marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOdziv na očitke: Huawei s svojo opremo ne more vohuniti
14.02.2020

Ameriški časnik The Wall Street Journal je 11. februarja poročal, da so ameriški uradniki javno obtožili Huawei, da lahko s pomočjo svoje opreme skozi »stranska vrata« vohuni za uporabniki mobilnih omrežij po vsem svetu. Na navedbe so se sedaj odzvali pri Huaweiju, njihov odgovor pa prilagamo v nadaljevanju.

slikaGSMA odpovedala mobilni kongres MWC
12.02.2020

GSMA je odpovedala mobilni kongres MWC 2020. V izjavi za javnost je John Hoffman dejal, da je izbruh korona virusa onemogočil izvedbo tehnološkega kongresa ter vseh z njim povezanih dejavnosti.

slikaSamsung osvojil kar 61 nagrad na iF Design Awards
12.02.2020

Samsung Electronics je prejel 61 nagrad na svetovno priznanem mednarodnem forum iF Design Awards 2020. Samsung je prejel 34 nagrad v kategoriji izjemno produktno oblikovanje, 8 v kategoriji profesionalni koncept oblikovanja, 17 v kategoriji komuniciranje in 2 v kategoriji oblikovanje embalaže.

slikaBo mobilni kongres letos odpovedan?
10.02.2020

Mobilni kongres MWC 2020 je pred vrati, vendar se nad njim v zadnjih dneh zgrinjajo črni oblaki, za vse pa je kriv izbruh korona virusa na Kitajskem. Če odpoved s strani LG in delno ZTE ni imela večjega vpliva, pa bo umik Ericssona in Nvidie za organizatorje imelo večji vpliv.

slikaRazkrit nov prepogljiv Samsung Galaxy Z Flip
08.02.2020

Spletni portal Engadget je nekaj dni pred Samsungovim dogodkom Unpacked objavil slike novega prepogljivega mobilnika Galaxy Z Flip. Čeprav je bilo že pred časom jasno, kakšen bo nov mobilnik, pa so te slike prve realne slike naprave.

članki

Kaspersky Lab je v letu 2014 rasel hitreje od trga

Deli z ostalimi

13.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Mednarodna analitska hiša IDC (International Data Corporation) je preučila trg končnih varnostnih rešitev za potrošnike in poslovne uporabnike ter na podlagi podatkov za leto 2014 izdala poročilo. Po podatkih slednjega Kaspersky Lab raste hitreje od trga kot celote: globalni prihodki vseh ponudnikov končnih varnostnih rešitev so se povečali za 2,6 odstotka, medtem ko so prihodki Kaspersky Laba zrasli za 6,5 odstotka.

Poročilo kaže, da so globalni prihodki vseh ponudnikov končnih varnostnih rešitev v 2014 skupaj znašali 9 milijard ameriških dolarjev (8,27 milijard EUR), pri čemer so prihodki štirih ponudnikov končnih varnostnih rešitev presegli 700 milijonov ameriških dolarjev (643 milijonov EUR). Med temi ponudniki, ki so skupaj dosegli 64 odstotkov prihodkov trga, je četrti po vrsti s prihodki 710,6 milijonov ameriških dolarjev (652,8 milijonov EUR) tudi Kaspersky Lab. V letu 2014 so njegovi prihodki zrasli za 6,5 odstotka in zajeli 7,9-odstotni tržni delež. Kaspersky lab je bil četrti tudi v letu 2013, ko so se prihodki podjetja povečali za 6,1 odstotka in so znašali 667 milijonov ameriških dolarjev (612,6 milijonov EUR).

Poleg tega je mednarodna analitska hiša IDC zaradi rastočega deleža na trgu končnih rešitev za potrošnike Kaspersky Lab prepoznala kot ponudnika z opaznim napredkom (ang. notable gainer). Ta segment je v 2014 zrastel za le en odstotek, delež Kaspersky Laba pa je zrastel za več kot 9 odstotkov. Skupna nizka rast segmenta se v veliki meri povezuje z zmanjševanjem pošiljk osebnih računalnikov.

Garry Kondakov, direktor poslovanja pri Kaspersky Labu je povedal: »Imenovanje za ponudnika z opaznim napredkom s strani mednarodne analitske hiše IDC nas zelo veseli. Končne varnostne rešitve so vselej bile jedro našega delovanja, še posebej v segmentih potrošnikov ter malih in srednje velikih podjetij. Tudi v prihodnje bomo nadaljevali z zagotavljanjem najboljših rešitev zanje. Hkrati v prihodnjih letih pričakujemo, da bo eden glavnih dejavnikov rasti vezan na segment velikih podjetij, še posebej na področju t.i. non-endpoint varnostnih rešitev. Potrebe naših potrošnikov so se spremenile skladno z evolucijo krajine groženj in vzpona usmerjenih napadov. Kaspersky Labova globalna enota za obveščanje o kibernetski varnosti in napredne tehnologije jim lahko pomagajo pri spopadanju z najbolj naprednimi grožnjami. Skladno z našim dolgoročnim strateškim načrtom lahko v prihodnosti pričakujemo razširitev storitev podjetja z varnostnimi rešitvami in storitvami, ki segajo onkraj klasičnega področja končnih varnostnih rešitev.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki