marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy pametni telefoni z izjemnimi ocenami
24.01.2020

DisplayMate, vodilni portal na področju analiz zaslonov pametnih telefonov, je Samsung Galaxy S10 pametni telefon ocenil z A+ (100 %, zelo dobro), kar je najvišja ocena kadarkoli podeljena in je rezultat kombinacije odličnih ocen v vseh kategorijah ocenjevanja.

slikaHuawei razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov 5G
22.01.2020

Drugi največji izdelovalec pametnih telefonov na svetu, kitajska družba Huawei oziroma njena skupina za potrošniške naprave (Huawei Consumer Business Gropu) je do lanskega decembra razposlal 6,9 milijona pametnih telefonov sposobnih povezave v omrežja pete generacije (5G). S tem Huawei izraža močno zavezanost v raziskave in razvoj tehnologije 5G in krepi vodilni položaj na tem področju.

slikaRazvijalcem na voljo Huawei HMS Core 4.0
20.01.2020

Zmogljivosti in funkcije ekosistema HMS Core 4.0 so na voljo razvijalcem po vsem svetu, da jim omogočijo doseganje učinkovitejšega razvoja in komercialni uspeh njihovih aplikacij. Z vključitvijo odprtih zmogljivosti v Huaweiev ekosistem HMS Core služi kot platforma osnovnih storitev z obširnejšo bazo aplikacij in večjo prilagodljivostjo.

slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

članki

Kaspersky Lab odkril program, ki krade denar z mobilnega računa

Deli z ostalimi

12.02.2009
Objavil: Aleš Poljak

Izvedenci Kaspersky Lab-a so odkrili nov zlo nameren program za Symbian OS, ki napade uporabnike Indonezijskega mobilnega operaterja. Trojanec je napisan v Python skriptnem jeziku in krade denar z mobilnega računa.

Program pošlje SMS sporočilo na kratko številko z navodili, kako prenakazati del denarja z mobilnega računa na drug račun, ki je v lasti kiber kriminalcev. Trenutno obstaja 5 različic Trojan-SMS.Python.Flocker-ja (od ab. do af.) Višina prenakazanega denarja se giblje od 0,45 $ do 0,90 $.

Malware analitik Kaspersky Lab-a Denis Maslenikov je dejal, da je vsem jasno, da avtorji teh trojanskih konjev želijo zaslužiti in da bo čez dalje več takšnih ali drugačnih poskusov, kako oškodovati uporabnike mobilnih storitev. Do sedaj se je smatralo, da je pošiljanje SMS sporočil brez vednosti uporabnika zgolj fenomen v Rusiji. A sedaj vidimo, da se ta ''fenomen'' širi po svetu .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki