marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

27,6 odstotka japonskih mobilnih uporabnikov bi kupilo iPhone

Deli z ostalimi

14.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Raziskava je pokazala, da je kar 27,6 odstotkov Japoncev, ki so odgovarjali na anketo, pripravljeno kupiti mobilni telefon iPhone družbe Apple, če bo kdaj na voljo za japonski trg.

Anketo so opravili pri Mitsubishi Research Institute in Rakuten Research med drugo polovico junija ter prvo polovico julija. 5,2 odstotka od 2200 anketiranih je odgovorilo, da so »zelo pripravljeni« kupiti mobilnik iPhone, kot poroča inštitut. Skupaj pa jih je 22,4 odstotka odgovorilo, da so pripravljeni kupiti iPhone.

Apple, ki je začel iPhone prodajati 29. junija v ZDA, mora še napovedati, kdaj bodo iPhone predstavili na japonskem trgu. Anketa je pokazala, da je iPhone že postal popularen na japonskem trgu in da bi se lahko dobro prodajal, ko bo tam na voljo, so sporočili iz družbe Mitsubishi Research.

Od teh, ki so rekli, da so pripravljeni kupiti iPhone, jih je 11,8 odstotka pripravljeno zamenjati svojega mobilnega operaterja, da bi lahko kupili mobilnik.

Če iPhone sam ne bi mogel spremeniti tržnega deleža mobilnih operaterjev na trgu, pa bi zagotovo ustvaril veliko povpraševanje, so še prepričani pri Mitsubishi Research.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki