marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

slikaProdanih že več kot 10 milijonov telefonov serije Huawei P30 v 85 dneh
08.07.2019

Do 20. junija je v rekordnih treh mesecih Huawei po vsem svetu prodal več kot 10 milijonov naprav serije P30. Mejnik je bil presežen 62 dni prej kot lani z napravami serije P20. Razveseljiv pa je tudi podatek, da je Huawei od začetka leta pa do 30. maja na trge poslal že 100 milijonov pametnih telefonov.

slikaRiltok: mobilni bančni trojanski konj išče nove žrtve v Evropi
05.07.2019

Raziskovalci družbe Kaspersky so odkrili nove različice mobilne zlonamerne programske opreme Riltok, ki uporabnikom krade denar. Ta je bila prvič opažena sredi leta 2018 v Rusiji, danes pa širi ozemlje svojih tarč na celoten svet. Kot prve cilja evropske države; zakrito kot priljubljeno storitev so jo že opazili v Franciji, Italiji in Veliki Britaniji.

članki

Koliko uporabljamo svoje mobilnike?

Deli z ostalimi

03.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Uporabniki mobilnih telefonov smo precej različni, zato nobena raziskava o »povprečni« uporabi mobilnega telefona ne more prikazati celotne slike.

Kakorkoli, raziskava, katero je sponzoriral CPP je imela namen ugotoviti ravno to. Menijo, da bo povprečen uporabnik mobilnega telefona v Veliki Britaniji v povprečju naredil 88.518 klicev čez celotno svoje delovno življenje in za to porabil 7.203 ure (oziroma približno 10 mesecev).

Seveda, določiti »življensko porabo« je rahlo hecno, saj so mobilni telefoni popularni šele kakšnih 10 let in kdo ve, kako bomo komunicirali leta 2060 … Toda raziskava je vseeno pokazala, da povprečna oseba porabi 6 dni na leto za telefoniranje. Imejte v mislih, da so to povprečne ocene in da obstajajo ljudje, ki komaj kdaj pokličejo koga z mobilnikom. Torej morajo na drugi strani obstajati ljudje, ki imajo mobilnik skoraj vgrajen v glavo.

Raziskava je šla še dlje in ugotovili so, da najdaljši povprečen pogovor traja 48 minut (največkrat z našimi partnerji), telefoni imajo povprečno več kot 40 kontaktov, toda le 12 izmed teh uporabljamo konstantno, ženske govorijo dlje kot moški in bolj bizarno, četrtina Britancev se je javila na telefon medtem, ko so bili na stranišču. Najbolj skrb vzbujajoče pa je, da so se 3 odstotki že javili na mobilnik med seksom … Me prav zanima, kako je ta pogovor potekal.

Raziskava pa ni gledala na to, koliko uporabljamo mobilni telefon še za druge aktivnosti poleg klicev. Nenazadnje, naprave kot je Nokia N95 imajo vgrajeno že skoraj vse, razen kakega kuhinjskega korita in veliko uporabnikov uporablja mobilni telefon tudi za druge stvari kot telefoniranje, nekateri pa predvsem za druge stvari, kot so e-pošta, glasba, dostop do interneta, satelitska navigacija …

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki