marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaStoritev Huawei Track AI bo pri otrocih iskala znake poslabšanja vida
25.04.2019

Huaweijevo umetno inteligenco in pametne tehnologije bodo uporabljali v očesnih Sodeluje namreč z ustanovama IIS Aragon in DIVE Medical pri razvoju storitve Track AI, katere umetna inteligenca razvita na podlagi bogatega znanja Huaweija, bo odkrivala in diagnosticirala zgodnje znake poslabšanja vida.

slikaSamsung prestavil lansiranje Galaxya Fold
24.04.2019

Samsung je prestavil lansiranje svojega prvega prepogljivega mobilnika Galaxy Fold, ki naj bi bil po prvotnem načrtu lansiran jutri, 26. aprila. Za to potezo so se odločili, ker so prva testiranja pokazala kar nekaj nepravilnosti pri delovanju.

slikaS posodobitvijo Nokie 9 PureView postane čitalec prstnih odtisov manj varen
23.04.2019

Že od samega začetka se je Nokia 9 PureView ubadala s težavo čitalnika prstnih odtisov, ni bil tako zanesljiv, kot bi moral biti. HMD Global zato sedaj izvaja posodobitev programske opreme, s katero naj bi odpravili težavo. Nekateri uporabniki so posodobitev že namestili, vendar se je izkazalo, da popravek povzroča varnostno težavo.

slikaAmazon načrtuje lansiranje brezplačne glasbene storitve
19.04.2019

Glede na zadnje navedbe na spletu pri Amazonu pripravljajo brezplačno glasbeno storitev, s katero želijo pridobiti stranke, ki trenutno uporabljajo Spotify. Nova storitev bo zajemala manjši nabor glasbe kot plačljiva Prime in Amazon Music Unlimited.

slikaHonor bo maja predstavil serijo 20
17.04.2019

Honor je razposlal vabila za dogodek, ki bo potekal 21. maja v Londonu. Na njem bodo predstavili serijo Honor 20, samo vabilo pa je precej zanimivo, saj je bil datum napisan kot matematična enačba: 444+4x4x4+(4+4)/4+44/4.

članki

Koga bo prizadel izklop analognega mobilnega omrežja?

Deli z ostalimi

18.01.2008
Objavil: Matjaž Kirn

Februarja se bo po ZDA začel izklop najstarejšega mobilnega omrežja, namenjenega analognim napravam. Po poročanju ponudnikov mobilnih storitev analogni mobilni telefoni predstavljajo manj kot odstotek vseh mobilnih telefonov v ZDA, kar pri 250 milijonih mobilnih telefonih predstavlja dober milijon naprav.

Med njimi so tudi različni telefoni, ki so namenjeni samo klicanju številke za nujne primere »911«, navadno brez svoje številke logotipa ponudnika.
Glavni ponudniki analogne storitve so AT&T Inc., Verizon Wireless in Alltel. Ti ponudniki že obveščajo svoje stranke o izklopu storitve ter jim ponujajo digitalne storitve in telefone.

Izklop analognega sistema bo prizadel avtomobile letnika 2003 in starejše z vgrajenim sistemom OnStar družbe General Motors Corp., TeleAid družbe Mercedes-Benz ali Lexus Link, katere ne bo možno nadgraditi. Kompleti za nadgradnjo so možni za OnStar sistem od modelnega leta 2004 in 2005 naprej.

Padec vrednosti avtomobilov z vgrajenimi temi sistemi je vzrok za skupinsko tožbo, vloženo v Detroitu. Padec cen naj bi prizadel 500.000 avtomobilov z vgrajeni OnStar sistemom plus še 200.000 z ostalimi sistemi. Poleg tega pa bodo prizadeti požarni in varnosti alarmi, ki analogno omrežje uporabljajo kot edino ali rezervno povezavo. Alarmni sistemi, ki uporabljajo digitalno omrežje, so postali dosegljivi v letu 2006.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki