marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone se bliža novemu mejniku
17.01.2020

Apple je prvi iPhone predstavil pred trinajstimi leti, vse od takrat pa je to njihov najpomembnejši produkt. Mobilnik, ki je spremenil mobilno industrijo, pa se bliža novemu mejniku. Pričakuje se, da bo Apple letos prodal dvomilijardni iPhone.

slikaPojavile so se slike prihajajočega Samsunga Galaxy S20+
15.01.2020

Samsung bo na dogodku Unpacked, ki bo 11. februarja, predstavil novo različico svoje galaksije, za katero se je predvidevalo, da bo imenovana Galaxy S20. Sedaj so to potrdile nove slike, ki so se pojavile na spletu.

slikaSamsung na dogodku CES 2020 napovedal dobo izkušenj
13.01.2020

Samsung Electronics je napovedal prehod v tako imenovano dobo izkušenj - dobo inovacij, ki se osredotoča na človeka in združuje strojno ter programsko opremo, ki bo omogočala prilagojene uporabniške izkušnje. Naše življenje bo tako postalo enostavnejše in prijetnejše.

slikaSe nam končno obeta iPhone SE2 oz. iPhone 9?
10.01.2020

Applov iPhone SE je bil izredno priljubljen mobilnik, o njegovem nasledniku pa se že dolgo šušlja. Zdaj je zanesljivi Steve Hemmerstoffer oz. bolje poznan kot OnLeaks objavil podobe novega iPhona 9, kot naj bi se imenoval naslednik modela SE.

slikaHTC še kar tone
08.01.2020

HTC je objavil finančne rezultate za leto 2019, ki pa so vse kaj kot vzpodbudni. Pokazalo se je namreč to, da se že nekaj časa šepeta, da podjetje tone vse globje. V letu 2019 so imeli tako zgolj 330 milijonov dolarjev prihodka, kar je skoraj 58 % padec glede na leto prej, ter 87 % glede na leto 2017.

članki

Koliko uporabljamo svoje mobilnike?

Deli z ostalimi

03.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Uporabniki mobilnih telefonov smo precej različni, zato nobena raziskava o »povprečni« uporabi mobilnega telefona ne more prikazati celotne slike.

Kakorkoli, raziskava, katero je sponzoriral CPP je imela namen ugotoviti ravno to. Menijo, da bo povprečen uporabnik mobilnega telefona v Veliki Britaniji v povprečju naredil 88.518 klicev čez celotno svoje delovno življenje in za to porabil 7.203 ure (oziroma približno 10 mesecev).

Seveda, določiti »življensko porabo« je rahlo hecno, saj so mobilni telefoni popularni šele kakšnih 10 let in kdo ve, kako bomo komunicirali leta 2060 … Toda raziskava je vseeno pokazala, da povprečna oseba porabi 6 dni na leto za telefoniranje. Imejte v mislih, da so to povprečne ocene in da obstajajo ljudje, ki komaj kdaj pokličejo koga z mobilnikom. Torej morajo na drugi strani obstajati ljudje, ki imajo mobilnik skoraj vgrajen v glavo.

Raziskava je šla še dlje in ugotovili so, da najdaljši povprečen pogovor traja 48 minut (največkrat z našimi partnerji), telefoni imajo povprečno več kot 40 kontaktov, toda le 12 izmed teh uporabljamo konstantno, ženske govorijo dlje kot moški in bolj bizarno, četrtina Britancev se je javila na telefon medtem, ko so bili na stranišču. Najbolj skrb vzbujajoče pa je, da so se 3 odstotki že javili na mobilnik med seksom … Me prav zanima, kako je ta pogovor potekal.

Raziskava pa ni gledala na to, koliko uporabljamo mobilni telefon še za druge aktivnosti poleg klicev. Nenazadnje, naprave kot je Nokia N95 imajo vgrajeno že skoraj vse, razen kakega kuhinjskega korita in veliko uporabnikov uporablja mobilni telefon tudi za druge stvari kot telefoniranje, nekateri pa predvsem za druge stvari, kot so e-pošta, glasba, dostop do interneta, satelitska navigacija …

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki