marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Lenovo in Google sodelujeta pri projektu Tango


08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je na sejmu 2016 Consumer Electronics Show (CES) najavila razvoj prve mobilne naprave v okviru projekta Project Tango, ki ga je začel Google. Novi pametni telefon, ki ga bo poganjal procesor Qualcomm Snapdragon, bo na voljo letošnje poletje.

Naprava bo sposobna zaslon spremeniti v magično okno in digitalno projicirati informacije nad sliko realnega okolja. Podjetja Lenovo, Google in Qualcomm Technologies tesno sodelujejo pri optimizaciji strojne in programske opreme, saj želijo, da bodo uporabniki nove platforme deležni kar najboljše uporabniške izkušnje.

Googlov projekt Project Tango je tehnološka platforma, ki uporablja napreden računalniški vid, zaznavanje globine ter tehnologije spremljanja gibanja za izdelavo 3D-izkušnje, prikazane na zaslonu. Ta uporabnikom omogoča boljše raziskovanje fizičnih okolij s pomočjo pametne naprave, saj se ta odziva na vsak premik uporabnika. Razvijalci aplikacij imajo neštete možnosti – dom uporabnika lahko spremenijo v igralno okolje ali pa ustvarijo magično okno nadgrajene resničnosti. Naprave iz projekta Project Tango prepoznajo okolja, v katerih so že bile (npr. dnevna soba, pisarna, javni prostori). Za razliko od tehnologije GPS platforma Project Tango omogoča natančno navigiranje tudi znotraj prostorov, npr. po nakupovalnih središčih in celo iskanje posameznega izdelka v trgovini (kjer so na voljo ustrezne informacije). Z uporabo senzorjev naprava zajame 3D-podobo okolja, v katerem trenutno je in ga izmeri. Tako lahko natančno kupimo pohištvo za v sobo ipd.

Partnerji v novi ekosistem vabijo čim več razvijalcev, saj jim platforma Project Tango omogoča izdelavo povsem novih aplikacij. Svoje predloge lahko oddajo na povezavi https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator in si zagotovijo dodatno financiranje ter možnost vključitve aplikacij med prednaložene aplikacije na prihajajočem Lenovo pametnemu telefonu. Oddaja predlogov za aplikacije se zaključi 15. februarja 2016.

Razvojno orodje Project Tango Tablet Development Kit je na voljo v Google Store.

Uradni napotki glede prijave aplikacij, zahteve in sodniški kriteriji so objavljeni tu.

»Za doseganje preboja na današnjem hiperkonkurenčnem trgu pametnih telefonov in tablic moramo sprejeti tudi tvegane inovacije, saj le tako lahko resnično spremenimo način, na katerega ljudje uporabljajo mobilne tehnologije. Skupaj z Googlom pripravljamo bolj holistično uporabniško izkušnjo, ki bo izzivala domišljijo današnjih potrošnikov,« je povedal predsednik oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Chen Xudong.

“Tehnologije Project Tango pametni telefon spremenijo v magično okno v fizični svet, saj mu omogočijo prepoznavanje okolja in gibanja, ki ga na dotik občutljivi zasloni danes ne poznajo. V sodelovanju s podjetjem Lenovo bomo naredili tovrstne izdelke še bolj dostopne uporabnikom po svetu in ustvarili nove uporabniške izkušnje, ki združujejo virtualni in realni svet,« je povedal vodja projekta Project Tango v korporaciji Google Johnny Lee.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki