marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

slikaNovosti Huaweia na sejmu IFA 2019 v Berlinu
11.09.2019

Na letošnjem sejmu IFA, ki je potekal od 6. do 11. septembra 2019 v Berlinu, je Huaweijev glavni izvršni direktor, Richard Yu, na uvodnem predavanju govoril predvsem o novostih, ki jih pripravljajo za letošnjo jesen, nekaj pa tudi o tem, kaj so pred kratkim predstavili.

slikaApple predstavil nove iPhone, Apple Watch in iPad
11.09.2019

Apple je včeraj na svojem dogodku predstavil naslednjo generacijo mobilnikov iPhone, katerim so nadeli ime 11, 11 Pro in 11 Pro Max. Poleg mobilnikov so predstavili še novo tablico iPad, uro Apple Watch ter storitev Apple Arcade.

članki

Koga bo prizadel izklop analognega mobilnega omrežja?

Deli z ostalimi

18.01.2008
Objavil: Matjaž Kirn

Februarja se bo po ZDA začel izklop najstarejšega mobilnega omrežja, namenjenega analognim napravam. Po poročanju ponudnikov mobilnih storitev analogni mobilni telefoni predstavljajo manj kot odstotek vseh mobilnih telefonov v ZDA, kar pri 250 milijonih mobilnih telefonih predstavlja dober milijon naprav.

Med njimi so tudi različni telefoni, ki so namenjeni samo klicanju številke za nujne primere »911«, navadno brez svoje številke logotipa ponudnika.
Glavni ponudniki analogne storitve so AT&T Inc., Verizon Wireless in Alltel. Ti ponudniki že obveščajo svoje stranke o izklopu storitve ter jim ponujajo digitalne storitve in telefone.

Izklop analognega sistema bo prizadel avtomobile letnika 2003 in starejše z vgrajenim sistemom OnStar družbe General Motors Corp., TeleAid družbe Mercedes-Benz ali Lexus Link, katere ne bo možno nadgraditi. Kompleti za nadgradnjo so možni za OnStar sistem od modelnega leta 2004 in 2005 naprej.

Padec vrednosti avtomobilov z vgrajenimi temi sistemi je vzrok za skupinsko tožbo, vloženo v Detroitu. Padec cen naj bi prizadel 500.000 avtomobilov z vgrajeni OnStar sistemom plus še 200.000 z ostalimi sistemi. Poleg tega pa bodo prizadeti požarni in varnosti alarmi, ki analogno omrežje uporabljajo kot edino ali rezervno povezavo. Alarmni sistemi, ki uporabljajo digitalno omrežje, so postali dosegljivi v letu 2006.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki