marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

LG ARENA vstopa na evropski trg


23.03.2009
Objavil: Thomas Bergant

Trg mobilne telefonije je bogatejši še za enega pomembnega prišleka. Pri LG-ju so namreč na evropskih tleh začeli s prodajo svojega zastavonoše [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-lg-km900-arena.html]LG ARENA (LG-KM900)[/url]. Vrhunski multimedijski telefon ponuja najboljšo avdio in video izkušnjo doslej, upravljanje pa poteka prek novega uporabniškega vmesnika s tridimenzionalnimi meniji. V Sloveniji novinca pričakujemo maja.

LG ARENA s tovarniško oznako LG-KM900 je s funkcijami bogato založen mobilni telefon, ki daje velik poudarek multimedijskim vsebinam. Odlikuje ga inovativen in dinamičen 3D grafični vmesnik, imenovan S-Class, ki uporabnikom nudi povsem novo izkušnjo pri upravljanju z mobilnim telefonom. Osnovni meni mobilnega telefona je namreč v obliki vrteče kocke, kjer posamezne stranice predstavljajo menijske postavke z najpogosteje uporabljenimi funkcijami. Glasba, filmi ter fotografije so tako le dotik stran, saj prednjo stran novega mobilnega telefona skoraj v celoti prekriva na dotik občutljiv zaslon.

"Že februarja, na predstavitvi novosti na kongresu mobilne telefonije v Barceloni, smo doživeli veliko navdušenje s strani uporabnikov, ki so jim bile všeč izdatne večpredstavnostne funkcije mobilnega telefona LG ARENA," je povedal predsednik in izvršni direktor korporacije LG Electronics Mobile Communications Company dr. Skott Ahn. Nadaljeval je: "Uporabniki so pohvalili prostorski zvok Dolby Mobile, velik zaslon, fotoaparat s 5 milijoni točk, 40 GB kapacitete za shranjevanje podatkov, izpostavili pa izjemno preprostost dostopa do številnih funkcij s pomočjo novega 3D S-Class vmesnika, ki je nadvse intuitiven za uporabo."

Veliko zanimanje za vrhunski mobilnik ne vlada le med končnimi uporabniki, temveč tudi pri mobilnih operaterjih po vsem svetu, saj so ti v mesecu dni oddali že več kot milijon prednaročil za LG ARENO.

Ko multimedija oživi
LG ARENA v svet mobilnih telefonskih aparatov prinaša doslej še neznane multimedijske možnosti, med katerimi izstopata prostorski zvok Dolby Mobile ter učinkovit video kodirnik družbe Divx technologies, ki poskrbita za kristalno jasen zvok in sliko DVD-kakovosti, izrisano na velikem 3-palčnem zaslonu, občutljivem na dotik.

Na stotine glasbenih in video vsebin je moč priročno shraniti na vgrajenem pomnilniku kapacitete 40 GB, ki odlično dopolnjuje 8 GB delovnega pomnilnika naprave. Za uporabnike, ki bi želeli še več, je na voljo reža za kartice microSD, s katerimi je moč kapaciteto še dodatno povečati. Zagotavljanju multimedijskih užitkov je podrejena tudi baterija, ki zagotavlja do 30 ur neprekinjenega predvajanje glasbenih datotek MP3 in do 300 ur avtonomije mobilnika v stanju pripravljenosti.
Poglavje zase je tudi kakovosten fotoaparat ločljivosti 5 milijonov točk, ki podpira tako samodejno kot tudi ročno ostrenje. Zajete video posnetke in fotografije je moč enostavno shraniti na spletnih mestih, namenjenih druženju uporabnikov, k hitrosti prenosa datotek pa najbolj prispeva podpora za 3G HSDPA 7.2 omrežja in brezžična omrežja Wi-Fi. Vgrajen GPS-vmesnik v navezi z zemljevidi sveta vedno ve, kje se nahaja uporabnik, s pomočjo ustreznih programov pa ga zna natančno voditi do želenega cilja. Naveza fotoaparata GPS-sprejemnika podpira tudi t. i. geooznačevanje, s katerim posnetim fotografijam lahko določimo natančno lokacijo, na kateri so bile posnete.

Vmesnik 3D S-Class
LG ARENA je prvi mobilni telefon tega proizvajalca, ki bo opremljen z novim uporabniškim vmesnikom 3D S-Class. Ta je bil zasnovan za kar najenostavnejše in najbolj intuitivno delo s telefonom, inženirji pa so dognali, da je za to početje naprimernejši 3D-model kocke, na katere stranicah so zloženi priročni drsni meniji. Obračanje kocke poteka s podrsavanjem prsta po zaslonu, »elastični« meniji pa se raztegnejo skladno z željami uporabnika. Vse funkcije, tako tiste telefonske kot multimedijske, so le nekaj dotikov stran. Hitro 3D-animacijo menijev omogoča zmogljiv procesor proizvajalca AMD, ki tudi sicer skrbi za zgledno hitro delovanje mobilnega telefona.

LG ARENA je na voljo v srebrni in titanium črni barvni kombinaciji, kupci v večjih evropskih državah jo že lahko naročijo, v Slovenijo pa prihaja maja. Priporočena prodajna cena vrhunskega mobilnika bo znašala 529 evrov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki