marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung in Microsoft krepita strateško partnerstvo
23.08.2019

Samsung Electronics je predstavil naslednji korak v svojem dolgoročnem strateškem partnerstvu z Microsoftom, katerega namen je zagotoviti optimalno uporabniško izkušnjo na različnih napravah, aplikacijah in pri različnih storitvah. Z ekskluzivno Microsoftovo integracijo v novi Galaxy Note10 bodo uporabniki lahko enostavno preklapljali med pametnim telefonom in osebnim računalnikom.

slikaSerija Samsung Galaxy Note10 predstavljena tudi v Sloveniji
22.08.2019

Po globalni predstavitvi v New Yorku so bili Samsung Galaxy Note10 in Note10+ pametni telefoni premierno predstavljeni tudi v Sloveniji. Udeleženci dogodka so lahko iz prve roke izvedeli vse o edinstvenih, izjemno zmogljivih napravah, saj je Samsung z Galaxy Note10 in Note10+ ustvaril novo mobilno izkušnjo, ki v eni sami napravi združuje računalnik, igralno konzolo, visokotehnološko filmsko kamero in inteligentno S Pen pisalo.

slikaEMUI 10 – uporabniški vmesnik, s pogledom v prihodnost
21.08.2019

Dr. Wang Chenglu, predsednik oddelka programske opreme pri Huawei Consumer Business Group je dejal, da EMUI 10 na pionirski način uporablja porazdeljeno tehnologijo, da zagotovi vrhunsko uporabniško izkušnjo v vseh načinih rabe naprav.

slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

članki

Kaspersky Lab odkril program, ki krade denar z mobilnega računa

Deli z ostalimi

12.02.2009
Objavil: Aleš Poljak

Izvedenci Kaspersky Lab-a so odkrili nov zlo nameren program za Symbian OS, ki napade uporabnike Indonezijskega mobilnega operaterja. Trojanec je napisan v Python skriptnem jeziku in krade denar z mobilnega računa.

Program pošlje SMS sporočilo na kratko številko z navodili, kako prenakazati del denarja z mobilnega računa na drug račun, ki je v lasti kiber kriminalcev. Trenutno obstaja 5 različic Trojan-SMS.Python.Flocker-ja (od ab. do af.) Višina prenakazanega denarja se giblje od 0,45 $ do 0,90 $.

Malware analitik Kaspersky Lab-a Denis Maslenikov je dejal, da je vsem jasno, da avtorji teh trojanskih konjev želijo zaslužiti in da bo čez dalje več takšnih ali drugačnih poskusov, kako oškodovati uporabnike mobilnih storitev. Do sedaj se je smatralo, da je pošiljanje SMS sporočil brez vednosti uporabnika zgolj fenomen v Rusiji. A sedaj vidimo, da se ta ''fenomen'' širi po svetu .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki