marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Lenovo in Google sodelujeta pri projektu Tango

Deli z ostalimi

08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Družba Lenovo je na sejmu 2016 Consumer Electronics Show (CES) najavila razvoj prve mobilne naprave v okviru projekta Project Tango, ki ga je začel Google. Novi pametni telefon, ki ga bo poganjal procesor Qualcomm Snapdragon, bo na voljo letošnje poletje.

Naprava bo sposobna zaslon spremeniti v magično okno in digitalno projicirati informacije nad sliko realnega okolja. Podjetja Lenovo, Google in Qualcomm Technologies tesno sodelujejo pri optimizaciji strojne in programske opreme, saj želijo, da bodo uporabniki nove platforme deležni kar najboljše uporabniške izkušnje.

Googlov projekt Project Tango je tehnološka platforma, ki uporablja napreden računalniški vid, zaznavanje globine ter tehnologije spremljanja gibanja za izdelavo 3D-izkušnje, prikazane na zaslonu. Ta uporabnikom omogoča boljše raziskovanje fizičnih okolij s pomočjo pametne naprave, saj se ta odziva na vsak premik uporabnika. Razvijalci aplikacij imajo neštete možnosti – dom uporabnika lahko spremenijo v igralno okolje ali pa ustvarijo magično okno nadgrajene resničnosti. Naprave iz projekta Project Tango prepoznajo okolja, v katerih so že bile (npr. dnevna soba, pisarna, javni prostori). Za razliko od tehnologije GPS platforma Project Tango omogoča natančno navigiranje tudi znotraj prostorov, npr. po nakupovalnih središčih in celo iskanje posameznega izdelka v trgovini (kjer so na voljo ustrezne informacije). Z uporabo senzorjev naprava zajame 3D-podobo okolja, v katerem trenutno je in ga izmeri. Tako lahko natančno kupimo pohištvo za v sobo ipd.

Partnerji v novi ekosistem vabijo čim več razvijalcev, saj jim platforma Project Tango omogoča izdelavo povsem novih aplikacij. Svoje predloge lahko oddajo na povezavi https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator in si zagotovijo dodatno financiranje ter možnost vključitve aplikacij med prednaložene aplikacije na prihajajočem Lenovo pametnemu telefonu. Oddaja predlogov za aplikacije se zaključi 15. februarja 2016.

Razvojno orodje Project Tango Tablet Development Kit je na voljo v Google Store.

Uradni napotki glede prijave aplikacij, zahteve in sodniški kriteriji so objavljeni tu.

»Za doseganje preboja na današnjem hiperkonkurenčnem trgu pametnih telefonov in tablic moramo sprejeti tudi tvegane inovacije, saj le tako lahko resnično spremenimo način, na katerega ljudje uporabljajo mobilne tehnologije. Skupaj z Googlom pripravljamo bolj holistično uporabniško izkušnjo, ki bo izzivala domišljijo današnjih potrošnikov,« je povedal predsednik oddelka Mobile Business Group v družbi Lenovo Chen Xudong.

“Tehnologije Project Tango pametni telefon spremenijo v magično okno v fizični svet, saj mu omogočijo prepoznavanje okolja in gibanja, ki ga na dotik občutljivi zasloni danes ne poznajo. V sodelovanju s podjetjem Lenovo bomo naredili tovrstne izdelke še bolj dostopne uporabnikom po svetu in ustvarili nove uporabniške izkušnje, ki združujejo virtualni in realni svet,« je povedal vodja projekta Project Tango v korporaciji Google Johnny Lee.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki