marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

članki

Koga bo prizadel izklop analognega mobilnega omrežja?

Deli z ostalimi

18.01.2008
Objavil: Matjaž Kirn

Februarja se bo po ZDA začel izklop najstarejšega mobilnega omrežja, namenjenega analognim napravam. Po poročanju ponudnikov mobilnih storitev analogni mobilni telefoni predstavljajo manj kot odstotek vseh mobilnih telefonov v ZDA, kar pri 250 milijonih mobilnih telefonih predstavlja dober milijon naprav.

Med njimi so tudi različni telefoni, ki so namenjeni samo klicanju številke za nujne primere »911«, navadno brez svoje številke logotipa ponudnika.
Glavni ponudniki analogne storitve so AT&T Inc., Verizon Wireless in Alltel. Ti ponudniki že obveščajo svoje stranke o izklopu storitve ter jim ponujajo digitalne storitve in telefone.

Izklop analognega sistema bo prizadel avtomobile letnika 2003 in starejše z vgrajenim sistemom OnStar družbe General Motors Corp., TeleAid družbe Mercedes-Benz ali Lexus Link, katere ne bo možno nadgraditi. Kompleti za nadgradnjo so možni za OnStar sistem od modelnega leta 2004 in 2005 naprej.

Padec vrednosti avtomobilov z vgrajenimi temi sistemi je vzrok za skupinsko tožbo, vloženo v Detroitu. Padec cen naj bi prizadel 500.000 avtomobilov z vgrajeni OnStar sistemom plus še 200.000 z ostalimi sistemi. Poleg tega pa bodo prizadeti požarni in varnosti alarmi, ki analogno omrežje uporabljajo kot edino ali rezervno povezavo. Alarmni sistemi, ki uporabljajo digitalno omrežje, so postali dosegljivi v letu 2006.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki