program LG Text Ed, ki bo uporabnike izobraževal o temah pravilnega obnašanja pri pisanju in sprejemanju tekstovnih sporočil. V okviru tega programa bodo predstavljene primerne in neprimerne vsebine ter situacije, npr. neprimernost pisanja in branja kratkih sporočil med vožnjo.

“Že prvo tekmovanje LG MOBILE WORLDCUP nam je dejansko pokazalo, za kako velik projekt gre. S tretjo različico tekmovanja njegov domet širimo v mednarodni prostor, saj letos na tekmovanju sodeluje več kot 20 držav, generacije uporabnikov storitev kratkih sporočil SMS pa so si med njimi zelo podobne. Gre za še en dokaz več, da danes svet postaja digitalen in da tehnologije lahko združuje ljudi,” je povedal predsednik družbe LG Mobile dr. Skott Ahn.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki