marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Kamera z več lečami na Lumiah?


13.05.2013
Objavil: Mitja Zupančič

Podjetje Pelican Imaging se ponaša z izjemno zanimivim modulom kamere. To ima namreč kar 16 leč in bi se znalo pojaviti na Nokiinih Lumiah že naslednje leto.

Finci so namreč pred kratkim povečali investicijo v podjetje Pelican Imaging. Ti so sicer v pogovorih še z najmanj enim proizvajalcem, svojo tehnologijo pa si želijo pripeljati na trg že v letu 2014.

Pelicanov predsednik Chris Pickett ni želel izdati imena proizvajalcev, ki že testirajo tehnologijo, zatese poraja vprašanje same investicije Nokie za koristi konkurence.

Nokia je vedno bila aktivna pri tehnologiji mobilnih kamer. Njihovo 42 MP PureView tipalo se bo kmalu pojavilo na novih Lumiah. Sodelovanje s Pelicanom bi ob tem bilo precej zanimivo početje.

In kaj je sploh tako zanimivega na Pelicanovih modulih?

Enota vsebuje 16 individualnih leč. Vsaka zajame svojo sliko, katere se ob pritisku na sprožilec združijo v eno. Tako ima vsak piskel svojo informacijo o globini slike. Podobno kot Lytro kamera omogoča fotografom spreminjanje ostrine slike. Prav tako omogoča več možnih točk ostrenja že na zajeti fotografiji. Možno je tudi spreminjanje ozadij, igranje z merili slike ali združevanje elementov večih slik v novo. Zajete slike tako vsebujejo vse možne informacije za kopiranje in urejanje na vseh možnih napravah.

Ta tehnologija je precej zanimiva in bi zelo lahko pripeljala do revolucije med mobilnimi kamerami.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki