marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZa 50 let zaupanja 50 odstotkov popusta
30.09.2019

Popravite zaslon Samsung pametnega telefona z neverjetnim popustom

V zadnjih dveh desetletjih so se telefoni razvijali, postali so "pametni" in nenadomestljivi v vsakdanjem življenju, zato si le težko predstavljamo, da bi preživeli dan brez njih. Naj gre za poslovne obveznosti, pogovor s prijateljem ali preverjanje vremena, pametni telefoni so ključni del tega.

slikaSamsung zaprl zadnjo tovarno na Kitajskem
14.10.2019

Samsung je zaprl svojo zadnjo tovarno na Kitajskem, ki se je nahajala v kraju Huizhou. V tovarni so še v letu 2017 imeli 6000 zaposlenih, ti pa so izdelali preko 64 milijonov mobilnikov. Zaprtje tovarne ne pomeni, da se Samsung umika iz tega trga.

slikaAli bo Apple vendarle izdal iPhone SE 2?
11.10.2019

Iphone SE je bil predstavljen pred tremi leti, vseskozi pa se okoli njega pojavlja precej govoric o nasledniku. Do sedaj so vse govorice omenjale enako obliko, torej velikost 4,7 palca, namenjen pa bi bil vsem, ki so potrebovali manjši, a še vedno zmogljiv mobilnik.

slikaGalaxy Note10 zmogljive funkcije sedaj tudi na Galaxy S10 pametnih telefonih
10.10.2019

Galaxy Note10 in Note10+ vključujeta zmogljive funkcije, ki pomagajo uporabnikom izboljšati ustvarjalnost in produktivnost. Samsung s posodobitvijo programske opreme za evropski trg prinaša te izjemne funkcije, vključno z AR Doodle, video urejevalnikom in povezavo na Windows operacijski sistem, tudi na Galaxy S10e, S10 in S10+.

slikaXiaomi Mi Band 5 z NFC tudi zunaj Kitajske
09.10.2019

Xiaomi je junija ob lansiranju pametne zapestnice Mi Band izdal dve različici – za domači in tuji trg. Prva ima tako vgrajen tudi mikrofon in NFC, mednarodna različica pa je brez omenjenih funkcij. Sedaj so se pojavile govorice, da naj bi naslednica Mi Band 5 imela NFC na vseh trgih.

slikaSamsung osvojil WBA nagrado za najboljšo Wi-Fi inovacijo
07.10.2019

Samsung Electronics je s strani organizacije Wireless Broadband Alliance (WBA) prejel nagrado za najboljšo Wi-Fi inovacijo leta 2019. Nagrado je Samsung prejel za inovacije pri Samsung Galaxy S10 - za inteligentno Wi-Fi in Wi-Fi 6 povezljivost, s čimer je Samsung Galaxy S10 postal prvi pametni telefon, ki je kadarkoli dobil to nagrado.

članki

Koliko uporabljamo svoje mobilnike?

Deli z ostalimi

03.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Uporabniki mobilnih telefonov smo precej različni, zato nobena raziskava o »povprečni« uporabi mobilnega telefona ne more prikazati celotne slike.

Kakorkoli, raziskava, katero je sponzoriral CPP je imela namen ugotoviti ravno to. Menijo, da bo povprečen uporabnik mobilnega telefona v Veliki Britaniji v povprečju naredil 88.518 klicev čez celotno svoje delovno življenje in za to porabil 7.203 ure (oziroma približno 10 mesecev).

Seveda, določiti »življensko porabo« je rahlo hecno, saj so mobilni telefoni popularni šele kakšnih 10 let in kdo ve, kako bomo komunicirali leta 2060 … Toda raziskava je vseeno pokazala, da povprečna oseba porabi 6 dni na leto za telefoniranje. Imejte v mislih, da so to povprečne ocene in da obstajajo ljudje, ki komaj kdaj pokličejo koga z mobilnikom. Torej morajo na drugi strani obstajati ljudje, ki imajo mobilnik skoraj vgrajen v glavo.

Raziskava je šla še dlje in ugotovili so, da najdaljši povprečen pogovor traja 48 minut (največkrat z našimi partnerji), telefoni imajo povprečno več kot 40 kontaktov, toda le 12 izmed teh uporabljamo konstantno, ženske govorijo dlje kot moški in bolj bizarno, četrtina Britancev se je javila na telefon medtem, ko so bili na stranišču. Najbolj skrb vzbujajoče pa je, da so se 3 odstotki že javili na mobilnik med seksom … Me prav zanima, kako je ta pogovor potekal.

Raziskava pa ni gledala na to, koliko uporabljamo mobilni telefon še za druge aktivnosti poleg klicev. Nenazadnje, naprave kot je Nokia N95 imajo vgrajeno že skoraj vse, razen kakega kuhinjskega korita in veliko uporabnikov uporablja mobilni telefon tudi za druge stvari kot telefoniranje, nekateri pa predvsem za druge stvari, kot so e-pošta, glasba, dostop do interneta, satelitska navigacija …

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki